فصل6: محمد نعیم امینی فرد با اشاره به وجود مدارس خشتی و گلی در استان سیستان و بلوچستان گفت: وضعیت استان در زمینه فضای آموزشی و برخورداری از مراکز مناسب، نه تنها پایینتر از متوسط کشوری است بلکه یک عدم تقارن و نابسامانی در توزیع آن در استان وجود دارد؛ یعنی اگر متوسط فضا در کشور ۷ متر باشد، در استان سیستان و بلوچستان ۵ متر است ولی در برخی نقاط آن حتی از یک متر کمتر است.
نماینده مردم ایرانشهر، سرباز، دلگان، فنوج، لاشار، بنت، آشار در مجلس شورای اسلامی افزود: پدیده مدارس کانکسی، کپری و خشتی در این استان قابل مشاهده است و علیرغم آنکه چندی پیش جشن برچیده شدن مدارس کپری گرفته شد ولی بعد از آن هم چنین مدارسی فعالیت داشتند.
ردیف ویژه استان سیستان و بلوچستان در بحث عدالت فضای آموزشی تأمین اعتبار شود
عضو هیئت رییسه کمیسیون بهداشت مجلس تاکید کرد: با توجه به گستردگی فضاهای غیراستانداردی که در سطح استان مشاهده میشود و فاصله معنادار میان مناطق مرکزی و جنوبی با شمال استان از نظر سرانه فضای آموزشی و نیز فاصله آن با متوسط کشوری، لازم است که مورد توجه ویژه دولت قرار گیرد.
وی ادامه داد: با توجه به بودجهای که امسال تصویب شده، بهبود فضاهای آموزشی در استان سیستان و بلوچستان به هیچ عنوان قابل تحقق نیست؛ باید همان بحث عدالت فضای آموزشی که در سال 1395 مورد توجه قرار گرفته بود و استان سیستان و بلوچستان ردیف خاصی داشت و اعتبارات خوبی برای این موضوع تخصیص پیدا کرد، مجدا از سر گرفته شود.
وضعیت سیستان بهتر از بلوچستان
امینی فرد افزود: در سالهای ۹۶ و ۹۷ این اعتبارات نرسید و تخصیصها مناسب نبود که امیدواریم با برنامهریزی و زمانبندی مشخص بتوان به استانداردهای لازم دست پیدا کرد.
عضو مجمع نمایندگان استان سیستان و بلوچستان در مجلس با اشاره به نرخ موالید در استان سیستان و بلوچستان خواستار برنامهریزی برای استانداردسازی فضاهای آموزشی در بازه زمانی حداقل پنج ساله شد و گفت: بیشترین مشکلات در منطقه بلوچستان است چرا که فضای آموزشی در شمال استان نسبتاً مناسبتر است؛ هرچند که از متوسط کشوری فاصله دارد.
فصل6: عضو مجمع نمایندگان استان سیستان و بلوچستان در مجلس میگوید اگر متوسط فضای آموزشی در کشور ۷ متر باشد، در برخی نقاط این استان کمتر از یک متر است.
منبع : خانه ملت