اختصاصی فصل6: علیرضا زارع کلاکی در گفت و گو با فصل6 با اشاره به ثبت چندین اختراع خود در بخش های صنعت، کشاورزی، بهداشت، هوافضا و غیره اظهار کرد: در مسابقات مختلف جهانی شرکت کردم و توانستم مدال های مختلفی برای کشورم به ارمغان بیاورم که طلای جهانی 2017 سوئیس (در بخش هوافضا)، جایزه ویژه ی (مدال طلا) مسابقات ژنو از طرف دولت تایلند، مدال طلای2017 آمریکا از ایالت پنسیلوانیا شهر پیتسبورگ (در بخش هوافضا)، مدال نقره 2018 کره جنوبی و جایزه ویژه (مدال طلا) کره جنوبی از جمله آن هاست.
وی، ضمن گلایه شدید از بی توجهی به نخبگان کشور، افزود: علیرغم دارا بودن مدرک کارشناسی ارشد از دانشگاه علم و صنعت تهران و مهندسی مکانیک طراحی جامدات، فعلا در یک مغازه عطاری کار می کنم و درآمد اندکی دارم. از وضع فعلی ام راضی نیستم اما چاره ای هم نیست، از طرفی نمی خواهم محتاج کسی باشم.
زارع، با طرح این پرسش که چطور می توانیم در بخش پژوهشی، علمی، صنعتی و اختراعات با دنیا رقابت کنیم، اما در بخش تولید نه، گفت: مخترعان بسیاری از طرح های نو، ایرانی هستند که اصل یا کپی اختراع آنها در کشورهای پیشرفته مورد استفاده قرار می گیرد.
این نخبه جوان کشور، با بیان اینکه با انجام کارهای پژوهشی مرتبط با رشته تحصیلی ام بهتر می توانم برای جامعه مفید واقع شوم، افزود: با توجه به تشدید تحریم ها، می توان با استفاده از ظرفیت های بومی نخبگان، از میزان وابستگی ها کاست یا در تولید قطعات مورد نیاز موثر واقع شد. ولی علیرغم توانمندی ها و توانایی ها، هیچ حمایتی از ما جوانان نمی شود.
وی، ادامه داد: به جرات می گویم تاکنون با افتخاراتی که کسب کردم از طرف هیچ ارگان و یا شخصی، حمایت مالی نشدم. پروژه هایم را در پارکینگ خانه ام می سازم و حتی برای کارهای تحقیقاتی و شرکت در مسابقات، مجبور به فروش ماشین خود شدم.
زارع، با اظهار اینکه نه مسئولان کشوری، نه مسئولان استانی و نه حتی نماینده شهرم آمل، واکنشی در مقابل کسب افتخاراتم نداشتند، گفت: یکبار آقای یوسفیان ملا (نماینده آمل) را در وزارت علوم دیدم، ولی ایشان عذر حضور در جلسه را مطرح کرد و رفت. چند باری هم که مدال جهانی کسب کردم واکنشی از وی مشاهده نکردم، دریغ از یک پیام تبریک ساده.
این مخترع آملی، یادآور شد: تنها یکبار در مصلای دابودشت و هنگام تقدیر امام جمعه این شهر از من، آقای یوسفیان حضور داشت که آن هم اتفاقی بود. احساس می کنم آقای نماینده نمی خواهند کمکی کنند وگرنه جز ژن خوب چه تفاوتی بین من و فرزند ایشان است؟
وی با اشاره به بی توجهی استاندار سابق مازندران (محمد اسلامی وزیر فعلی راه) به پیشنهادات ارائه شده، افزود: می توانستیم باتوجه به تشدید تحریم ها و قرارداشتن کشور در شرایط بحرانی، طرح هایی ارائه دهیم که بکار مازندران و کشور آید، ولی توجهی نشد!
زارع، در پایان گفت: از دکتر ناصر کردانی عضو هیات علمی دانشگاه بابلسر، دکتر پویا پاشایی، دکتر اسماعیل خان میرزا عضو هیات علمی دانشگاه علم و صنعت، حجت الاسلام دکتر محمدعلی ابراهیم زاده مشاور فکری و پشتیبان و مخترعینی که در طول این سال ها مرا همراهی کردند، تقدیر و تشکر می کنم.