برگزیده ها
منتقدان عملکرد فراکسیون زنان مجلس از نکته ای مهم غفلت می کنند

اختصاصی فصل6: آقاپور بیان کرد: فراکسیون زنان نهایت تلاش خود را در مجلس انجام داده است و توصیه من به منتقدان این است حتما به این نکته توجه داشته باشند که ما زنان در مجلس تنها 6 درصد کرسی ها را به خود اختصاص داده ایم. یعنی از 290 نماینده تنها 17 نماینده در مجلس زن هستند

فصل6: معصومه آقاپور علیشاهی نماینده مردم شبستر در گفت وگو با فصل6، درباره انتقاد برخی فعالان سیاسی از عملکرد فراکسیون زنان مجلس اظهار کرد: فراکسیون زنان نهایت تلاش خود را در مجلس انجام داده است و توصیه من به منتقدان این است حتما به این نکته توجه داشته باشند که ما زنان در مجلس تنها 6 درصد کرسی ها را به خود اختصاص داده ایم. یعنی از 290 نماینده تنها 17 نماینده در مجلس زن هستند. اما با این اوصاف فراکسیون زنان توانسته در هر دوره در هیات رئیسه کمیسیون های 14 گانه، حدود 5 یا 6 نفر حضور فعال داشته باشد.

وی، افزود: بعد از 40 سال رئیس IPU مجلس با رایزنی های انجام شده به یک زن (دکتر فاطمه حسینی) واگذار شد و برای اولین بار در در دوره ی دهم، شاهد حضور سه زن در کمیسیون اقتصادی هستیم و در هر دوره 3 یا 4 خانم در بین 50 عضو کمیسیون تلفیق حضور داشتند.

عضو فراکسیون زنان مجلس، تصریح کرد: قوانینی چون حمایت از کودکان، تابعیت فرزندان مادران ایرانی، اختصاص 27 درصدی درآمدهای ارزش افزوده برای ورزش زنان، اختصاص بودجه برای صندوق توسعه ی ملی جهت توسعه ی اشتغال روستایی و شهری، برداشتن ممانعت خروج زنان ورزشکاران و دارندگان رتبه های علمی از کشور بدون اجازه و همراهی همسر و تلاش برای ورود زنان به ورزشگاه ها از جمله قوانینی است که در حمایت از زنان و خانواده در مجلس تصویب شد.

 آقاپور، از تلاش فراکسیون زنان مجلس برای تصویب قانون بکارگیری زنان در 30 درصد عرصه های مختلف مدیریت میانی کشور خبر داد و گفت: در دو سال گذشته نیز در وزارت خانه ها شاهد اتفاق های مثبتی در بکارگیری زنان بودیم.

وی افزود: نکته ی مهم تر این است که ما به عنوان پیشنهاد کننده، موارد مختلف را مطرح می کنیم پس از تصویب در کمیسیون مربوطه در صحن نیز مطرح می شود و سپس همه ی نمایندگان محترم درباره آن تصمیم گیری می کنند.  بنابراین اگر برخی از این موارد به نتیجه نرسیده است، دلیل بر ضعف یا عدم فعالیت ما نیست.  ما تا به حال سه بار بحث ممنوعیت ازدواج دختران زیر 13 سال، همچنین طرح اختصاص 30 درصد از کرسی های نمایندگان مجلس به زنان در صورت استانی شدن انتخابات مجلس را مطرح کردیم که چنین طرح هایی یا در مجلس تصویب نشد یا مورد تایید شورای نگهبان قرار نگرفت.

عضو فراکسیون زنان مجلس، با اشاره به فعالیت های منطقه ای خود، گفت: با رایزنی های انجام شده یک زن به مدیریت گمرک منطقه منصوب شد و یک سال بعد هم، این خانم پست مدیرکلی گمرک استان آذربایجان شرقی را برعهده گرفت. ضمن اینکه اولین بخشدار زن استان آذربایجان شرقی بعد از انقلاب، با رایزنی های بنده انتخاب شد و اولین زنی که به میز ریاست اداره منابع طبیعی یکی از شهرستان های استان تکیه زد، در دوره ی بنده اتفاق افتاده است.

آقاپور، تصریح کرد: مشارکت زنان برای حضور در انتخابات شورای شهر حوزه ی انتخابیه 5 برابر شد. این فعالیت ها را سایر زنان در حوزه ی انتخابیه خود نیز داشته اند.

وی درباره سهمیه بندی جنسیتی بیان کرد: این هم راه حلی است برای این که بتوانیم حضور زنان در مجلس را بیش تر تجربه کنیم اگرچه در مراحل اولیه، نگاه سنتی است. البته تمایل بنده و همکاران مطرح کردن بحث تبعیض مثبت زنان با شاخص شایسته سالاری است تا جامعه به حضور زنان در تصمیم گیری عادت کند. مساله ای که در چند سال و دوره های گذشته در کشورهای منطقه هم تجربه می شود.

گفت و گو: محمد حسن زاده

منتقدان عملکرد فراکسیون زنان مجلس از نکته ای مهم غفلت می کنند آقاپور نماینده مجلس دهم در گفت وگو با فصل6 فراکسیون زنان زنتم و مجلس فصل6 شبستر
اخرین اخبار