اختصاصی فصل6- گروه سیاسی: هرچه به پایان سال نزدیک تر می شویم اظهارنظر فعالان سیاسی درباره انتخابات بیشتر و جدی تر می شود. اصلاح طلبان به دنبال جداسازی خط خود از دولت روحانی هستند تا همچنان محبوبیت به دست آمده ی سال 96 را حفظ کنند. اصولگرایان هم در پی احیای جمنا هستند تا پس از 4 دوره شکست بتوانند هم در انتخابات مجلس ۹۸ و هم در انتخابات ریاست جمهوری ۱۴۰۰، پیروز شوند.
اجماع اصولگرایان و اتفاق نظر آن ها اگرچه در نهایت شکست انتخاباتی را برای آن ها به همراه داشت اما آرای ابراهیم رئیسی با توجه به ضعف های دولت در مسائل اقتصادی و محقق نشدن شعارهای انتخاباتی، می توانست تا حدودی برای انتخابات بعدی نیز تعیین کننده باشد اما با داغ شدن بحث حضور رئیسی در سمت ریاست قوه قضائیه و عدم کاندیداتوری در انتخابات ریاست جمهوری، انتظار می رفت اجماع اصولگرایان نیز خدشه دار شود که به نظر می رسد همین گونه نیز باشد و دورادور زمزمه ساز ناکوک جبهه پایداری شنیده می شود.
به این ترتیب بعید نیست پایداری ها از چتر جمنا خارج و مستقلا وارد عرصه انتخابات شوند. اگرچه برخی صاحبنظران و فعالان سیاسی معتقدند که اینگونه خود برتر بینی پایداری ها مثل گذشته کار دستشان خواهد داد و بعید به نظر می رسد با عدم چنین اجماعی، اصولگرایان پیروز انتخابات باشند. حتی ممکن است شکست تلخ تری را تجربه کنند.
از طرفی اصولگرایان معتدل قائل به خرد جمعی و پرهیز از تندروی و رویکرد افراطی هستند، آن ها معمولا مشی جبهه پایداری را قبول ندارند و غالبا از آنها به عنوان یک طیف رادیکال یاد می کنند.
اخیرا مرتضی آقاتهرانی دبیرکل جبهه پایداری در گفت و گویی از آغاز بکار فعالیت های انتخاباتی جبهه پایداری خبر داد و تلویحا اعلام کرد این طیف بنا دارد به سوی جلیلی بازگردد.
سعید جلیلی که در انتخابات ۱۳۹۶، نه از حمایت جمنا و نه حتی پایداری ها برخوردار بود اکنون با تغییر شرایط (کاهش قابل توجه محبوبیت روحانی، انتصاب رئیسی به ریاست قوه قضائیه، زاویه پایداری ها با قالیباف) مصمم تر از قبل عزم خود را برای انتخابات ریاست جمهوری جزم کرده است. بنابراین محتمل ترین گزینه پایداری ها به عنوان کاندیدای نهایی پایداری ها، سعید جلیلی است که می تواند گزینه نهایی اصولگرایان نیز باشد. اما...
اما امروز انتشار گفت و گویی از مجید متقی فر سخنگوی جبهه پایداری نشان داد اختلاف پایداری ها با اصولگرایان جدی تر از آن چه تصور می شد، هست. وی علنا اعلام کرد «در جلسات شورای وحدت اصولگرایان شرکت نمیکنیم و تاکنون هم هیچ بیانیهای را امضا نکردیم»
متقی فر درج نام و امضای جبهه پایداری ذیل بیانیه نهم مهر امسال ۲۴ تشکل اصولگرا را رد کرد و درباره چرایی عدم شرکت در جلسات شورای وحدت اصولگرایان با محوریت آقای رئیسی اظهار کرد: هنوز صحبتی با ما نشده است که ببینیم موضوع و قاعده وحدت چیست. وحدت اگر بر محور نظام و برای حفظ آرمان ها و ارزش ها باشد ما آماده ایم. مگر اینکه این نباشد و چیز دیگری باشد آن وقت ما اسمش را وحدت نمی گذاریم. در کل نمی دانیم این دفعه مدل وحدت چیست».
سخنگوی جبهه پایداری در پایان از احتمال ورود پایداری ها به صورت مستقل در انتخابات مجلس خبر داد و گفت: «البته این احتمال هم است که اگر تشخیص دهیم در وحدت، خط ولایت رعایت شده حتی اگر گزینه یا گزینه ها از پایداری نباشند ما می پذیریم».
بنا بر آنچه بیان شد به نظر می رسد در ادامه، فاصله بین اصولگرایان و پایداری ها بیشتر از قبل شود و حتی آن ها در دو انتخابات آتی (مجلس یازدهم و ریاست جمهوری دوازدهم) به اجماع لازم نرسند. باید منتظر ماند و دید در ادامه چه اتفاقاتی رخ می دهد.