برگزیده ها
گردن کلفتی بازار و کمر خمیده کارمندان و کارگران

نود و هفت را با زادروز "مرد مردستان،مولا علی"که بهترین درودها بر ایشان باد،به پایان می بریم.سال سختی های بی شمار ملت ایران،سال بی تدبیری های سیاستمدارانی که فقط داعیه سیاست مداری دارند و مردم را فراموش کردند.

اختصاصی فصل 6: سالی را پشت سر گذاشتیم که دختران زیبای شین آبادی مقابل مجلس نمایندگان بی ثمر، به دنبال حق درمان خود بودند.
سالی راپشت سر گذاشتیم که سفره ایرانی کوچکتر شد و همت مردانه ای برای زدودن گَردِ شرمساری مردان سرزمینم،یافت نشد.
سالی را سپری کردیم که فروردینش با دلار جهانگیری معروف شد؛دلاری که با افزایش ناگهانی، مردم را بهم ریخت و نگرانی از شروع گرانی های جدید را به جان شان انداخت.
عاقبت هم چنین شد،گرانی سرسام آوری که همچنان پابرجاست و علیرغم اصرار جهانگیری بر دلار ۴۲۰۰ تومانی،هنوز این ارز جهانی بر سکوی ۱۴ هزار تومان جولان می دهد.
اردیبهشت را بهتر است ماه تاریخی سال ۹۷ بدانیم که با خروج آمریکا از برجام گذشت و موج جدید تحریم ها و نگرانی پشت نگرانی مردم شکیبای ایران.؛ماهی که ادامه گرانی ها بود و شروع کوچک شدن سفره مردم.
به تیر که رسیدیم،در سیزدهمین روزش،سردار سرلشکر قاسم سلیمانی با آن نامه ماندگار، از حمایت و همراهی با حسن روحانی گفت.
مرداد را در حالی گذراندیم که علی ربیعی،وزیر کار و رفاه اجتماعی،یکی از وزرای جنجالی دولت، در مجلس استیضاح و برکنار شد.
و شهریوری که دادگاه رحیم مشایی و علی اکبر جوانفکر تشکیل و در نهایت محکومیت آنها صادر شد.
نیمه دوم سال که رسید،ایت الله محمد یزدی در نامه ای جنجالی،از آیت الله شبیری زنجانی،مرجع تقلید،در واکنش به حضور در جمع شماری از مسئولان کنونی و اسبق نظام در خانه عبدالله نوری،انتقاد کرد.
به نظر می رسد در حوزه سیاست داخلی،این نامه جنجالی بدترین اتفاق بود.
آذر؛ماه سومین سفر روحانی به ترکیه به دعوت رجب طیب اردوغان بود. دیدار دوجانبه روحانی و اردوغان، حضور در پنجمین جلسه شورای عالی راهبردی ایران و ترکیه و امضای اسناد مهمی در حوزه‌های سیاسی، اقتصادی و فرهنگی از مهم‌ترین برنامه‌های سفر دو روزه رئیس‌جمهور به ترکیه بود.
دی ماه با درگذشت آیت‌الله هاشمی‌شاهرودی سپری شد؛ آیت‌الله سیدمحمود هاشمی‌شاهرودی پس از تحمل یک دوره بیماری در ۷۰ سالگی درخ بیمارستان خاتم‌الانبیاء تهران درگذشت.
اما اسفند،که ماه دکتر ظریف و عادل فردوسی پور است.
شامگاه ششم اسفند در حالی که تنها ساعاتی از حضور بشار اسد در تهران و دیدار با رهبر انقلاب اسلامی و رئیس‌جمهور می‌گذشت، خبری،بسیاری از ایرانیان را شوکه کرد.
خبری که محافل سیاسی داخلی و بین‌المللی را تحت‌الشعاع قرار داد. محمدجواد ظریف با انتشار پستی در صفحه اینستاگرام خود از سمت وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران کناره‌گیری کرد. خبری که از همان دقایق پس از انتشار، واکنش‌های متفاوتی را به دنبال داشت؛ عده‌ای مغموم، برخی نگران و بعضی خوشحال.
با نپدیرفتن استعفا وی از سوی روحانی،اقای دیپلماسی ایران به وزارتخانه اش بازگشت و ایران خوشحال شد.
اما "عادل ورزش ایران"در سالی که پشت سر گذاشتیم،به نادانی و حکم به اصطلاح مدیر شبکه سه که در اولین برنامه نود فقط یازده سال داشت،کنار گذاشته شد.
٭٭٭
اتفاقات برشمرده شده،فقط اتفاقات مهم ایران بود اما خاص ترین و دل رنجورترین اتفاق ایران،گرانی بی حد و حسابی است که بیش از هر وقت دیگری، گلوی خانواده های ایرانی را در چنگال خود فشرده است و خونی که از آن می چکد،آبروی مردان ما نزد خانواده شان است.
همچون همیشه،ضعف سیستم نظارتی و بازرسی در بازار،گردن بازاریان و حلقه های ثروت و زور و شبکه های اقتصادی را کلفت تر، و کمر کارمندان و کارگران را خمیده تر می کند.
این میان،نمایندگان نیز "خوش نقش تر"! از همیشه به فکر انتخابات آینده اند.

•عاطفه خیرخواه

سال 97-نگاه-سیاست-اقتصاد-فرهنگ-بازار-مردم-تورم-آزادی-دولت-مجلس-عدالت
اخرین اخبار