فصل6: مناظره ای میان سیدمصطفی تاجزاده و سیدمحمود نبویان از ساعت 15 الی 18 امروز با موضوع «بررسی علل مشکلات فعلی کشور و راههای برون رفت از آن» در دانشگاه صنعتی شریف در حال برگزاری است.
سیدمصطفی تاجزاده از جمله اصلاح طلبانی است که در هفتههای اخیر به برخی شخصیتهای اصولگرا پیشنهاد مناظره داده است، اما پس از آنکه علیرضا زاکانی در پیامی به او گفت که آمادگی مناظره ندارد و نوبت بعدی را خودش هماهنگ خواهد کرد، دعوت بسیج دانشجویی دانشگاه صنعتی شریف را برای مناظره با یکی از نمایندگان اصولگرای مجلس نهم پذیرفت.
تاجزاده: کشور دچار مشکلات کوتاهمدت و بلندمدت است
عمده مشکلات کوتاهمدت هم به دلیل مشکلات ساختاری کشور است. به عنوان نمونه همین اخیرا آقای روحانی در دیدار فعالان سیاسی آقای روحانی گفته که اوباما 12 بار با من تماس گرفته و من کارهای نبودم. به نظر میآید که اوضاع به گونهای است که گویا دولت اصلا در سیاست خارجی دخالت ندارد. رهبری هم میگویند مجریان با من مشورت نمیکنند.
در حقیقت یا یک بنبست مواجهیم و باید به گونهای این بنبست بشکند. زمانی که ما به تحلیل مشکلات میرسیم با هم اختلاف پیدا میکنیم.
در انگیزه و آرمانها مشترکیم. مرجع همه اختلافات ملت است و راه حل رسیدن به شرایط مناسب برگشتن به ملت است.
هر نسلی حق دارد که سرنوشت خود را خود انتخاب کند. راه هم برگزاری انتخابات آزاد است که همه بتوانند حاضر شوند و نظر خود را مطرح کنند و گروهی که میخواهند حاکم شود.
این آزادی آن چیزی نبود که انقلاب شعار آن را داده بود.
من بحثهایی را ادامه میدهم که از قبل تعیین شده و قسمتی هم برای برجام گذاشتهام. اما قبل از آن بگویم که ما در بحثها از دیپلماسی دینی حرف میزنیم. چرا میگوییم دین؟ چرا در آمریکا نمی گویند دین. آنها هم مخالف و موافق برجام دارند، اما از دین حرف نمیزنند.
این آزادی آن چیزی نبود که انقلاب شعار آن را داده بود. از اینها کم میآوریم و واژه دینی را به میان میآوریم.
چیزی که در تاریخ انقلاب خوانده ام این است که در هیچ دورهای در تاریخ ایران اسلامی جامعه ما به این اندازه دینستیز نبوده است، آن هم به دلیل دخالتهایی که به اسم دین در مسائل کشور شده است.
همین میشود که کمکم درصد قابل توجهی از جامعه میگویند اینکه ما رای بدهیم و ندهیم چیزی تغییر نمیکند
نبویان: برجام ما را به سمت جنگ برده است
آقای تاجزاده آمدهاند که فقط زیر چند موضوع بزنند و بگوید که رای دادن دیگر جوابگو نیست.
به من میگویید که چرا اوباما و ترامپ از دین نمیگویند. عجب حرفی میزنید آنها چرا باید بگویند.
اما درباره نطنز میگفتم. در نطنز 16 هزار سانتریفیوژ داشتیم و به دستور آمریکا همه را جمع کردند و ریختند در انبار.
آمریکا گفته که هر چه اورانیوم بیست درصد داشتیم را نابود کنید. این بیست درصد برای مریضهامان بود. همه خط را نابود کردند و گفتند برای مریضهاتان هم ما 5 تن، 5 تن به شما میدهیم.
بعد هم تعهد دادند که بیشتر از 3.7 درصد نباید تولید شود. غنیسازی را آمریکا گفت ممنوع ظریف هم اعلام کرد نابود کنید. حتی دانش غنیسازی هم ممنوع شد. تفکر غربگرا و ضد دینی این کار را کرد. فکر میکنند هر جه آنها میگویند درست است.
برجام ما را به سمت جنگ برده است. دلیل حمله نکردن اسراییل به ما این است که راکتوری در اراک تاسیس شد که میتوانست 9 کیلو پلوتونیوم تولید کند، البته ما به فتوای رهبری بمب تولید نمیکنیم.
تاجزاده: برجام راه فراری برای آمریکا نداشت
اگر برجام درست نبود چرا رهبری با آن مخالفت نکردند. ترامپ که یک سال پیش از برجام خارج شد چرا خارج نشدیم.
رئیسجمهوری که پنج سال با برجام مقابله کرد نتانیاهو بود. تحریمهای ما تقریبا 5 ساله شده است. گفتیم که اگر این پرونده به شورای امنیت برود وضعیت بدی میشود، اما با تحریمهای اخیر اعلام کردند که جنگ تمام عیار اقتصادی است. برجام در آن زمان به ما کمک کرد وگرنه وضعیت آن زمان از الان بدتر میشد.
برجام راه فراری برای آمریکا نداشت برای همین هم ترامپ از آن خارج شد. چون آن توافق به اندازهای قوی بود که ترامپ نمیتوانست از آن استفاده کند
با اعتراف آقای نبویان معلوم شد مذاکره با ترامپ عهدشکن اشکال ندارد، به شرط آنکه سردار سلیمانی جای آقای ظریف بنشیند. بهعبارت روشن اگر اختیارات سپاه قدس از تعیین و اجرای دیپلماسی منطقهای ایران فراتر رود و جهان را در بر گیرد، مذاکره با آمریکا بلامانع میشود.
دولت پنهان همه حوزهها اعم از سیاست و فرهنگ و اقتصاد و روابط بینالملل را تحت سیطره خود درآورده و کارویژههای دولت قانونی را مختل کرده است.
با توجه به تضعیف نهادهای منتخب برآمده از رای ملت، اصلاحطلبان در انتخابات آتی یا با برنامه و نامزد اصلی خود بیایند یا از شرکت در انتخابات خودداری کنند.
اگر بناست در هر دولتی، سپاه قدس سیاست منطقهای ایران را تعیین کند، رای دادن فاقد معنا میشود.
با ادغام دو نهاد، رهبری میتواند پست ریاست جمهوری را نیز در دست بگیرد تا هم اختیارات اجرایی کامل داشته باشد و هم به سردار سلیمانی بهعنوان وزیر خارجه، مسئولیت مذاکره با ترامپ را واگذار کند.
نهتنها رویههای اقتصادی، بلکه بیاییم اصلاح قانون اساسی را نیز در معرض رفراندوم و آرای عموم بگذاریم.