برگزیده ها
چه کسی از جانب جبهه پایداری در جلسات شورای وحدت شرکت می‌کند؟

فصل6: اصولگرایان مکانیزم های مختلفی را برای همگرایی در انتخابات اسفندماه می آزمایند. اما ادعا و حتی افتخار پایداری این است که به هیچ کدام این مکانیزم ها نپیوسته است.

فصل6: شورای وحدت اصولگرایان در نیمه خرداد امسال فعالیت رسمی خود را برای انتخابات مجلس آینده کلید زد. آن طور که متولیان و دست اندرکاران شورا در قالب خبر سیاسی می گویند نمایندگان همه سلایق در جلسات و نشست ها حضور پیدا می کنند اما جبهه پایداری منکر حضور نماینده اش در این جلسات است.

 
پایداری و اصرار به انتخاب اصلح‌

جبهه پایداری اردیبهشت ماه بود که کمیته انتخابات خود را تشکیل داد و به طور مستقل وارد طراحی و فراهم سازی مقدمات حضور در رقابت اسفندماه شد. پایداری‌ها به انتخاب اصلح اعتقاد و اصرار دارند، آیت الله مصباح اخیرا گفته بود «اصلح اگر اصلاح طلب هم باشد از او حمایت می کنیم».

 
آیت الله مصباح نرمش یا اتمام حجت

برخی این صحبت های آیت الله مصباح یزدی را نرمش و برخی اتمام حجت خواندند. پدر معنوی جبهه پایداری اشاره ای هم به مکانیزم همگرایی اصولگرایان کرد و گفت «با رعایت ادب و احترام، بدون تهمت زدن و بدون شایعه سازی، به صورت دوستانه گروه‌ها با یکدیگر بنشینند و تک تک نامزدها را با هم مقایسه بررسی کنند در نهایت کسانی که بهترند مورد حمایت تشکیلاتی قرار گیرند».

نکته کلیدی جمله پایانی آیت الله مصباح بود، او گفت «مشکلات سال‌های اخیر کشور ناشی از عدم «انتخاب اصلح» بود. اگر بنا شد قولی بدهند اما بعد بزنند زیرش، دیگر برای چه اعتماد کنیم؟!». برخی صاحب نظران و تحلیلگران سیاسی انتخاب اصلح را پیش شرط مهم جبهه پایداری برای ورود به ائتلاف انتخاباتی تلقی کردند. پیش شرطی که قطعا و یقینا بهایی دارد و همچون شمشیر دولبه عمل می کند.

 
جبهه پایداری به شورای وحدت پیوست؟
 

حمیدرضا ترقی عضو شورای مرکزی حزب موتلفه امروز در گفتگویی اعلام کرد «با توصیه آیت الله مصباح، جبهه پایداری هم در این جلسات شرکت می‌کند» اما او نگفت چه کسی یا کسانی به نمایندگی از جبهه پایداری در جلسات حضور می یابد و زیر صورت جلسات را امضا می کند.

 
بی اطلاعی پایداری از حضور نماینده‌اش در جلسات شورای وحدت

 
اما مجید متقی فر سخنگوی جبهه پایداری در گفتگو با نامه نیوز شرکت نماینده این تشکل در جلسات شورای وحدت را رد کرد و گفت «از موضوع خبر نداریم اصلا و نمی دانیم محل جلسات کجا هست، دنبالش هم نرفتیم و در جلسات شورای وحدت شرکت نکردیم. به طبع کسی هم به نمایندگی از ما در جلسات نبود. حالا اگر می گویند نماینده جبهه پایداری در جلسات حاضر می شود، نام او را بیان کنند.


اسم «سربه‌مهر» نماینده جبهه پایداری

حمیدرضا ترقی در گفتگو با نامه نیوز ضمن تأیید و تأکید دوباره بر حضور نماینده جبهه پایداری در نشست های شورای وحدت، درباره رد این اتفاق توسط سخنگوی جبهه پایداری گفت: من هیچ اظهارنظری درباره این ادعا نمی کنم. نام نماینده جبهه پایداری را می دانم اما نیاز به گفتنش نیست چون بنا نداریم هماهنگی هایی ایجاد شده را با اعلام نام و اسامی به محور اختلاف تبدیل کنیم.


گمانه‌زنی‌ها درباره نام نماینده جبهه پایداری

با وجود این تأییدها و تکذیب ها، گمانه زنی درباره نام نماینده جبهه پایداری در جلسات شورای وحدت زیاد بود. در میان این گمانه زنی‌ها بیشتر نام صادق محصولی مطرح می‌شد.

وقتی تک تک این نامه ها را خبرنگار نامه نیوز به حمیدرضا ترقی گفت، او نام این افراد را خیلی صریح رد کرد اما وقتی نام صادق محصولی مطرح شد، حمیدرضا ترقی گفت «نمی توانیم نام او را بگوییم». تغییر جمله توسط در ابتدا این شائبه را ایجاد کرد که صادق محصولی به نمایندگی از پایداری در جلسات شورای وحدت شرکت می کند اما توضیحات محمد ناظمی اردکانی، نام صادق محصولی را نیز از میان گزینه های احتمالی خارج کرد.

محمد ناظمی اردکانی در جلسات شورای وحدت حضور پیدا می کند و اطلاعات او اگر بیشتر از حمیدرضا ترقی نباشد کمتر هم نیست. او درباره نام نماینده جبهه پایداری در جلسات شورای وحدت به نامه نیوز گفت: آقای کعبی در جلسات اولیه شورای وحدت حضور پیدا می کرد. البته بعدا اعلام کردند ایشان به حسب علاقه خودشان شرکت می کند و نمایندگی پایداری را در جلسات ندارند. گرچه بنا بود صحبتی با آقای محصولی شود تا ایشان به جلسات شورای راهبردی وحدت بیاید.


سابقه برخورد پایداری با کمپین‌های انتخاباتی اصولگرایان

از انتخابات سال 90 کلید واژه ای جدید به مفاهیم سیاسی جریان اصولگرا وارد شد. از بدو اعلام موجودیت جبهه پایداری موقعیت کنون، «انتخاب اصلح» شعار این سلیقه فکری بود. اصطلاحی به ظاهر زیبا اما در معنا بسیار تفسیر پذیر.

در جریان اصولگرا هیچ گروهی پیدا نمی شود که هنگام تدوین لیست نامزدهای مجلس یا انتخاب نامزد نهایی ریاست جمهوری بر انتخاب اصلح انقولت بیاورد، معیارها اما متفاوت است. یکی رأی آوری را ملاک و شاخص انتخاب اصلح می داند، دیگری کارنامه اجرایی و تقنینی و سوابق آکادمیک را و سلیقه ای هم اعتقادات دینی را اصل قرار می دهد.

خلاصه آنکه «انتخاب اصلح»، اصطلاحی گرد است که بعد از گذشت 8 سال جبهه پایداری عزمی برای شفاف سازی آن نداشت، هر زمان هم اصولگرایان تصمیمی گرفتند، پایداری ها به علت عدم رعایت شاخص های انتخاب اصلح در مقابل این تصمیم ایستادند.

در 8 سال اخیر تنها برای دهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی پایداری بنا را بر سکوت و همراهی گذاشت، البته در همان دوره نیز بعد انتخابات دلیل پیروز نشدن اصولگرایان از نگاه جبهه پایداری تنها یک مسئله بود، رعایت نشدن موازین «انتخاب اصلح» هنگام تدوین لیست سراسری.

پایداری از انتخابات مجلس دهم به بعد آب پاکی را روی دست اصولگرایان ریخت و اعلام کرد، در هیچ ائتلاف دیگری وارد نمی شود مگر آنکه نامزد منتخب اصلح باشد. در انتخابات ریاست جمهوری 96 پایداری ها به جبهه مردمی نیروهای انقلاب روی خوش نشان ندادند اما وقتی سیدابراهیم رئیس نامزد نهایی شد، روی حمایت از نامزد منتخب اجماع کردند.


ناز جبهه پایداری دیگر خریدار ندارد

بسیاری از اصولگرایان امروز به این تصمیم و جمع بندی رسیده اند که اگر یک تشکل برخلاف حرکت گروهی در جریان اصولگرایی ساز دیگری را کوک کند، مشکلی برای اصولگرایان ایجاد نخواهد کرد.

 
الان جبهه پایداری موقعیت گذشته را ندارد، اولا از درون دچار تغییرات جدی شده و جایگاه خودش را در میان اصولگرایان از دست داده است بنابراین اصولگرایان امروز دیگر جای نگرانی ندارند از اینکه جبهه پایداری خودش مستقل عمل کند.

اصل وحدت را همه اصولگرایان امروز مورد تأکید قرار می دهند و آن را ضروری می دانند بنابراین حالا اگر پایداری نظر متفاوتی غیر از این را مطرح کند، اتفاقی نمی افتد و این مسئله سبد رأی اصولگرایی را در انتخابات تهدید نخواهد کرد چون قطعا لیستی که مجموعه اصولگرایان بر آن اجماع کنند شانس اول را خواهد داشت. بر همین اساس اگر پایداری در انتخابات حرف متفاوتی بزند اصولگرایان به دنبالش نخواهند رفت، حرکت مستقل پایداری قطعا مورد انتقاد جدی قرار خواهد گرفت.

عباس سلیمی نمین می گوید «خیلی ضرورتی نمی بینم که اصولگرایان دنبال جلب نظر پایداری باشند. چون امروز دیگر پایداری مقبول پایگاه اصولگرایان نیست. یعنی کسی امروز نمی پسندد هر نیرویی یک جهتی خاص خود را دنبال کند. چون پایگاه اصولگرایان تأکید به همگرایی دارد لذا اگر کسی یا مجموعه ای ساز مخالف بزند این مسئله موجب انزوای خود او می شود. حالا اگر برخی شخصیت ها، پایداری را به عمل عقلایی تر نصیحت کنند بحث دیگری است».

این دیدگاه هرچند محتاطانه تر اما از زبان ناظمی اردکانی عضو حاضر در جلسات شورای وحدت اصولگرایان نیز بیان شد. او تأکید می کند «آن هایی که بخواهند عجولانه تصمیم بگیرد و اینکه ساز جداگانه ای بزنند، حال هر کدام از جریان های سیاسی باشد خواه پایداری یا غیر پایداری، بعید می دانم به خاطر این نوع رفتار سیاسی بتوانند امتیازی بگیرد. قطعا آنهایی می توانند امتیاز بیشتری داشته باشند که به وحدت و انسجام و شکل گیری سبد رای واحد کمک یا فکر کنند. شورای راهبردی وحدت ایجاد شد تا این ساز و کارها را طراحی کند. حالا شاید یک تشکل سیاسی نسبت به جبهه مردمی نیروهای انقلاب نقدی دارد و کمرنگ در این جبهه حضور پیدا کند اما به سازوکار طراحی شده توسط شورای راهبردی وحدت اصولگرایان تمکین کند.»

چه کسی از جانب جبهه پایداری در جلسات شورای وحدت شرکت می‌کند؟ جبهه پایداری شورای وحدت انتخاب اصلح اصولگرایان
اخرین اخبار