فصل6: علی گلمرادی در نشست علنی امروز (یکشنبه، 5 خرداد ماه) مجلس شورای اسلامی در جریان رسیدگی به طرح اصلاح مواد 1 و 10 قانون نحوه فعالیت احزاب و گروههای سیاسی در مخالفت با آن گفت: اگرچه احزاب برای پویایی جامعه لازم هستند باید مسائل دیگر نیز در رابطه با فعالیت آنها لحاظ شود.
نماینده مردم بندر ماهشهر، امیدیه، هندیجان در مجلس شورای اسلامی در ادامه تصریح کرد: تاکنون برای منافع گروهی و حزبی بسیار تلاش شده است اما عامه مردم که ساختار احزاب را حمایت میکردند، مغفول ماندهاند لذا در شرایط کنونی مسائلی همچون رسیدگی به وضعیت معیشت مردم از اولویت نخست برخوردار است.
مصطفی کواکبیان در موافقت با این طرح اظهار داشت: اشکال اساسی قانون احزاب این بود که انجمنها و اتحادیهها هیچ جایگاهی در وزارت کشور برای صدور پروانه نداشتند و این طرح صرفاً اصلاحیهای برای اضافه شدن این انجمنها است.
حسین مقصودی در ادامه در مخالفت با این طرح توسعه سیاسی را یکی از زیربناهای اصلی توسعه کشور دانست و افزود: رشد احزاب زمانی موثر است که رشد همه جانبه در حوزههای مختلف را داشته باشیم.
نماینده مردم سبزوار، جغتای، جوین، خوشاب در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: به نظر می رسد اولویتبندی در کشور باید اصلاح شود چرا که مشکلات کشور در حال حاضر چیزی غیر از اصلاح قانون احزاب است.
محمدحسین قربانی همچنین به عنوان موافق بعدی این طرح بیان داشت: رفتار سیاسی امروز جامعه بدون حضور احزاب نمیتواند سمت و سویی داشته باشد و چنانچه تاکنون برای دولت سازی هزینههای بسیاری کردهایم با این حال برای جامعه سازی هیچ هزینهای نداشتهایم.
نماینده مردم آستانه اشرفیه در مجلس شورای اسلامی همچنین تصریح کرد: دولت به علت نبود احزاب فربه شده ضمن اینکه هر چه احزاب در کشور قویتر باشند، مردم منسجمتر خواهند بود.
نادر قاضی پور به عنوان آخرین مخالف این طرح گفت: این موضوع باید به صورت یک لایحه جامع در خصوص احزاب بیان میشد و به نظر میرسد در مغایرت با اصل 3 قانون اساسی باشد که تبعیض ناروا است.
علیرضا رحیمی نیز به عنوان آخرین موافق این طرح بیان داشت: اتحادیههای صنفی و انجمنها به عنوان بخشی از احزاب تعریف شدهاند و این طرح اصلاحی در واقع به عنوان رفع یک خلاء است و با توجه به اینکه اولویتهای کشور موضوعات معیشتی و گرانی اجناس و کالا است، با این حال این موضوع نیز مهم بوده و باید تعیین تکلیف میشد.
فصل6: نمایندگان مخالف و موافق با طرح اصلاح مواد ۱ و ۱۰ قانون نحوه فعالیت احزاب و گروههای سیاسی دلایل مخالفت و موافقت خود را بیان کردند تا نتیجه «اصلاح قانون احزاب» در مجلس مشخص شود.
منبع : خانه ملت