فصل6: علی اصغر یوسف نژاد در خصوص تعداد سوالاتی که در مجلس دهم از وزرا مطرح کردهاند، اظهار داشت: 2 هزار و 744 سوال توسط نمایندگان مجلس تا 26 خرداد 98 از وزرا مطرح شده است.
عضو هیات رئیسه مجلس شورای اسلامی بیان کرد: تعدادی از این سوالات به کمیسیون میروند و از 2 هزار و 744 سوال، کمیسیونهای تخصصی مجلس تاکنون 372 سوال را به هیات رئیسه مجلس برگردانده و به هیات رئیسه گزارش دادهاند. این تعداد 372 سوال به معنای آن است که تعدادی از سوالات توسط نمایندگان پس گرفته شده یا اینکه هنوز در مسیر هستند.
نمایندگان مجلس دهم 138 سوال را از وزرا در صحن پرسیدهاند
وی افزود: از تعداد 372 سوالی که کمیسیونها طی 3 سال اخیر به هیات رئیسه دادهاند، 138 سوال در صحن مجلس مطرح شده است و 104 سوال نیز در نوبت صحن هستند، همچنین تعداد 17 سوال به هیات رئیسه آمده است تا منطقهای یا ملی بودن آنها تعیین شود البته جلسهای را نیز با وزرای مربوطه برگزار میکنیم که اگر نمایندگان قانع نشوند سوالات در صحن مطرح میشود.
یوسف نژاد با بیان اینکه حدود 56 سوال نیز که به هیات رئیسه آمده بود، پیش از رفتن سوال به صحن نمایندگان سوال کننده، منصرف شدند، ادامه داد: 59 سوال نیز به دلیل تغییر وزیر از دور خارج شده است.
کمیسیون امنیت ملی با 65 سوال بیشترین سوال از وزیر را داشته است
عضو فراکسیون امید مجلس با بیان اینکه از 372 سوالی که به هیات رئیسه آمده، رتبه اول بیشترین سوالات که از کمیسیونها آمده، مربوط به کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی با 65 سوال است، گفت: کمیسیون آموزش و تحقیقات با 40 سوال، کمیسیون اقتصادی با 38 سوال، کمیسیون امورداخلی کشور و شوراها با 36 سوال و کمیسیون انرژی نیز با 35 سوال در رتبههای بعدی قرار دارند.
وی افزود: از سوی دیگر کمیسیون بهداشت و درمان با 11 سوال، کمیسیون اجتماعی با 16 سوال، کمیسیون عمران با 18 سوال و کمیسیون قضائی با 21 سوال رده بندی کمیسیونهایی که کمترین تعداد سوالات را داشتهاند، تشکیل میدهند.
یوسفنژاد اظهار داشت: در سال اول مجلس 32 سوال، در سال دوم 45 سوال و در سال سوم 61 سوال در صحن مطرح شده که جمعا 138 سوال در صحن مطرح شده است.
بیشترین سوال نمایندگان از وزرای راه، نیرو، جهادکشاورزی، اقتصاد و کشور بوده است
عضو هیات رئیسه مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه از تعداد 2 هزار و 744 سوالی که به کمیسیونها ارجاع داده شده است، تعداد 321 سوال از وزیر راه و شهرسازی ، 279 سوال از وزیر نیرو، 249 سوال از وزیر جهادکشاورزی، 244 سوال از وزیر اقتصاد و 223 سوال از وزیر کشور مطرح شده که نشان میدهد از این وزراتخانه بیشترین سوال مطرح شده است.
وی افزود: همچنین وزارت دفاع با 27 سوال، وزارت اطلاعات با 41 سوال، وزارت دادگستری با 69 سوال، وئزارت ارتباطات 81 سوال و وزارت ورزش و جوانان با 99 سوال کمترین سوالات از آنها مطرح شده است و میتوان دریافت وزارتخانههای اتقاصدی بیشتر در دید نمایندگان بودهاند.
یوسف نژاد با بیان اینکه در سال چهارم مجلس، جنبه نظارتی نمایندهها افزایش مییابد و بالا رفتن تعداد استیضاحها، سوالات و تذکرات نمایندگان نشان دهنده این واقعیت است، ادامه داد: با توجه به این شرایط باید در سال چهارم بیشتر به نمایندهها توجه کنیم.
نماینده مردم ساری و میاندورود در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه سالانه حداکثر حدود 100 جلسه در صحن برگزار میشود، گفت: سال چهارم با توجه به تعطلات تابستانه، زمستانه و بررسی بودجه زمان برای نظارت و قانون نویسی محدود میشود.
104 سوال از وزیر در نوبت مطرح شدن
وی با بیان اینکه اگر هیچ سوالی هم از کمیسیونها به هیات رئیسه مجلس برنگردد، حدود 104 سوال را در نوبت داریم، افزود: از این به بعد تعداد سوالات بیشتری را در دستور کار صحن میگذاریم تا در سال چهارم سوالات بیشتری مطرح شود.
یوسفنژاد با اشاره به طرحها و لوایح در نوبت بررسی صحن، اظهار داشت: چارهای نداریم که با توجه به تعداد بالای طرح و لوایحی در نوبت هستند، توسط هیات رئیسه و کمیسیونهای تخصصی در مورد طرحها اولویتبندی شود تا عمده آنها در صحن مطرح شود.
طرحها و لوایح باقی مانده مجلس دهم به دلیل ضیق وقت اولویت بندی میشوند
عضو هیات رئیسه مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه تعداد لوایحی که دولت در نوبت صحن دارد نیز باید توسط دولت اولویتبندی شود و مشخص شود کدام لوایح برای آنها مهمتر است تا در نوبت بررسی قرار گیرد، بیان کرد: با توجه به اولویت بندی کمیسیونها این رتبهبندی سامان مییابد.
وی افزود: با پایان مجلس طرحها و لوایح نیز صفر میشوند و در مجلس بعد باید همین مراحل برای تهیه یک طرح یا لایحه طی شود، به همین جهت باید این طرحها و لوایح را به سرانجام برسانیم.
بیش از 30 طرح دوفوریتی در نوبت مطرح شدن است
یوسفنژاد ادامه داد: بیش از 30 طرح دوفوریتی در نوبت مطرح شدن است و با این شرایط باید رتبه بندی ایجاد شود و ذهنیت دولت و کمیسیونهای تخصصی را باید بسنجیم تا طرحها و لوایح کمتری باقی بماند که امکان طرح در صحن را نداشته باشد.
عضو هیات رئیسه مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه شنبه، یکشنبه و سه شنبه کمیسیونهای تخصصی جلسه خواهند داشت، گفت: با توجه به اینکه سال انتخابات است و نمایندگان تمایل دارند در حوزه انتخابیه باشند همچنین بررسی بودجه نیز وقتگیر است، امکان کاهش حضور نمایندگان در حوزه انتخابیه تا حدود صفر ممکن نیست اما نمایندگان باید ملاحظه کنند تا مجلس برنامههایی که دارد را محقق سازد.
فصل6: یوسف نژاد گفت: از تعداد ۲ هزار و ۷۴۴ سوال از وزیری که به کمیسیونها ارجاع داده شده، وزرای راه ، نیرو، کشاورزی، اقتصاد و کشور بیشترین سهم را داشتهاند.
منبع : خانه ملت