اختصاصی فصل6: علی محمد شاعری در گفت و گو با فصل6 با اشاره به آسیب های هجوم گسترده ملخ های صحرایی به کشورهای منطقه از جمله ایران و عربستان، اظهار کرد: ملخ های صحرایی آفت بسیار خطرناکی هستند و در مسیر حرکت شان، هرچه گیاهان سبز، محصولات کشاورزی، باغی و زراعی را نابود می کنند.
وی با بیان اینکه تاکنون 7 استان ما درگیر هجوم ملخ های صحرایی هستند، افزود: این آفت یک آفت عمومی است و طبیعتا وظیفه مبارزه آن با دولت است که خوشبختانه وزارت جهاد کشاورزی هم تاکنون اقدامات گسترده ای در این باره انجام داده است.
عضو کمیسیون کشاورزی مجلس، تصریح کرد: عملیات مبارزه به صورت زمینی و هوایی در 7 استان درگیر کشور در سطح 200 هزار هکتار در حال انجام است. ولی این کافی نیست و باید افزایش یابد و ادامه پیدا کند. چرا که استان هایی چون سیستان و بلوچستان در آینده آلودگی بیشتری از هجوم ملخ ها خواهند داشت. بنابراین نیاز است اکیپ های موردنیاز در این استان ها مستقر شوند.
شاعری با اعلام اینکه تاکنون حدود 30 میلیارد تومان جهت اجرای عملیات سمپاشی و مبارزه با هجوم ملخ های صحرایی در کشور هزینه شده است، گفت: پیش بینی می شود در ماه های آینده حدود 100 میلیون ملخ، مجددا به کشور حمله کنند و اگر در مراحل مختلف سن این حشره، مبارزه صورت نگیرد شاهد یک بحران در کشور خواهیم بود.
وی، با اشاره به جلسه دیروز کمیسیون کشاورزی مجلس با موضوع «بررسی گزارش مبارزه با ملخ های صحرایی» بیان کرد: در کمیسیون بر آن شدیم به وزارت کشاورزی در خصوص تامین اعتبار و همینطور تمهیدات لازم جهت مقابله با این آفت، کمک کنیم و مقرر شد سازمان برنامه و بودجه اعتبار مورد نیاز را هرچه زودتر در اختیار وزارت جهاد قرار دهد.
عضو کمیسیون کشاورزی مجلس، ادامه داد: تمامی سازمان ها و وزارتخانه های مربوطه باید به یاری وزارت جهاد کشاورزی و ستادهای مبارزه با ملخ های صحرایی مستقر در استان ها و شهرهای مربوطه (که زیر نظر استانداری و فرمانداری فعالیت می کنند)، بشتابند. چرا که این ملخ ها بسیار خطرناک و پرخسارت هستند و از آنجایی که در مسیر باد پرواز می کنند، ممکن است مسیری هزار کیلومتری را در یک شبانه روز طی کنند و از یک نقطه غیر قابل باور به یک نقطه غیرقابل پیش بینی (شب در عربستان و روز در ایران یا برعکس) برسند.
شاعری با تاکید بر ضرورت مطالعه رفتار ملخ های صحرایی، زاد و ولد و مسیر حرکتشان، گفت: باید عملیات مقابله و مبارزه با آن ها به شکل گسترده و به موقع انجام گیرد.
وی در پایان، بیان کرد: نمی توانیم اظهار نظر صریح دراین باره داشته باشیم که این هجوم توطئه دشمن بوده است یا با کشتی به مرزهای آبی کشور حمل شدند اگرچه گمانه زنی هایی در این باره وجود دارد ولی مستند و باورمند نیست.