برگزیده ها
دست تامین اجتماعی در جیب کارگران؟!/ علت سکوت مجلس چیست؟

اختصاصی فصل6:مساله ای که در سال جدید بر مسائل کارگران افزوده است، افزایش غیر قانونی و 50 درصدی حق بیمه «کارگران ساختمانی» است. اگرچه افزایش حق بیمه، شامل همه قشرها می شود، اما آنچه سبب نگرانی کارگران شده است، رعایت نشدن 7 درصد دستمزد مصوب، برای حق بیمه کارگران ساختمانی است که در سال جدید به بیش از 10 درصد رسیده است.

اختصاصی فصل6: با توجه به هفته کارگر و نزدیکی روز جهانی کارگر، انتظار می رود جدای از برگزاری مراسمات فرمایشی و نمایشی که هر ساله برگزار می شود و معمولا دردی از این قشر زحمتکش دوا نمی کند، دولت و مجلس به طور جدی پیگیر مسائل و مطالبات آن ها باشند.

مساله ای که در سال جدید بر مسائل کارگران افزوده است، افزایش غیر قانونی و 50 درصدی حق بیمه «کارگران ساختمانی» است. اگرچه افزایش حق بیمه، شامل همه قشرها می شود، اما آنچه سبب نگرانی کارگران شده است، رعایت نشدن 7 درصد دستمزد مصوب، برای حق بیمه کارگران ساختمانی است که در سال جدید به بیش از 10 درصد رسیده است و با توجه به شرایط نامناسب اقتصادی و معیشتی کارگران، باری مضاعف بر دوش این قشر است.

از مشقات کاری کارگران ساختمانی هر چه بگوییم کم است، چرا که نوع کار آن ها با دیگر بخش های کارگری متفاوت است. مثلا کارگرانی در کارخانه ها یا شرکت ها مشغول به کارند حتی اگر کاری برای انجام نداشته باشند سر ماه حقوق خود را دریافت می کنند اما بسیاری از کارگران ساختمانی با توجه به شرایط فصلی و رکود بازار، شاید در ماه 10 روز هم مشغول به کار نباشند، بنابراین می توان گفت اخذ حق بیمه 10 درصدی از آن ها اجحافی بزرگ و ظلمی آشکار است. در حالی که این قانون (حق بیمه 7 درصدی) از آن جهت در مجلس تصویب شد تا کمک و مساعدتی برای قشر کارگر باشد نه باری بر دوش آن ها و اینکه تامین اجتماعی برای تقویب اعتبارات و منابع خود، خدای ناکرده نگاهی به جیب کارگران داشته باشد.

طبق مصوبه مجلس و شورای عالی کار، با لحاظ کردن افزایش حقوق سال 98 و احتساب 7 درصد مصوب، حق بیمه کارگران برای هر نفر معادل 105 هزار تومان در سال 98 است درحالی که سازمان تامین اجتماعی، از کارگران ساختمانی ماهیانه حدود 155 تومان (50 هزار تومان معادل 3 درصد بیشتر) دریافت می کند.

بنابراین شکواییه جامعه کارگری نه به 7درصد مصوب که حق سازمان تامین اجتماعی است، بلکه با افزایش 3 درصدی و غیر قانونی حق بیمه است که آن را اجحافی بزرگ در حق خود می دانند.

موضوعی که حتی علیرضا محجوب رئیس فراکسیون کارگری نیز بدان اذعان دارد و اخیرا در گفت و گو با فصل 6  اظهار کرد: «قبول داریم عدد آن بزرگ شده و رقم سنگینی است و کارگران و کارفرمایان به این موضوع معترض اند تا جایی که تشکل کارفرمایی در نامه ای به ما خواست 5 ماه از حق بیمه آن ها را تامین اجتماعی پرداخت کند».

لازم به ذکر است تشکل های کارگران ساختمانی از چندین استان کشور به فصل6 (خبرگزاری تخصصی مجلس) اعلام کردند «مراتب اعتراض خود را بارها به اطلاع نهادهای مربوطه رساندیم اما پاسخی مناسب دریافت نکردیم. با اینهمه انتظار داریم با تلاش و همراهی مجلس در هفته کارگر خبرهای خوشی در این باره بشنویم تا التیامی بر دردهای بی شمار ما باشد».

حال، مهمترین پرسشی که ذهن جامعه کارگری و افکار عمومی را به خود مشغول کرده این است که چرا مجلس به عنوان نهاد قانونگذار و نظارتی در برابر این افزایش غیر قانونی سکوت کرده و  این احجاف را نادیده می گیرد؟!/ مجید ساجدی فر

افزایش غیر قانونی و 50 درصدی حق بیمه کارگران ساختمانی هفته کارگر روز جهانی کارگر کارگران ساختمانی علیرضا محجوب رئیس فراکسیون کارگری حق بیمه کارگران شرایط فصلی و رکود بازار
اخرین اخبار