اختصاصی فصل6: هدی نتاج: سهیلا جلودار زاده، عضو کمیسیون اجتماعی و فراکسیون زنان مجلس شورای اسلامی در گفت و گو با خبرنگار فصل 6 اظهار داشت: بهطور حتم کسی با خشونت موافق نیست بهویژه زنان که پرورشدهندگان جامعه هستند و میتوانند خردگرایی و کنترل احساسات را جایگزین خشونت کنند اما از گذشته تا به امروز متأسفانه عوامل متعددی در ابراز خشونت نقش داشته که یکی از مهمترین آن، فقر فرهنگ در جامعه بشری هستند و بهتبع آن در جامعه ما نیز وجود دارد.
وی تصریح کرد: ایرانیها افراد خشونتطلبی نبودهاند اما وقتی با اقوام ترک و عرب فرهنگشان درآمیخت، تحت تأثیر قرارگرفته و این خشونت به زنان منتقل شد، البته نمیتوانیم بگویم این وضعیت بدیع است چراکه زنان در طول تاریخ به دلیل زایمانهای متعدد، ازنظر جسمی ضعیف شده و لازم الحمایه بودهاند که به دلیل وابستگی ایجادشده، مردان احساس میکردند مالک وجود آنها هستند و رفتاری را که به دلیل مالکیت با حیوانات خانگی خود داشتند در مواقع بسیاری برزنانشان نیز اعمال میکردند.
نماینده مردم تهران ادامه داد: بنابراین با چنین پیشینهای، باید به وسعت 2 هزار سال اقدامات و برنامههای فرهنگی انجام دهیم تا مقام زن که در اسلام نیز بارها بانام ریحانه بودن تأکید شده، بهعنوان همراه، شریک زندگی، خردمند و مدیر بهطور کامل در اجماع پذیرفته شود.
جلودار زاده بیان کرد: مسئله دیگر ایجاد خشونت، به شرایط سیاسی، اجتماعی و اقتصادی مربوط میشود بدین گونه که وقتی فشار بر زنان و مردان جامعه زیاد میشود، زنان به قول عوام با غر زدن»، فریاد زدن و عصبانیت رابطه سالم را تبدیل به رابطه خصمانه میکنند که همین موضوع آغازی برای خشونت دوطرفه بوده و تبعات آن به شکلهای مختلف ازجمله ممانعت در تحصیل، کودک همسری، حبس در خانه، ازدواج اجباری و ... در جامعه و خانواده بروز میکند.
عضو فراکسیون زنان بابیان اینکه وضع قوانین در کنترل خشونت علیه زنان بازدارنده است، افزود: برای مبارزه با خشونت علیه زنان و یا حتی کنترل خشم در جامعه، جدا از بحث گستردهی فرهنگی، قانونگذاریهایی نیز باید صورت گیرد که در این راستا قوانین مطلوبی در حمایت از زنان وضع شد، اینگونه که بعد از خشونتهای آشکار در صورت شکایت، پزشکی قانونی موظف به تائید بوده و دادگاهها نیز این موضوع را در مجازات مدنظر قرار میدهند.
وی در ادامه خاطرنشان کرد: همچنین با تغییر دادن روشهای اجتماعی ازجمله نامگذاری روز خاص بهعنوان روز زن یا مادر، جامعه را نسبت به ارج نهادن به مقام زن حساس و تربیت میکنیم که باید این اقدامات مستمرتر شود تا باور غلط مالکیت مرد بر زن از بین برود.
جلودار زاده تأکید کرد: در حال حاضر فراکسیون زنان، با احضار تمامی وزرا به مجلس، در خصوص عملکردشان در قالب برنامه 5 ساله ششم توسعه پرسش و پاسخ داشتهاند که نتیجهی آن، انعقاد تفاهمنامه در خصوص افزایش مشارکت زنان در مدیریتها و تصمیم سازیها بوده که همین موضوع گام مثبتی در راستای ارج نهادن به زنان ایرانی خواهد بود البته هنوز تا رسیدن به حد مطلوب فاصلهداریم اما بهعنوان نماینده زنان تمامی تلاشمان را برای بهبود شرایط بانوان ادامه میدهیم.