فصل6: به گزارش خبرنگار حوزه احزاب خبرگزاری فارس، حمیدرضا فولادگر رئیس کمیسیون ویژه حمایت از تولیدملی در مجلس و عضو شورای مرکزی جامعه اسلامی مهندسین در نشست شورای مرکزی این تشکل با موضوع نقد عملکرد دولت دوازدهم به بررسی عملکرد دولت و چالشهای پیش رو در 2 سال باقیمانده از دولت تدبیر پرداخته و اظهار داشت: در دوره 92 تا 96 سیاست اقتصادی دولت مهار تورم و ثبات دادن به موضوع اقتصادی و بحث برجام در حوزه اقتصادی بود.
وی افزود: سیاست های انقباضی دولت به رکود دامن زد. لذا در حل مشکلات اقتصادی و رونق تولید خیلی موفق نبود. دیگر عدم موفقیت دولت این بود که علیرغم ثبات نسبی که در حوزه اقتصاد ایجاد کرد، بدلیل وجود ژنرال های متعدد در دولت، وحدت رویه اقتصادی را شاهد نبودیم. فلذا دوره 96 تا 98 شاهد تصمیمات شتابزده ای بودیم که همواره مورد نقد همین دولتمردان در زمان احمدی نژاد بود.
نماینده مردم اصفهان در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: اشتباه دیگر دولت این بود که دولت بسیاری از این هدفگذاری های خود را به بحث برجام گره زده بود که با خروج ترامپ از این توافقنامه چون توجه کمتری در 6 سال اخیر به بحث تولید داخل داشت، ضربه سنگینی خورد. اگر دولت به تولید داخل توجه بیشتری می کرد می توانست اقتصاد ایران را مقاوم تر سازد. در همین دوران تحریم توانمندی های خارالعاده ای را در تولید از سوی شرکت های دانش بنیان شاهد هستیم.
رئیس کمیسیون ویژه حمایت از تولید ملی در مجلس بیان داشت: عملکرد بانک مرکزی و تصمیمات اتخاذ شده درسال 97 اصلا مناسب نبود و به ضرر بازار ارز و تولید کشورشد. مداخله دولت در سالهای 95، 96، 32 میلیارد دلار بوده است که توانست قیمت ارز را ثابت نگه دارد اما این فنر درسال 97 رها شد و بعد با تصمیم اشتباه دلار 4200 تومانی، فشار تقاضا و ثبت سفارش ها بیشترشد و منابع ارزی کشور هدر رفت.
فولادگر گفت: موضوع اشتغال هم چون خیلی گره خورده بود به بحث برجام بخاطراین اتفاقات، خیلی ارتقاء پیدا نکرد و از جمله موارد ناموفق عملکرد دولت بود.
این عضو کمیسیون صنایع مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: در حوزه بهبود فضای کسب و کار ههم بعد از یک دوره ی بهبود رتبه ایران در شاخص بهبود فضای کسب و کار مجددا کاهش رتبه داشته ایم و درآخرین گزارش از 118 به 126 رسیده ایم . از دید فعالین اقتصادی نیز در گزارش منتشر شده از سوی اتاق بازرگانی در بهار سال 98 عاملی که بالاترین درصد را در خراب کردن فضای کسب و کار داشته غیرقابل پش بینی بودن تغییرات قیمت مواد اولیه بوده است.
فولادگر در پایان به چالش های مهم پیش روی دولت اشاره کرد و گفت: درمجموع 5 چالش مهم در دولت دوازدهم وجود دارد که بایستی برای آنها چاره اندیشی شود عبارتند از اصلاح نظام بودجه ای، اصلاح نظام بیمه ای، اصلاح نظام بانکی، وضعیت آب و کشاورزی، وضعیت اشتغال.
به گزارش فارس، در نشست ماهانه اخیر جامعه اسلامی مهندسین نیز فرهاد دژپسند وزیر امور اقتصادی و دارایی گزارشی از عملکرد دولتهای یازدهم و دوازدهم در حوزه اقتصادی ارائه نموده بود.