فصل6: سعید باستانی، سخنگوی کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی با انتقاد از گرانی لوازم یدکی، گفت: مادامی که بستر توزیع کالا یعنی «سامانه جامع تجارت الکترونیک» در کشور مستقر نشود نمیتوان در مورد گرانی محصولات اظهارنظری کرد.
نماینده مردم تربت حیدریه، مهولات و زاوه در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه در حال حاضر گرانی لوازم یدکی دغدغه مردم است و در آینده محصولات دیگری نیز مانند لوازم خانگی به این سبد افزوده میشود، اظهار کرد: حدود 20 هزار قلم کالا در کشور موجود است و در صورتی که سامانه جامع تجارت الکترونیک راه اندازی نشود هر روز باید درباره گرانی یکی از این محصولات صحبت کنیم و دلایل افزایش قیمت آن را برشماریم.
وی افزود: با راهاندازی سامانه «جامع تجارت الکترونیک» می توان تولید و حرکت کالا در زنجیره توزیع، فروش و تحویل به مصرف کننده نهایی را پیگیری کرد در نتیجه علت گرانی و دلایل افزایش قیمت مشخص میشود.
سخنگوی کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه سامانه "جامع تجارت الکترونیک" بستری برای پیگیری کالا در زنجیره واردات، تولید، توزیع و... است، اضافه کرد: در این بستر میتوان بر تمامی مراحل نظارت داشت و دولت نیز تنها نقش ناظر را داشته و توانایی کنترل و رگولاتوری را پیدا میکند.
این نماینده مردم در مجلس دهم با بیان اینکه رگلاتوری که براساس وقایع اتفاقیه باشد تاثیر چندانی بر ساماندهی بازار نخواهد داشت، ادامه داد: دولتها باید توانایی پیشبینی مشکلات را داشته باشند نه اینکه بازار گوجه فرنگی را رها کنند و پس از اینکه وضعیت نامناسب شد سازمان تعاونی روستایی را ملزم به خرید کنند، چراکه این گونه رفتارها یعنی نظارتی بر بازار وجود ندارد.
سخنگوی کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: اگرچه وزارت صنعت، معدن و تجارت به ایجاد سامانه "جامع تجارت الکترونیک" تمایل دارد، اما برخی دستگاهها برای اجرای این سامانه با این وزارتخانه همکاری نمیکنند که این امر باید در هیئت دولت رفع شود.