فصل6: علی اسماعیلی، نماینده نور و محمودآباد و عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی با اشاره به تجمع نمایندگان استانهای شمالی در جایگاه هیاترئیسه و در جلسه علنی مجلس، گفت: دکتر کلانتری رئیس سازمان حفاظت از محیطزیست مجوز انتقال آب از دریای خزر به فلات مرکزی ایران یا همان استان سمنان را صادر کرده است. تلاشهای بسیاری از سوی نمایندگان استانهای شمالی و نمایندگانی که در فراکسیون محیطزیست هستند صورت گرفت تا دولت از این تصمیم منصرف شود.
او ادامه داد: سازمان حفاظت از محیطزیست باید بر مبنای تصمیمات علمی، عاقلانه و منطقی اعلام نظر کنند، اما فشارهایی که به این سازمان از سوی مقامات بالا وارد میشود نهایتاً منجر به اتخاذ تصمیم غیرکارشناسی انتقال آب دریای خزر به سمنان شد. ما در مجلس راهی جز این نداشتیم که در جلسه تجمع کنیم. باید به افکار عمومی اعلام کنیم که با تصمیمات غیرکارشناسی سازمان حفاظت محیطزیست و موضع رئیسجمهور مخالف هستیم و به همین دلیل در جایگاه هیاترئیسه مجلس تجمع کردیم.
این نماینده مجلس توضیح داد: تجمع امروز نمایندگان شمال کشور به منظور همراهی با مردم مازنداران، گلستان و گیلان بود. افکار عمومی جامعه ایران که علاقهمند به جنگل، دریا و دشت هستند هم میتوانند با همراهیشان کمک کنند تا سرنوشت دریای خزر شبیه سرنوشت دریاچه ارومیه و زایندهرود نشود. افکارعمومی میتوانند همراهی کنند و مسئولان عالی کشور را به مسیری ببرند که تصمیم کارشناسی بگیرند.
اسماعیلی با بیان اینکه قیمت تمامشده انتقال آب دریای خزر به سمنان بسیار زیاد است، تصریح کرد: دولت آقای احمدینژاد و دولت آقای روحانی به دنبال انتقال آب دریای خزر بودند اما این تصمیم کارشناسی نیست و خودشان هم این موضوع را قبول دارند. چگونه آب را از عمق 26 متری دریای خزر میخواهند به ارتفاع 2085 متری بالای کوه ببرند. در مسیر انتقال آب که اختلافات زیادی وجود دارد باید دریاچه حفر کنند؛ پمپ بگذارند و قیمت تمامشده آب آنقدر زیاد است که نمیصرفد. به جای انتقال آب نباید صنعت را به سمنان ببرند، بلکه صنعت را باید در کنار آب و مناطقی همچون سیستان و بلوچستان و... ببرند.
او با اشاره به اینکه دولت بودجهای برای انتقال آب دریای خزر به سمنان در نظر گرفته است، ادامه داد: با تصمیمی که آقایان گرفتهاند حتماً در بودجه سال 99، ردیفی را برای انتقال آب دریای خزر در نظر خواهند گرفت. سال گذشته بودجهای را برای مطالعات انتقال آب از دریای خزر به سمنان در نظر گرفتند و امسال هم برنامه دارند که برای انتقال آب دریای خزر بودجهای تعیین کنند.
جمعی از نمایندگان استانهای شمالی در مخالفت با انتقال آب دریای خزر روز گذشته در جایگاه هیات رئیسه مجلس تجمع کردند. آنها، که برای لحظاتی دستور جلسه مجلس شورای اسلامی را متوقف کردند، کاغذهایی در دست داشتند که روی آنها نوشته شده بود: «نه به انتقال آب دریای خزر»، «تصمیم غیرکارشناسی برابر با نابودی دریای خزر است»، «ملت اجازه نابودی دریای خزر را نمیدهند»، «بلای زایندهرود و دریاچه ارومیه را بر سر دریاچه خزر نیاورید» و «انتقال آب دریای خزر برابر است با نابودی محیطزیست».