برگزیده ها
بازیافتن وظیفه ی پر ارج مادری از نگاه یک حقوقدان

دکتر بنانی بیان اینکه خانواده واحد بنیادین جامعه و کانون اصلی رشد و تعالی انسان است, تصریح کرد: توافق عقیدتی و آرمانی در تشکیل خانواده باید بعنوان اصل اساسی در نظر گرفته شود که در این راستا فراهم کردن امکانات لازم جهت نیل به این مقصود, از وظایف حکومت اسلامی به شمار می رود.

فصل6: دکتر ملیحه بنانی، حقوقدان, محقق و پژوهشگر علوم انسانی در گفتگو با خبرنگار فصل6 اظهار داشت: قانون اساسی جمهوری اسلامی که در واقع مبین نهادهای اجتماعی ، فرهنگی ،سیاسی و اقتصادی جامعه ایران بر اساس اصول و ضوابط اسلامی است، انعکاس نیازهای جامعه و مردم نظام اسلامی بوده که یکی از شاخص های اساسی و بارز آن نسبت به دیگر نهضت ها ی ایران ، در قرن اخیر, مکتبی و اسلامی بودن آن محسوب می شود.

وی تصریح کرد: طرح حکومت اسلامی بر ولایت فقیه که در اوج خفقان و اختناق رژیم استبدادی از سوی امام خمینی ارائه شد، انگیزه ی مشخص و منسجم جدیدی را میان مردم مسلمان ایجاد کرد.

دکتر بنانی ادامه داد: نهال انقلاب پس از چهل و یک سال مبارزه ی مستمر و ریخته شدن خون بیش از شصت هزار شهید و صد هزار زخمی و جانباز و با بر جا ماندن میلیاردها تومان خسارت مالی و معنوی که غیر قابل جبران هستند، در میان فریادها ی "استقلال ،آزادی ،حکومت اسلامی "به ثمر نشست و این نهضت عظیم با تکیه بر ایمان، وحدت و قاطعیت رهبری در مراحل حساس و هیجان انگیز و نیز فداکاری ملت ایران، به پیروزی های بی بدیلی دست یافت و موفق به در هم کوبیدن محاسبات و مناسبات نهادهای امپریالیستی شده که در نوع خود می توانیم امروز با صراحت بگویم "ایران" یکی از ابرقدرت های جهان به شمار می رود.

این حقوقدان تاکید کرد: قانون اساسی با توجه به محتوای انقلاب اسلامی ایران که حرکتی برای پیروزی تمامی مستضعفین بر مستکبرین بود، زمینه ی تداوم انقلاب را در داخل و خارج کشور به ویژه در بخش گسترش روابط بین المللی با دیگر جنبش ها فراهم می کند و می کوشد تا راه تشکیل امت واحد جهانی را نیز هموار کند و همچنین استمرار مبارزه در نجات ملل محروم و تحت ستم در تمامی جهان قوام یابد.

زن در قانون اساسی

دکتر بنانی افزود: باید گفت با ایجاد بنیادهای اجتماعی اسلامی ، نیروهای انسانی که تاکنون در خدمت استثمار همه جانبه ی خارجی بودند, هویت اصلی و حقوق انسانی خود را باز می یابند که در این بازیابی طبیعی است که زنان به دلیل ستم بیشتری، که تاقبل از روی کار آمدن نظام اسلامی از نظام طاغوتی پهلوی متحمل شدند. استیفا حقوق آنان باید بیشتر و بیشتر باشد.

وی با بیان اینکه خانواده واحد بنیادین جامعه و کانون اصلی رشد و تعالی انسان است, تصریح کرد: توافق عقیدتی و آرمانی در تشکیل خانواده باید بعنوان اصل اساسی در نظر گرفته شود که در این راستا فراهم کردن امکانات لازم جهت نیل به این مقصود, از وظایف حکومت اسلامی به شمار می رود.

دکتر بنانی در پایان گفت: زن در چنین برداشتی از واحد خانواده ، از حالت (شیئ بودن ) و یا (ابراز کار بودن )در خدمت اشاعه مصرف زدگی و استثمار ، خارج شده و به طور حتم ضمن بازیافتن وظیفه ی خطیر و پر ارج مادری، در پرورش انسان های مکتبی پیش درآمد خواهیم بود.

مادرانگی بازیافتن-نگاه-پر-ارج-مادری ملیحه-بنانی حقوقدان فصل6 قانون-اساسی
اخرین اخبار