اختصاصی فصل6: بختیاری عضو کمیسیون کشاورزی مجلس و نماینده مردم بافت، رابر و ارزوئیه و عضو کمیسیون کشاورزی مجلس، اظهار کرد: کمیسیون کشاورزی پیگیری های لازم را (به ویژه در سال گذشته) جهت افزایش خرید تضمینی گندم از طریق رئیس مجلس و هیات تحقیق و تفحص با حضور وزیر جهاد انجام داد و با تصویب تحقیق و تفحص در صحن علنی مجلس، تحقیقات لازم راجع به نوع قیمت ها انجام شد شد تا اقدامات خلاف برنامه، پیگیری شود.
وی با بیان اینکه پیگیری های کمیسیون کشاورزی جدی و شدید بوده است اما انتظارات ما برآورده نشد، گفت: پیش بینی ما این بود که با توجه به تورم های موجود، هر کیلوگرم گندم تا 2200 تومان خریداری شود، ولی نهایتا 1700 تومان مصوب شد.
عضو کمیسیون کشاورزی مجلس، افزود: افزایش قیمت خرید تضمینی گندم با توجه به گرانی ها، برای کشاورزان ناچیز بوده و گاها موجب می شود کشاورزان نه تنها سودی کسبب نکنند بلکه حتی به اصل سرمایه خود نرسند.
نماینده مردم بافت، رابر و ارزوئیه، با بیان اینکه پایین بودن قیمت خرید گندم، موجب ورود دلالان و بروز اختلالاتی در این زمینه شده است، گفت: به عینه این معضل را در حوزه انتخابیه خود در شهرستان های بافت و ارزوئیه به ویژه ارزوئیه که مرکز تولید گندم ما است، عده ای واسطه گر با قیمتی بالاتر از قیمت مصوب دولت، گندم ها را خریداری می کنند که در جلسه هفته قبل به آقای وزیر و مجموعه، توصیه کردیم راهکاری برای آن مقابله با آن پیدا کنند.
بختیاری، تصریح کرد: موضوع سوال انگیز برای ما این است که گندم های خریداری شده به کجا می رود و چه می شود؟ اگر برای خوراک دام است که این هم اشکال دارد و اگر قاچاق شود اتفاق خطرناکی است و وزارت جهاد کشاورزی باید فکر ویژه ای روی این موضوع کند. به ویژه در شرایط حاضر که سیل و بارندگی، خساراتی هم به کشاورزان وارد کرده است.
عضو کمیسیون کشاورزی مجلس، با بیان اینکه موضوع قاچاق گندم به خارج از کشور یک حدس و گمان است و هنوز مستنداتی ارائه نشده که این گندم ها کجا و چگونه دارد عرضه می شود، گفت: اکنون تصور ما این است که برای تامین خوراک دام خریداری می شود. در هر صورت نیاز است اقداماتی ویژه برای مقرون به صرفه بودن کشاورزی در نظر گرفته و انجام شود تا کشاورزان با علاقه و اطمینان خاطر بیشتری در بخش تولید کار کنند.
وی، در پایان راهکار خروج از شرایط فعلی را افزایش قیمت خرید تضمیمنی گندم دانست و تاکید کرد: حتما تغییرات نرخی ایجاد شود یا حداقل، جهاد کشاورزی در ارائه سم، کود، بذر و موارد اینچنینی به کشاورزان کمک کند.