اختصاصی فصل6: مسعود رضایی نایب رییس کمیسیون اجتماعی و عضو کمیسیون تلفیق برنامه ششم، درباره سرانجام همسان سازی حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی، اظهار کرد: اختلاف فاحش حقوق بین شاغلین و بازنشستگان موجب شد تا افزایش حقوق و همسان سازی آن، بیش از 3 سال قبل در کمیسیون اجتماعی مجلس دهم تصویب شود و پس از ارجاع به کمیسیون تلفیق برنامه ششم و مصوبات آن، دولت مکلف به اجرای آن شد.
اجرای پلکانی همسان سازی در طول برنامه ششم
وی با اشاره به لحاظ کردن محدودیت های دولت در برنامه ششم، افزود: قانون برنامه ششم، دولت را مکلف به اجرای همسان سازی به صورت پلکانی کرده است تا در طول 5 سال برنامه ششم با قائل شدن ضریبی در هر سال، این مهم را با توجه به توان و مکنت خود، محقق سازد.
نایب رییس کمیسیون اجتماعی، تصریح کرد: برای اجرای همسان سازی به دولت اختیار عمل لازم داده شد و تاکید کردیم نحوه اجرا به ونه ای باشد که در سال آخر برنامه ششم، حداکثر اختلاف حقوق بین شاغلین و بازنشسستگان هم تراز، بیش از 15 درصد نباشد.
اعتبارات ناکافی و ضعف مدیریت
رضایی، با اشاره به قانون شدن همسازی حقوق بازنشستگان از برنامه ششم، گفت: متاسفانه دولت یا به دلیل عدم اعتبارات کافی یا ضعف مدیریت، تاکنون در اجرای آن، کوتاهی کرده است و نتوانسته طبق برنامه آن را به انجام برساند.
عضو کمیسیون تلفیق برنامه ششم، ادامه داد: اکنون که سال سوم تصویب همسان سازی را پشت سر می گذاریم، اجرای آن همچنان با بلاتکلیفی و نبود برنامه منظم مواجه است.
اعتبار 5 هزار میلیاردی برای سالجاری
وی، با بیان اینکه در سال گذشته با چانه زنی و تلاش و فعالیت بسیار، توانستیم برای بازنشستگان کشوری و لشکری، 3 هزار و 600 میلیارد تومان تامین اعتبار کنیم، افزود: امسال هم حدود 5 هزار میلیارد تومان (2 هزار میلیارد تامین اعتبار از سوی مجلس و 3هزار میلیارد پیشنهاد دولت) برای این منظور در نظر گرفته شد که مبلغ پیشنهادی دولت در امسال کمتر از مبلغ پارسال بوده است.
رضایی در پایان با اظهار اینکه مجلس همه تلاش خود را برای همسازی حقوق بازنشسته ها انجام داده است، گفت: اینکه در سالجاری چقدر اجرا شده یا می خواهد اجرا شود، بستگی به دولت دارد و دولت باید به مجلس پاسخگو باشد.