فصل6: روزنامه نگار اصولگرا گفت یکی از تخصص های ما اصولگراها «زدن دکانِ دو نبشِ فصلی» و پایین کشیدن کرکره همین دکان پس از انتخابات است، دوستان وقتی فهمیدند «جمنا» مغازه ای نیست که بتوان در آن کاسبی کرد، مغازه دیگری برای کسب رای در انتخابات افتتاح کردند.
محمد مهاجری در پاسخ به پرسشی درباره تمایل نداشتن اصولگرایان به کار جمعی و تشکیلاتی اظهار داشت: اصولگرایان نسبت به اصلاح طلبان اراده قویتری برای کار جمعی دارند اما مشکل این است که اختلافات درونی آنها همانند اصلاح طلبان خیلی گسترش یافته است.
وی افزود: اصولگرایان تصور میکنند چون جناح اصلاح طلب و اعتدال گرا به دلیل حمایت از دولت تضعیف شده است؛ مردم «عاشقانه» به پای صندوقهای رأی میروند و به آنها رأی میدهند.
این فعال سیاسی اصولگرا تصریح کرد: در واقع آنها خود را پیروز انتخابات یازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی میدانند و به شکل طبیعی هرکس که خود را از اکنون پیروز بداند در پی وزن کشی سیاسی میرود.
مهاجری ادامه داد: هرکس میخواهد وزن خودش را به رخ دیگران بکشد و بر اساس آن سهم خود را مطالبه کند.
وی درباره سخنان روز پنج شنبه «بهزاد نبوی» مبنی بر اینکه «اگر اصلاح طلبان نباشند اصولگرایان به جان هم می افتند»، گفت: این تعبیر هم درست و هم ناقص است. این موضوع درباره جناح اصلاح طلب هم صدق میکند و حتی بدتر از اصولگرایان هستند.
این روزنامه نگار اصولگرا همچنین گفت: اینکه کانال حامی رئیس دولتهای نهم و دهم، شورای ائتلاف جریان ارزشی انقلاب را مانند جبهه مردمی نیروهای انقلاب اسلامی (جمنا) ناکام دانسته است باید بگویم مواضع این جناح ارزش بررسی ندارد و صرفاً به دلیل اینکه حضور داشته باشند، این تحلیلهای بی ربط را ارائه میکنند.
مهاجری در پاسخ به اینکه آیا اختلافات میان اصولگرایان نقد درون جریانی است، تاکید کرد: حرفهای روشنفکری نزنید! این حرفها چیست؟ اصولگرایی نقد درون جریانی یا تشکیلاتی ندارد.مااصولگراها راحت تر از آن چیزی که فکر میکنید هستیم!
وی در باره نو اصولگرایی که قالیباف مطرح کرده است گفت:این هم مغازهای در «راسته بازار» سیاست است تا به سایر مغازهها بگوید «جنس نو» عرضه میکند.
وی ادامه داد: در تهران قدیم، بِرندهایی چون چلوکبابی «صداقت» وجود داشت. اگر کسی میآمد مغازه تازه ای میزد، عنوان بِرند شناخته شده قبلی را تغییر میداد و نام مغازه اش را «صداقت نو» میگذاشت. در واقع نو اصولگرایی هم از این نوع و مغازهای مقابل مغازه قبلی است.
سردبیر خبرآنلاین بازار اصولگرایی و اصلاح طلبی را کاسبی دانست و اظهار داشت: هر دو جناح از روش سنتی مغازه داری استفاده میکنند و حتی تحلیلهای آنها نه با ماشین های محاسبه مدرن بلکه با «چرتکه» انجام میشود.
مهاجری درباره سخنان خطیب نماز جمعه هفته گذشته تهران خطاب به دولت مبنی بر اینکه «اگر قفلها با کلید باز نمیشود دست کم با چکش باز کنید»، اظهار داشت: همیشه ما اصولگرایان با چکش قفلها را باز میکردیم، این بار هم بیاییم باز کنیم! اگر مشکلات با چکش باز میشد در این ۴۰ سال چرا باز نکردیم؟
ایمانی: امتیاز اصولگراها وضعیت بسیار متزلزل اصلاحطلبها در افکار عمومی است
روزنامه همدلی هم نوشت:
ناصر ایمانی با تاکید بر اینکه وحدت برای هر دو جناح محال است و همچنین با گفتن اینکه احتمالش بالا است که اصولگراها در انتخابات مجلس یازدهم سفره خودشان را از پایداریچیها جدا کنند.این مساله اختلاف و چند دستگی مسألهای است که در هر دو جناح سیاسی وجود دارد. این وضعیت عیناً در میان اصلاحطلبها هم به وضوح دیده میشود که اخبار نشان میدهد، اختلافات آنها بیشتر هم است.
وی افزود: اصولگرایان هم به همان مقداری که آنها به تفاهم رسیدهاند، توانستهاند نوعی همنشینی را تجربه کنند. الان هم به خاطر اینکه اصولگرایان در قدرت خودشان را در اقلیت میبینند، بنابراین تلاش بیشتری برای مساله مهم وحدت خواهند کرد. ضمن اینکه نیاز به حضوری جدی در مجلس آینده دارند، یک امتیازی هم دارند که آنهم وضعیت بسیار متزلزل اصلاحطلبها در افکار عمومی است که همین موضوع میتواند وحدتشان را محتملتر کند. اما باید ببینیم، چه تعبیری از وحدت میتواند برداشتی صحیح باشد. در واقع در فضای سیاسی وحدت به این معنی نیست که تمامی گروهها و شخصیتهای رسمی و غیررسمی یک جناح به ائتلاف انتخاباتی بپیوندند و تقریباً امکانناپذیر است. اما اصولگرایان میتوانند به یک ائتلاف حداکثری برسند که البته با ائتلاف مطلق فرق دارد. حتی اصلاحطلبان هم در بزنگاههای مختلف اختلافنظرهایی جدی با هم داشتند که میتوان به نظرات متفاوت و جر و بحثهایشان در مساله آقای نجفی اشاره کرد.
ایمانی افزود: احتمالش بالا است که اصولگراها در انتخابات مجلس یازدهم سفره خودشان را از پایداریچیها جدا کنند و اجازه بدهند آنها لیست خودشان را بدهند و به معنای انتخابات، از اصولگرایان جدا شوند. این اتفاق ممکن است در بعضی از اصلاحطلبان هم بیفتد و در انتخابات یا یک لیست جدا بدهند یا مثلاً بگویند بنای شرکت نداریم. اینها مواردی هستند که احتمالش زیاد است. بنابراین وحدت برای هر دو طیف، وحدتی مطلق نخواهد بود.
فصل6: محمد مهاجری روزنامه نگار اصولگرا گفت: دوستان وقتی فهمیدند «جمنا» مغازه ای نیست که بتوان در آن کاسبی کرد، مغازه دیگری برای کسب رای در انتخابات افتتاح کردند.