فصل6: سمیه محمودی نماینده مردم شهرضا و دهاقان، و عضو کمیسیون اجتماعی مجلس در گفت و گو با فصل6 با انتقاد از اجرایی نشدن «قانون تسهیل ازدواج جوانان» پس از گذشت بیش از یک دهه، اظهار کرد: انتظار می رود وزارت ورزش و جوانان، به عنوان نهاد متولی این قشر عظیم، دلایل اجرایی نشدن این قانون و دیگر مسائل جوانان را پیگیری کند.
وی با اشاره به درست اجرا نشدن بسیاری از قوانین، افزود: وقتی قانونی اجرا نشود یا به درستی اجرا نشود، طبیعتا کمبودها و خلاهای آن دیده نمی شود و این موضوع نه تنها مسانل و مشکلات را حل نمی کند، بلکه ممکن است بر آن بیفزاید.
عضو کمیسیون اجتماعی مجلس، تصریح کرد: یکی از مسائل مجلس با حوزه اجرا این است که معمولا مشکل کمبود، اصلاح و یا تفسیر قوانین ارجاع داده نمی شوند و این موضوع موجب، روی زمین ماندن و انباشت مسائل و مشکلات موجود می شود. در حالی که لوایح دولت معمولا در اسرع وقت در مجلس پیگیری می شوند.
محمودی با بیان اینکه جوانان بیشترین افراد جامعه ما را تشکیل می دهند، گفت: من به عنوان عضو هیات رئیسه سنی مجلس می گویم که این قشر تاکنون مغفول مانده و نگاهی هم به سوی آن ها نیست.
نماینده مردم شهرضا و دهاقان در مجلس با رد بهانه هایی چون کمبود بودجه و مسائل اینچنین، افزود: وزارت ورزش و جوانان و بخش اعظم اعتبارات آن برای جوانان است و اگر چنین مسائلی هست چرا موقع تنظیم بودجه صدایی از کسی بلند نمی شود؟ به هر حال اگر کمبود بودجه یا مساله ای اینچنینی وجود دارد، باید بیان شود تا برای رفع آن ها اقداماتی درخور صورت گیرد.
عضو کمیسیون اجتماعی مجلس، تصریح کرد: اگر نگاهی به وضعیت اشتغال و مسکن بیندازیم درمی یابیم که چرا جوانان ازدواج نمی کنند. آیا واقعا شرایط مسکن و اشتغال باید اینگونه باشد؟ شواهد گویاست در چنین شرایطی، سرنوشت بسیاری از زوج هایی که ازدواج کردند، منجر به طلاق می شود، حال تکلیف جوانانی که تصمیم دارند زیر یک سقف بروند، چه خواهد شد؟
محمودی با اشاره به تسهیلات 160 میلیونی رهن مسکن گفت: جوان برای احراز شرایط دریافت و بازپرداخت آن باید ماهی 5 میلیون تومان درآمد داشته باشد، آیا با این وضعیت اقتصاد و اشتغال کشور، این درآمد می تواند ایجاد شود؟ آیا ما توانستیم شغلی ایجاد کنیم که کنار آن درآمدی باشد یا مسکنی تهیه شود؟
نماینده مردم شهرضا و دهاقان در مجلس با بیان اینکه ما نباید همه چیز را در بودجه خلاصه کنیم، افزود: درست است وضعیت فعلی اقتصاد کشور مناسب نیست ولی اینها از جمله مسائلی هستند که از دهه های قبل تاکنون باید بررسی و مرتفع می شد. مگر جمعیت کشور را نمی دانستیم؟ مگر در سرشماری های مختلف آمار متولدین دهه های مختلف اعلام نمی شد؟ اینکه اکنون بیاییم تحریم و کمبود اعتبار را بهانه قرار دهیم، درست نیست.
وی ادامه داد: از ابتدا مشخص بود که دهه های50و 60 بیشترین موج جمعیتی کشور را دارا هستند. انصافا از آن زمان تاکنون چه تصمیمی برای بهبود وضعیت زندگی آن ها لحاظ شد؟ با اینکه در برخی روزنامه های سال 60 یا 62 بحران امروز را تذکر داده بودند ولی توجهی نشد. مسئولین در آن زمان برای تحصیل، اشتغال، مسکن و ازدواج جوانان برنامه ریزی نکردند که امروز به این بحران ها دچار شدیم و اگر امروز هم برنامه ریزی نشود مسلما آیندگان ما هم چنین شرایط نابسامانی را تجربه و تکرار خواهند کرد.
عضو کمیسیون اجتماعی مجلس، در پایان گفت: برای جوانی متولدین دهه 50 و 60 کاری نکردیم لااقل برای سالمندی آن ها با برنامه ریزی و تصمیمات درست، اقداماتی درخور انجام دهیم و از شعار دادن و وعده های پوپولیستی بپرهیزیم تا نسل های آینده را دچار چنین سرنوشتی نکنیم.
گفت و گو: مجید ساجدی فر