فصل6: به گزارش خبرنگار خبرگزاری خانه ملت، پروانه سلحشوریدر نشست علنی امروز (سه شنبه، 12 شهریورماه) مجلس شورای اسلامی ضمن تسلیت به مناسبت ایام سوگواری اباعبدالله الحسین (ع) در مخالفت با برنامهها و صلاحیت وزیر پیشنهادی صنایع دستی، گردشگری و میراث فرهنگی گفت: امروز من روی سخنم با تمام کسانی است که در روند وزارتخانه شدن سازمان میراث فرهنگی تلاشهای بسیاری را صورت دادهاند، اگرچه دولت حتی پس از تأیید شورای نگهبان با ناراحتی این وزارتخانه را پذیرفت اما امری که محال به نظر می رسید، پس از سالها تلاش مجلسیان به نتیجه رسید.
نماینده مردم تهران، ری، شمیرانات، اسلامشهر و پردیس در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: امروز با افتخار کاندیدای وزارت میراث فرهنگی از تلاش هوشمندانه نمایندگان سخن میگوید در حالی که ایشان و دولت متبوعش در دو سال اخیر به صورت مستمر با این امر مخالفت کردند. آیا دولت به ما پیام نداده است که برای آنها فرقی نمیکند و آنها کار خودشان را میکنند و حتی ما نمایندگان را لایق مشورت نمیدانند و چگونه است که کسی که این نهاد را قبول ندارد، امروز میخواهد سکاندار آن شود.
وی افزود: مردم عزیز ایران، اساتید دانشگاه، دانشجویان محترم و خبرنگاران متعهد و دلسوز، در تمامی این مدت پس از وزارتخانه شدن با هم میخواستیم معیارهایی را تعیین کنیم که برای وزیر شایسته بتوانیم شاخصهای مناسبی را تدوین و مطرح کنیم اما فرصت تدوین علمی نیز پدید نیامد از این رو بدانید در تمامی موارد پیامهای شما را شنیدم و در حد توان به همکاران منتقل کردم اما استدلال و دلیل هم تا جایی برای همکاران ارزش دارد، امروز قصد دارم به بخشهای کوچکی از برنامههای پیشنهادی مونسان اشاره کنم.
آمارهای ارائه شده وزیر پیشنهادی میراث فرهنگی بعضاً بدون پشتوانه هستند
عضو کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی ادامه داد: متأسفانه آمارهای ارائه شده وزیر پیشنهادی میراث فرهنگی بعضاً مخدوش و بدون پشتوانه هستند از این رو در جایی اشاره به ساماندهی بناهای تاریخی با 4 هزار پروژه شده اما در جایی دیگر به دو هزار پروژه اشاره شده است، در جایی دو هزار و 901 موافقت اصولی مطرح و در جای دیگر 3 هزار و 900 موافقت اصولی عنوان شده است.
سلحشوری تصریح کرد: در برنامههایشان به ساخت هر چند روز یک بار موزهها اشاره میکنند بدون آن که بحث استانداردسازی و اینکه آیا این موزهها در کجا قرار دارند، اشاره کنند. از طرف دیگر در صفحه 18 برنامههای ایشان اشاره به اقداماتی که می خواهند انجام شود، صورت گرفته است و در متن بارها اعلام میکنند که این کارها در سال 2018 صورت میگیرد در حالی که ما در شرایط کنونی در سال 2019 قرار داریم؛ کاش ایشان یک بار برنامههای خود را مطالعه می کردند.
بسیاری از مدیران وزیر پیشنهادی در زمان تصدی سازمان میراث فرهنگی تحت پیگرد قانونی هستند
این نماینده مردم در مجلس دهم گفت: این روزها بحث مبارزه با فساد جدی است اما تعدادی از مدیران منصوب این حوزه تحت پیگرد قانونی هستند، مدیران کل قزوین، مدیر کل اسبق تهران، مدیر کل سابق هرمزگان در دوران مدیریت آقای مونسان تحت پیگرد قانونی قرار گرفتهاند، از طرف دیگر شفافیت رکنی است که با مبارزه با فساد معنا مییابد حال در سامانه ثبت شده دولت، سازمان برنامه و بودجه با حدود 507 گزارش در صدر است اما سازمان میراث فرهنگی و گردشگری فقط 7 مورد گزارش دارد.
وی ادامه داد: آقای مونسان در دو سال مسئولیت خود، شورای عالی میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری را برگزار نکردند در حالی که این شورا میتوانست کمک شایانی به این حوزه کند. با توجه به نقش اثرگذار مجلس و تعامل با مجلس، متأسفانه ایشان معاونت حقوقی و پارلمانی سازمان میراث فرهنگی را منحل کرده و در معاونت سرمایهگذاری ادغام کردند. آقای مونسان اشاره به تراز مثبت گردشگری میکند، منصفانه بگویم که این تراز مثبت به علت عملکرد ضعیف دولت در کنترل نرخ ارز بوده است. در شرایط کنونی ایران جزو ارزانترین مقاصد کشورها برای سفرهای گردشگری است و از طرفی هزینه سفرهای خارجی به شدت افزایش یافته، حال آیا این مسائل جزو عملکرد آقای مونسان است.
عضو کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی ادامه داد: آقای میگوید که مدیرانش را از کیش نیاورده است، حال آیا آقای جانفشان مدیرکل فعلی استان تهران، آقای شقاقی مدیر کل حقوقی و املاک، آقای ابراهیمی مدیرکل حوزه ریاست و آقای محبخدایی مسئول قبلی حوزه گردشگری، آقای عادل مهدینژاد مسئول قبلی روابط عمومی، مهدوی مدیر کل اسبق تهران از کیش نیامده بودند، متأسفانه رابطه آقای مونسان با بدنه سازمان هم خوب نیست و ایشان با منتقدان خود برخورد مناسبی نداشتهاند. بعضی اساتید این حوزه رأی به ایشان را افتادن از چاله به چاه میدانند، متأسفانه بارها در برنامه پیشنهادیشان بر اهمیت آموزش و پژوهش گفتهاند اما مرکز آموزش عالی میراث فرهنگی را با بیش از 28 سال سابقه منحل کردهاند. از طرف دیگر طبقهبندی آثار میراثی صورت نگرفته است.