فصل6: فریده غیرت حقوقدان و فعال حوزه بانوان در گفتوگو با فصل6 بابیان اینکه انقلاب اسلامی بر روی دوش مرد و زن بوده است و هر دو سهم یکسانی در این اتفاق تاریخی داشتهاند، گفت: پس از انقلاب مزد واقعی زنها داده نشده است و حتی توجه به اعطای مسئولیت به زن، سیر نزولی داشته است. اگرچه ما در این سالها شاهد رشد حضور زنان در جامعه بودهایم و زنان فارغالتحصیل در رشتههای مختلف و همینطور حضور و ورود به برخی مشاغل بهشدت افزایشیافته است اما با همهی این اشتیاقها و حضور و بروزها، زنان مزد واقعی خود را دریافت نکردهاند. هنوز و همچنان بعد 40 سال مسئلهی وزارت زن را مطرح میکنیم و اکنون هم که دورهی ریاست جمهوری آقای روحانی که برای ما محترم است، توقع نداشتیم که برای سپردن یکی از صندلیهای وزارت به زن این مقدار مقاومت کند.
وی افزود: عدد 16 نمایندهی زن در مجلس، بسیار عدد ناچیزی در قبال اینهمه زنان تحصیلکرده است که میتوانند کنش گر باشند. سیر 40 سال اخیر در قبال اعطای مسئولیت به زنان مثبت نبوده و پاسخ حضور زنان در انقلاب و اتفاقهای بعدی داده نشده است.
غیرت درباره عدمحمایت زنان از همجنسان خود، تصریح کرد: اگر اینطور القا میشود که زنان به زنان رأی نمیدهند، باید این امر را در نظر گرفت که مسائل اجتماعی به هم مربوط هستند. نمیتوان مسائل اینچنینی را منفک و جداشده بررسی کرد. ما باید ببینیم که خانوادهها چه تصویری از زنان را به دختران ارائه میکنند. بهطور مثال برخی از خانوادهها معتقد هستند که هر چه دختران و زنان را محدودتر کنند مذهبیتر هستند که ازنظر من دست نیست و من بهعنوان یک فعال زن در کنار همکاران خودم در تلاشیم تا موارد بدیهی حقوقی زنها را برایشان زنده کنیم و برای تحقق این مهم، تصمیمات بالادستی مانند شورای نگهبان نیز موثر است.
وی در پایان گفت: کسانی که عمیقا به انقلاب معتقد هستند هرگز دلسرد نمیشوند، زنان هم همینطور. ما همچنان معتقدیم زنها میتوانند موثر باشند. در انتظار تصمیم گروهها و احزاب و تشکلهای مردمنهاد هستیم تا بتوانیم منسجمتر در انتخابات آتی حضور داشته باشیم.
گفت وگو: محمد حسن زاده