برگزیده ها
پاسخ تاجرنیا به اظهارات صفارهرندی

فصل6: بدنبال اظهارنظر حسین صفارهرندی علیه اصلاح طلبان،علی تاجرنیا از چهره های اصلاح طلب به سخنان او پاسخ داد.

فصل6: بدنبال اظهارنظر حسین صفارهرندی علیه اصلاح طلبان،علی تاجرنیا از چهره های اصلاح طلب در گفت وگو با شرق به سخنان او پاسخ داد.

وی به خاطره‌ای اشاره کرد و گفت: «بعد از اتفاقات 88 بین شورای مرکزی جبهه مشارکت و آقای ناطق‌نوری جلسه‌ای برگزار شد. ناطق‌نوری گفت چرا شما همیشه یک‌جوری هستید. زمان امام ما بحث مولوی و ارشادی را مطرح می‌کردیم و شما می‌گفتید ولایت مطلقه فقیه، حالا که اصولگرایان می‌گویند ولایت مطلقه فقیه اما شما آن را مشروط می‌کنید. یکی از دوستان به طنز گفت که شما بگویید الان کدام جریان جلوتر است؟  این خاطره را بیان کردم که این نکته را بگویم که یکی از مشکلات جناح راست سیاسی ایران این بوده که هیچ‌وقت شجاعت تغییر نداشته و اگر زمانی هم تغییر کرده، عمدتا یا به لحاظ زمانی دیرکرد داشته یا شیوه‌اش منسوخ‌شده بوده است.

وی افزود:از ابتدای انقلاب و زمان جنگ این نزاع بین دو جریان وجود داشت. حتی در جنگ هم تفکر خط‌امامی جدی‌تر در جنگ حاضر بود و جناح سنتی و محافظه‌کارتر در پشت جبهه بود. آنچه باعث شده جناح اصلاح‌طلب پیشروتر باشد این است که شجاعت اصلاح و تغییر داشته. این البته به این معنی نیست که نگرششان در اصول تغییر کرده، بلکه اگر اصلاح‌طلبان بر جمهوریت و رأی مردم و آزادی اندیشه و تفکر تأکید دارند و حتی به دنبال این هستند که در جامعه این ظرفیت ایجاد شود که همه تفکرات را بشنوند. این دقیقا همان حرف‌هایی است که در آستانه پیروزی انقلاب، رهبران انقلاب بارهاوبارها مطرح می‌کردند.

تاجرنیا گفت:من فکر می‌کنم پذیرش اینکه در مقاطعی تندروی‌هایی از سوی جریان‌های خط امام یا اصلاح‌طلبان وجود داشته، نه‌تنها نقطه‌ضعف نیست، بلکه نقطه قوت است. من اگر بخواهم از گذشته خودمان یک تحلیل تاریخی ارائه کنم باید بگویم که در مقطع دهه اول انقلاب بخشی از این روحیه انقلابی‌گری که شاید امروز مورد نقد است، بین مردم توجیه داشت و افکار عمومی با آن همراه بود. یادمان نرود حادثه تسخیر سفارت آمریکا که امروز شاید برخی ان‌قلت‌ها به آن وجود داشته باشد، اما در زمان خودش اقدامی بود که توسط مردم و حاکمیت پذیرفته شد؛ یعنی اگر مردم و حاکمیت با این اقدام دانشجویان همراه نمی‌شد، قطعا بدانید ماجرای تسخیر سفارت به شکست می‌انجامید؛ همان‌طور که یک‌بار قبلا این‌طور شده بود.

تاجرنیا اظهار داشت:اتفاقا در همان زمان جنگ رفتارهای جناح راست سنتی بود که از سوی امام و مردم نکوهش می‌شده و نقطه اوج آن چیزی بود که منجر به مجلس سوم شد. نکته بعدی که در رفتارهای اصلاح‌طلبان وجود دارد این است که آنها در مقایسه با اصولگرایان صادقانه‌تر رفتار می‌کنند. اگر زمانی به نتیجه‌ای رسیدند که برای ثبات جامعه یا دفاع از حقوق مردم نیازمند جامعه مدنی یا رجوع به افکار عمومی و دوری‌جستن از رفتارهای ماجراجویانه هستند، این را در عمل به معنی واقعی کلمه نشان دادند. اگر معتقد بودند انتخابات باید آزاد و بدون نظارت استصوابی باشد، در دوره دوم شورای شهر این را نشان دادند.

وی گفت:بیش از اینکه آقای صفارهرندی یا دیگر اصولگرایان بخواهند رفتار ما را نقد کنند باید ببینند برون‌ده رفتارهای راست سنتی یا جبهه انقلاب چقدر در جامعه اثر داشته و چقدر آن رفتار در اینکه مردم را به مجموعه نظام نزدیک یا دور کند مؤثر بوده است؟ باید به این سؤال جواب بدهند که امروز برایند تفکر افکار عمومی در یک انتخابات آزاد به نفع جریان اصلاح‌طلب است یا اصولگرا. مهم این است که در جامعه ایران زندگی می‌کنیم و باید خروجی رفتارمان رضایتمندی مردم باشد. اگر در انتخابات آزاد اصلاح‌طلبان افکار عمومی را به سمت خود جلب کنند، ولی نکوهش شوند، در واقع نکوهش آنها نکوهش مردم است و این خطایی است که جناح راست از ابتدای انقلاب داشته و تا همین الان هم به همین مسیر خودش ادامه می‌دهد.

علی تاجرنیا اظهارنظر حسین صفارهرندی علیه اصلاح طلبان پاسخ تاجرنیا به اظهارات صفارهرندی
اخرین اخبار