فصل6: دبیرکل جبهه پایداری از تدوین مدل انتخاباتی تشکل متبوع خود برای ایجاد ائتلاف در جریان اصولگرایی خبر داد.
مرتضی آقاتهرانی در حساب رسمی خود در توییتر نوشت:
«به لطف الهی پس از نشستهای متعدد مدل پیشنهادی ائتلاف جریان انقلابی، در جلسات شورای مرکزی پایداری تدوین شده که توسط سخنگوی جبهه پایداری اعلان خواهد شد.»
پیش از این دبیرکل جبهه پایداری در ۲۳ تیرماه درباره برنامه انتخاباتی این جبهه و مدل همافزایی و وحدت جریانهای انقلابی برای انتخابات مجلس آینده گفته بود که ما بر اساس بررسیها و استفاده از تجارب گذشته خودمان با جریانهای انقلابی برای انتخابات مجلس در سال جاری به مدلی برای همافزایی و وحدت رسیده ایم.
بازگشت با سعید جلیلی؛ پایداریها انتخابات را کلید زدند
عید جلیلی در همه این مدتی که گذشته ناامید نشده و تحت عنوان دولت سایه برای خود کار تشکیلاتی انجام داده است.
به گزارش کاوش، وقتی که سعید جلیلی امیدوارتر از همیشه مقابله ای سخت با حسن روحانی را برای رسیدن به پاستور در ذهنش تصویر می کرد ، وقتی که او در دفترش واقع در خیابان پاستور به اسباب کشی به ساختمان ریاست جمهوری در چند پلاک آن طرف تر فکر می کرد اصلا فکرش را نمی کرد که سید ابراهیم رییسی ناگهان از مشهد عزم تهران کرده و بگوید که می خواهد نامزد ریاست جمهوری شود .
خبر نامزدی رئیسی در انتخابات اگر چه برای محمد باقر قالیباف تلخ بود اما برای جلیلی تلخ تر بود . واقعیت این بود که سرمایه اجتماعی که قالیباف آن را نمایندگی می کردچندان ارتباطی با سرمایه اجتماعی که رییسی به آن فکر می کرد نداشت.
اصل مساله این بود که سعید جلیلی آنجایی که قرار داشت همانجایی بود که گفتمان تازه بنیان شده رییسی بنا داشت آن را نمایندگی کند . جلسات متعددی برگزار شد . جلیلی که از همان ابتدا مواضع تندی نسبت به جمنا داشت حاضر به کناره گیری نبود .
این ها به کنار آنچه بیشتر جلب توجه می کرد بدنه همراه او بود . در همان روزهای آخر منتهی به نام نویسی یکی از کانال های تلگرامی نزدیک به سعید جلیلی که گویا از سوی تیم انتخاباتی سعید جلیلی اداره می شد خبر جدایی برخی اعضای ستاد را تایید کرده و تلویحا نشانی جدید ستادی که این افراد به آنجا نقل مکان کردند را نیز اعلام کرد: طرفو دیدم 92 روی اسم جلیلی قسم می خورد و با من که از روحانی موقع ! حمایت می کردم دعوا می کرد و بهم انگ می زد # حالا کجاست اونجا که بوی قرمه میاد »
این واکنش در حالی صورت گرفت که بیشترین حامیان سابق سعید جلیلی که در جبهه پایداری عضویت داشتند به ستاد ابراهیم رییسی رفته بودند. برخی چهره های جبهه پایداری اعلام کردند که حمایت پایداری از ابراهیم رییسی بر اساس دستور سازمانی چند ماه قبل مصباح یزدی صورت گرفته است.
چند روز بعد سعید جلیلی در شرایطی انتخابات را ترک کرد که خیلی زودتر از آن افرادی نام آشنا از اصولگرایان صریحا اعلام کرده بودند نامزدی جلیلی اشتباه دیگری مانند سال 92 خواهد بود.
احمد توکلی گفته بود :« معتقدم اگر اصولگرایان می خواهند برنده شوند کسی غیر از آقای جلیلی را باید به صحنه انتخابات بیاورند.» او البته پیش تر هم در یک مصاحبه با انتقاد از کاندیداتوری سعید جلیلی در انتخابات ۱۳۹۲ گفته بود:« (ایشان) اشتباه سیاسی بزرگی مرتکب شدند... این کار ایشان را اشتباه تاریخی می دانم. فکر می کنم مشاوران آقای جلیلی را قانع کردند که وارد صحنه شوند. ... آقای جلیلی نه تنها از تجربه کافی برخوردار نبود بلکه تجربه لازم را هم نداشت؛ چرا که سوابق ایشان در مسئولیت های اجرایی نبود و بالاترین مسئولیت اجرایی ایشان در واقع یک کار ستادی بود. آقای جلیلی معاون وزیر خارجه بود اما اصلا کل وزارت خارجه کار اجرایی انجام نمی دهد
یا حتی محمد رضا باهنر هم در چند اظهار گفته بود که مخالف نامزدی مجدد جلیلی است. بعد که جمنا اعلام موجودی کرد فاصله او با ائتلاف خیلی زود نمایان شد . پالس منفی تقریبا از هر دو طرف بود
او هم واکنش نشان داد و از نگاهی بالا و البته اندکی هم تحقیر آمیز چنین گفت؛ « من هم خبر تشکیل این جبهه را از رسانه ها شنیدم. آن چیزی که اهمیت دارد این است که کسانی که یک نگاه مشترک مبتنی بر تفکر انقلابی دارند، حتما هم افزایی آنها اهمیت دارد. هر چقدر این نگاه هم افزا شود، موجب تقویت این نگاه می شود. مهمترین اصل در این موضوع این است که "وحدت گفتمانی" ایجاد کنیم. این که افرادی در راستای هم افزایی کار کنند خوب است اما بر اساس چه گفتمانی؟ شاخص هم در این هم افزایی مقام معظم رهبری هستند؛ ما باید بررسی کنیم به چه میزانی توانسته ایم با این شاخصه ها منطبق باشیم. در این چارچوب هر جریان و گروهی، چه ۱۰ نفر چه ۱۲ نفر که بتوانند به این هم افزایی کمک کنند، مفید خواهد بود.
اگر عناوین مهمی مانند جمهوری اسلامی از محتوا خالی باشد، دشمن با آن مشکلی ندارد. تفکر انقلابی یک اسم و یا یک تابلو نیست. یک "محتوا و حقیقت" است؛ این تفکر هم در حصر شخص، گروه و یا حزبی نیست و مبنایش باید جذب حداکثری باشد. قرار نیست "وحدت قبیلگی" باشد، قرار ما این است که "وحدت گفتمانی" باشد. در وحدت گفتمانی مسائلی مانند نسبت با جریان اشرافیت، عدالت اجتماعی، مبارزه با امریکا، مقاومت، رسیدگی به محرومان ، توزیع عادلانه فرصت ها مورد سوال و بررسی قرار می گیرد. اگر نگاه ما شکلی باشد و به محتوا توجه نکتیم، هر عنوانی به تنهایی مشکل را حل نخواهد کرد».
این جملات او البته بعدا با اظهارات تندتری از جانب حامیانش تکمیل شد. او بعدتر البته به این هم بسنده نکرده و در بخش دیگری از اظهاراتش به یکی از مهمترین مصادیق اصولگرایان برای نامزدی در انتخابات تاخت . جلیلی بدون اینکه نامی از محمد باقر قالیباف ببرد به ماجرای گور خواب ها اشاره کرده و گفته بود:« نگرانی نسبت به کارتنخوابها زمانی میتواند درست باشد که از حقوقهای نجومی و اموال نجومی و املاک نجومی هم شرمسار باشید».
پایداری ؛ بازگشت به جلیلی
حالا اما از آن سال زمان زیادی گذشته است. سعید جلیلی در همه این مدتی که گذشته ناامید نشده و تحت عنوان دولت سایه برای خود کار تشکیلاتی انجام داده است.
به نظر ، او از همیشه آماده تر است .می خواهد وارد انتخابات شود آن هم در قامت یک نامزد انتخابات مجلس .
این وسط پایداری ها هم با او عهد و پیمان بسته اند . می خواهند با او به اوج سیاست ورزی برسند . ورودی دیگر به عرصه قدرت رسمی .
برند جلیلی برای زمستان امسال بهترین هدیه برای آن ها است.
منتظر یک پایداری تکراری باشید ؛ بازگشت با سعید جلیلی .
فصل6: مرتضی آقاتهرانی دبیرکل جبهه پایداری در حساب رسمی خود در توییتر از تدوین مدل انتخاباتی تشکل متبوع خود برای ایجاد ائتلاف در جریان اصولگرایی خبر داد.