برگزیده ها
اتحاد در جهان اسلام با احیای محبت و عدالت رضوی

حجت الاسلام سهراب مظفری میانجی گفت: اگر وزارت خارجه تصمیمی مبنی بر تعامل بیشتر و گفت و گوی بین مذاهب اسلامی اتخاذ کند، قطعا نوع دوستی اسلامی و شناخت مبانی مورد نظر یکدیگر راه را برای تعامل هر چه بیشتر ونشر آموزه های معصومین در جهان باز می کند.

فصل6حجت الاسلام و المسلمین سهراب مظفری میانجی استاد حوزه و کارشناس مسائل سیاسی و نماینده آیات عظام شبیری زنجانی و علوی گرگانی به بررسی اهمیت نشر معارف رضوی ومعصومین و چگونگی تبیین پرداخته است که در ادامه می خوانیم.

اصول و مبانی لازم برای انتخاب و عرضه و نشر صحیح و عمیق معارف رضوی و اهل بیت در جهان اسلام چیست؟

بعد اعتقادی مهمترین موضوعی لازم برای تبیین در جهان اسلام است که باید به صورت کامل تشریح شود. قطعا اشاره مستقیم و توسل به احادیث وروایاتی که از امام رضا علیه السلام ومعصومین نقل شده می تواند یاری دهنده شیعیان در گسترش معارف دینی رضوی و شیعی به جهان اسلام باشد؛ اگر به دنبال نشر وعرضه صحیح و عمیق معارف دینی اهل بیت علیهم السلام هستیم بهتر است تا این معارف را به صورت عملکردی وعینی نه به صورت لقلقه زبان به جهان اسلام انتقال دهیم. قطعا در حال حاضر در عصری واقع شده ایم که کفار دام هایی برای مسلمانان در سرتاسر جهان اسلام چیده اند؛ تا آنها را از بعد اعتقادی تضعیف کنند.

در این عصر رجوع دوباره به تاکیدات و بیانات معصومین سلام الله علیهم راهکار ارزشمند و عمیقی برای تبیین و تشریح زندگی اسلامی و دینی است. بی توجهی به بیانات و راهکارهای معصومین منجر به فرار از دین یا ضعف جوانان در دنیای اسلام به مباحث عقیدتی شده است؛ در صورتی که توجه به کنه مطلب اهل بیت علیهم السلام و ارتباط دوستانه با اهل بیت علیهم السلام می تواند رحمت بی انتهای خداوند متعال را نصیب جهان اسلام کند. اگر بیانات و رهنمودهای معصومین برای جهان اسلام تبیین شود و اگر باور به خدا محوری و تاثیر گذاری آن که یکی از مهمترین ارکان زندگی معصومین بوده را در جامعه گسترش دهیم تا مردم براساس سیره و روش زندگی معصومین خدا محورانه زندگی کنند.

آن زمان است که همه جهان اسلام نسبت به خود و حتی نسبت به غیر مسلمانان آزاده هم عمیقا مسوول خواهد شد؛ لذا کم کاریهای صورت گرفته از مسوولان فرهنگی و دینی به هیچ وجه پذیرفتنی نیست؛ بخصوص درایران اسلامی که اکثریت مردم شیعه هستند این مهم باید اولویت باشد و علما احساس مسوولیت بیشتری برای انتشار آموزه های معصومین آن هم با زبان ساده و در عین حال استدلالی داشته باشد. امام رضا علیه السلام از قول پیامبر اکرم (ص) فرموده است: پیوسته امت من در طریق صلاح وخیرو رفاه است مادامی که با یکدیگر دوستی می کنند و به هم تحفه می فرستند ارمغان می دهند امانت را ادا و از حرام اجتناب ودوری می کنند میهمان را گرامی و نماز حماعت را برپا می دارند و حقوق عادی زکات را می پردازند و چنانچه دراین امور سستی کنند و انجام ندهند به خشکسالی و تنگی معیشت مبتلا می شوند.

قطعا کدهایی که پیامبراکرم (ص) دراین حدیث به ما داده اند بیان اهمیت خدامحوری در زندگی است که دوری از آن مشکلاتی را آشکارا و خفا به جامعه تحمیل می کند؛ لذا آموزه های اهل بیت باید به دور از ریا و تملق و به صورت صحیح خیر خواهانه ای برای جهان اسلام تبیین شود تا خیر و صلاح مسلمانان به صورت عینی وعملی در جامعه نهادینه شود.

با توجه به شرایط کنونی افکار عمومی در جهان اسلام کدام بخش از معارف رضوی و اهل بیت علیهم السلام باید برای سایر مسلمانان تبیین شود تا درک صحیحی نسبت به تشییع ایجاد شود؟

بیان وجه اشتراک وحدت از زبان پیامبر اکرم (ص) و قرآن و لزوم بازگشت به وحدت دینی است که می تواند آموزه های رضوی و ائمه معصومین را در جهان اسلام تبیین کند؛ امام رضا علیه السلام از حضرت رسول نقل کرده اند: نیکی را عمومیت ده و خیر خود را به اهل و نااهل برسان وچنانچه کسی که مورد مهر واقع می شود اهلیت نداشته باشد شما اهل ان هستی لذا انجام ده اگر ترویج شود دنیا گلستان می شود یا اینکه فرموده اند: مهربانی با مردم اولین فرمان عقل پس از ایمان است و نیکی و دوستی کردن با مردمان چه نیک یا بدشان؛ آنچه در وانفسای بی عدالتی و گم شدن طریقت مهر ونیکی در جهان اسلام می تواند کمک کننده باشد تبلیغ مکتب محبت و عدالت ائمه اطهارعلیهم السلام است آنچنان که حضرت فرموده اند: هیچ چیز در میزان عمل از حسن خلق سنگین تر نیست؛ لذا ترویج اخلاقیات در جامعه و آشنایی جامعه با حسن خلق معصومین می تواند منجر به ایجاد گرایش مذاهب اسلامی به سخن، شیوه و روش اهل بیت علیهم السلام شود؛ اگر شیعیان خود درک صحیحی از مکتب تشییع داشته باشند آموزه های رضوی و اهل بیت با زبان ساده تری به جهان اسلام منتقل می شود.

آیا ابتکار و پیشنهادی در راستای نشر معارف معصومین علیهم السلام در جهان اسلام دارید؟

دایر کردن معاونت جدید در وزارت خارجه با عنوان معاونت دینی و مذهبی با استفاده از تجارب اساتید کارشناس و متخصصین دینی و صاحب نظران می تواند منجر به برقراری تعامل دینی با سایر ادیان و به اشتراک گذاشتن وجه نظرهای فی ما بین شود؛ اگر وزارت خارجه تصمیمی مبنی بر تعامل بیشتر و گفت و گوی بین مذاهب اسلامی اتخاذ کند و از ظرفیتهای خود درجهت دعوت علما و صاحب نظران مذاهب اسلامی به ایران و معرفی و هدایت صاحب نظران شیعی به جهان اسلام استفاده کند؛ قطعا نوع دوستی اسلامی و شناخت مبانی مورد نظر یکدیگر راه را برای تعامل هر چه بیشتر ونشر آموزه های معصومین در جهان باز می کند.

اتحاد جهانی عدالت رضوی فصل6
اخرین اخبار