برگزیده ها

اختصاصی فصل6: ماجرا از آنجا آغاز شد که رییس مجلس شورای اسلامی روز چهارشنبه 17 بهمن 97 در جلسه شورای اداری استان قم مطلبی را بیان کرد که خیلی فوری در صدر اخبار خبرگزاریها و سایتهای خبری قرار گرفت و به تیتر صفحه نخست بیشتر روزنامه های صبح پنجشنبه 18 بهمن تبدیل شد.

اختصاصی فصل6ماجرا از آنجا آغاز شد که رییس مجلس شورای اسلامی روز چهارشنبه 17 بهمن 97 در جلسه شورای اداری استان قم مطلبی را بیان کرد که خیلی فوری در صدر اخبار خبرگزاریها و سایتهای خبری قرار گرفت و به تیتر صفحه نخست بیشتر روزنامه های صبح پنجشنبه 18 بهمن تبدیل شد.

لاریجانی کرج نرفته خبرساز شد

علی لاریجانی طی هفته گذشته برای بار دوم بود که نظر رسانه ها را به سمت خودش معطوف کرد.بار نخست ممانعت امام جمعه کرج و بخشی از اصولگرایان افراطی استان البرز برای حضور او برای سخنرانی در مراسم 22 بهمن بود که آغازین روز هفته قبل خبرساز شد و پیرامون آن تا همین امروز نیز در محافل خبری نقد و نظر صورت می گیرد.
در آن ماجرا حجت الاسلام محمد مهدی حسینی همدانی، امام جمعه کرج در نماز جمعه این شهر اعلام کرده بود که به مناسبت پیروزی انقلاب یک شخصیت انقلابی می‌بایست در کرج سخنرانی کند و نه علی لاریجانی.پس از آن سخنرانی بود که ۱۹۱ نماینده مجلس با انتشار بیانیه‌ای این سخنان را محکوم کردند و محمد جواد کولیوند، نماینده کرج هم سه روز قبل از ارجاع لغو سخنرانی لاریجانی به مراجع قضایی خبر داده بود.

یک جمله در قم، هزار تفسیر تا رُم

برای دومین بار هم رییس مجلس اواخر هفته گذشته موضوع دستور رهبر انقلاب برای تغییر ساختاری در بودجه کشور تا چهار ماه آینده را در شورای اداری قم طرح کرد که نوع بیان این خبر نیز دوباره برای لاریجانی مساله ساز شد.
او در شورای اداری استان قم در راستای بیان تنگناهای مالی مردم و مشکلات اقتصادی جامعه گفت: رهبر انقلاب با تدبیر برای اصلاح ساختار بودجه ریزی کشوردر مدت چهار ماه آینده دستور دادند. در این جهت وفاق داخلی و وحدت درونی یکی از الزامات مهم سیاست داخلی است.
لاریجانی در همان جلسه با ذکر این نکته که نا امن کردن کشور براثر مشکلات اقتصادی و معیشتی راهبرد دیگر آمریکا از اعمال تحریم‌های اقتصادی است،خاطرنشان کرد: در شرایط فعلی، دامن زدن به مشاجرات سیاسی و حواشی به صلاح کشور نیست و در این وضعیت نباید به جای دست یافتن به راهبردی مناسب، بر سر هر موضوعی مناقشه کنیم.
هم چنین رییس مجلس شورای اسلامی با اشاره به وجود نواقص و مشکلات در حوزه مباحث اقتصادی و وجود وابستگی به خارج در تمام زنجیره‌های تولید کشور،خاطرنشان کرد: تحریم‌ها و فشارهای اقتصادی وجود دارد اما ضعف‌های کنونی باید علاج شده و به آن به عنوان یک فرصت نگاه شود .
لاریجانی که نمایندگی مردم قم در مجلس شورای اسلامی را نیز بر عهده دارد، با نقد سخنان حسن روحانی اظهار داشت: نباید این مساله را مدام مطرح کرد که چرا کمبود وجود دارد زیرا دشمن ابزارهای خود را به کار گرفته تا به مشاجرات داخلی دامن بزند.

لاریجانی از جلسه نیامده روی آنتن رفت

واکنش ها بعد از انتشار خبر صبحتهای علی لاریجانی، در همان ساعات اولیه به بحث داغ رسانه های مجازی و شبکه های اجتماعی داخلی و خارجی تبدیل شد و از سوی کارشناسان، سیاستمداران و به ویژه مردم، گمانه زنی های متفاوتی جهت رمزگشایی این کلی گویی رییس مجلس شورای اسلامی صورت گرفت و علامت سوال زیادی را در ذهنشان بوجود آورد.سوالاتی نظیر اینکه چرا خبررسانی از دستور مهم رهبرانقلاب با نوعی محافظه‌کاری همراه شد و لاریجانی جزییات کامل این دستور را اعلام نکرد؟ هم چنین اگراین دستور فقط برای اصلاح بودجه است پس چرا دیگر نمایندگان مجلس از جمله اعضای کمیسیون برنامه و بودجه و کمیسیون تلفیق بودجه ۹۸ از آن اطلاعی ندارند؟ پرسش دیگر اینکه چرا رییس مجلس در شورای اداری قم، از اصلاح ساختاری کشور خبر داده و نه اصلاح ساختار بودجه،آیا منظور از اصلاح ساختاری کشور، اصلاح ساختار قوا و نهادهای قدرت بود یا اصلاح قانون اساسی؟ و سوال اساسی که زمینه برداشت های گوناگونی از این صحبت لاریجانی را به وجود آورد،استفاده رییس مجلس از عبارت دستور رهبری در حرفهای خود بود که در اندک زمانی این دیدگاه را شکل داد از سوی رهبر انقلاب یک حکم حکومتی صادر شده و لاریجانی در مقام رییس مجلس فقط وظیفه ی اطلاع‌رسانی آن را بر عهده گرفته است.

دویچه وله ول کن ماجرا نشد

کانال خبری دویچه وله فارسی به نقل از رئيس مجلس شورای اسلامی نوشت در بودجه می‌بایست بر اساس شرایط تحریمی تغییراتی صورت گیرد و حجم دولت بر اساس سیاست‌های کلی، کوچک و چابک شود.
این کانال خبری با تلاش بر ایجاد حس تردید، تاکید کرد که لاریجانی توضیح بیشتری در خصوص کوچک و چابک شدن دولت در اختیار رسانه‌ها قرار نداد.
هم چنین دویچه وله با اشاره به صحبت لاریجانی مبنی بر لزوم درک بهتر و همت مشترک تمام مسئولان در شرایط فعلی کشور،ضمن نوعی تیزدستی خبری به حرفهای محمود نگهبان سلامی استناد کرد و به نقل از عضو کمیسیون تلفیق لایحه بودجه سال ۹۸ نوشت:رهبر انقلاب با برداشت یک‌ونیم میلیارد دلار از صندوق توسعه ملی برای «تقویت بنیه دفاعی» موافقت کرد که بر اساس مصوبه ی مجلس شورای اسلامی در سال 95 باید ۲۰ درصد از درآمد ارزی ایران به این صندوق واریز شود.

قضیه ی قاضی زاده ،رندی رادیو فردا و منظور خوانی نعمتی

رادیو فردا نیز بسیار کوشش نمود با درج نقل قول امیر حسین قاضی زاده هاشمی، نماینده اصولگرای مجلس که بحث اصلاح ساختاری کشور را محدود به اصلاح ساختاری بودجه قلمداد کرد، با طعنه به اظهارات علی لاریجانی در این باره، ضمن یک رندی آشکار خواست آن را دستاویزی برای برجسته نشان دادن اختلافات ریشه ای در میان مسئولان نظام برای خود قرار دهد.
این رسانه ی فارسی زبان آمریکایی همچنین برای رودرو نشان دادن مقام معظم رهبری و سازمان های زیر نظر ایشان با نهادهای انتخابی کشور تلاش فراوانی کرد.
در حالی رادیو فردا به تفسیر حرفهای قاضی زاده پرداخت که عضو هیات رئیسه مجلس شورای اسلامی در گفتگو با خبرگزاری تسنیم گفته بود: دستور اخیر آیت الله خامنه ای برای اصلاح ساختار بودجه است و نه اصلاح ساختار کشور.
امیرحسین قاضی زاده هاشمی اظهار کرد:اصلاح ساختار بودجه‌نویسی کشور موضوعی است که مورد تأکید بسیاری از نمایندگان ، صاحب‌نظران و کارشناسان مرکز پژوهش‌‌های مجلس نیز قرار گرفته و چیز جدیدی نیست.
او هم چنین در گفتگو با خبرآنلاین اینگونه ماجرا را روایت کرد که وقتی پیش نویس لایحه بودجه 98 درآمد، رهبر معظم انقلاب نامه ای به شورای هماهنگی اقتصادی و دولت نوشتند و 6 بند ایراد و توصیه داشتند. بعد مسئولان گفتند «اصلاح لایحه بودجه بر این اساس زمان می برد چون اصلاح برخی از بخش ها مقدمات و کار مطالعاتی می خواهد»، رهبر معظم انقلاب فرمودند «4 ماه به شما فرصت می دهم، تاجایی که می توانید برای ارائه لایحه بودجه 98 انجام دهید، مواردی هم که فرصت نمی‌شود، به صورت لایحه اصلاحیه در اردیبهشت ماه انجام دهید».
قاضی زاده هاشمی درباره مرجع اصلاح لایحه بودجه نیز بیان کرد: دولت باید لایحه اصلاح بودجه را تدوین و آن را تقدیم مجلس کند. وقتی این لایحه به مجلس آمد نمایندگان رسیدگی خواهند کرد. یعنی شروع، کار کارشناسی و تدوین لایحه در دولت انجام می‌شود.

سخنگوی هیأت رئیسه مجلس نیز خیلی فوری پیرامون صحبتهای علی لاریجانی واکنش نشان داد و گفت:منظور رئیس مجلس همچنین چابک‌سازی دولت، تسهیل فضای کسب و کار، پروژه‌های عمرانی، خصوصی‌سازی‌ها و غیره بود.
بهروز نعمتی نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی اظهارداشت: آنچه که من از صحبت‌های رئیس مجلس می‌فهمم این بوده که بیشتر منظور اصلاح ساختار بودجه‌ای و مسائلی از این دست بوده است.

یک لاریجانی تمام قد در سازندگی

در همین حال روزنامه سازندگی که در تیتر و عکس صفحه نخست شماره روز پنجشنبه 18 بهمن، از فرمان اصلاح بودجه خبر داده بود، در توضیح بیشتر نوشت: علی لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی از دستور مقام معظم رهبری برای اصلاح ساختاری در نظام بودجه ریزی کشور ظرف چهار ماه آینده خبر داد. در عین حال گفت که شاید این اصلاح ساختاری به اصلاح بودجه نیز بینجامد. اما آیا اصلاح ساختاری محدود به قانون بودجه خواهد بود یا مسائل مهم تری را هم در برخواهد گرفت؟
سازندگی ضمن آوردن توضیحات بهروز نعمتی و امیر حسین قاضی زاده هاشمی از اعضاء هیئت رئیسه مجلس، نوشت: به نظر می رسد گمانه زنی های نعمتی و قاضی زاده به دو دلیل چندان دقیق نیستند. اول اینکه علی لاریجانی با صراحت گفته اصلاح ساختار کشور و نه اصلاح ساختار مالی و بعد اینکه او تاکید کرده با این اصلاح شاید ساختار بودجه نیز اصلاح شد.
این روزنامه اصلاح طلب تاکید کرد:سخن لاریجانی یعنی اصلاح ساختار مالی و بودجه ای کشور می تواند ذیل دستور رهبری برای اصلاح ساختار کشور قرار بگیرد. بنابراین به نظر می رسد منظور از اصلاح ساختار کشور چیزی فراتر از اصلاح ساختار مالی باشد. یعنی چیزی در حد و اندازه اصلاح قانون اساسی.

مستقلین حکم حکومتی خواستند

اما در خارج از دو حلقه سیاسی اصولگرا و اصلاح طلب مجلس، نایب رئیس فراکسیون مستقلین با بیان اینکه اصلاح ساختارها که رهبری دستور آن را داده اند می‌تواند به انقلاب اقتصادی تعبیر شود، گفت: ساختار‌های سازمانی ما مدت هاست که پاسخگو نیستند و تشکیلات و رویه‌های ما باید اصلاح شوند.
غلامعلی جعفرزاده ایمن آبادی با اشاره به مشخص شدن ضرورت رابطه دولت با نفت و انجام اصلاحات در روابط بانکی، گمرکی و مالی ، گفت: این نیاز از قبل نیز احساس می‌شد و باید یک حکم حکومتی وارد می‌شد تا اجرایی شود، زیرا اجماع روی این نظر، در بین ۳۰۰ نماینده مجلس هم دشوار بود.
او با بیان اینکه دستور رهبری می‌تواند حکم حکومتی تعبیر شود گفت: البته این حکم فقط برای این است که موتور را روشن کند.

نماینده مجلسی که شفافیت طلب کرد 
 
در همین راستا عضو کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس شورای اسلامی در گفت وگو با خبرنگار پارلمانی خبرگزاری تسنیم با انتقاد از شفاف نبودن بودجه شرکت های دولتی در لایحه بودجه سال ۹۸، گفت: مشکل عمده ای که در لوایح بودجه سالانه وجود دارد، این است که، بودجه شرکت های دولتی شفاف نیست و این مشکل در لایحه بودجه سال ۹۸ که از سوی دولت به مجلس تقدیم شده نیز وجود دارد.
حسن سلیمانی یکی از آسیب های شفاف نبودن بودجه شرکت های دولتی در لایحه بودجه را منجر به برنامه ریزی نکردن صحیح مالی دانست و تصریح کرد: نمی دانیم هدف دولت ها از شفاف نکردن بودجه شرکت های دولتی در لوایح بودجه سالانه چیست، این موضوع بیشتر باید بررسی شود.
او ادامه داد: شاید یکی از دلایل شفاف نبودن بودجه شرکت های دولتی در لوایح بودجه سنواتی، ساختار معیوب و فرسوده بودجه نویسی کشور باشد که در این صورت این ساختار باید اصلاح شود.

خطیب جمعه پایتخت خواهان تحول شد

امام جمعه موقت تهران هم در خطبه های نمازجمعه گفت:اقدامات شفاف‌‌سازی برای بودجه شکل گرفته و قدم‌‌هایی کوتاه برای کاهش برخی هزینه‌ها برداشته شد اما این اقدامات متناسب با تحول، تغییر و حرکت به سمت بودجه مبتنی بر عملکرد نیست.
حجت‌الاسلام والمسلمین سید محمدحسن ابوترابی‌‌فرد با تاکید بر اینکه باید نگاه به نظام بودجه‌‌ریزی در کوتاه‌‌‌مدت تغییر کند، تصریح کرد: نکاتی که رهبر معظم در حوزه بودجه اشاره داشتند، بیانگر ضرورت و اهمیت تحول است. باید در سه حوزه سیاست‌‌های مالی، سیاست‌‌های پولی و نظام بانکی کشور شاهد تحول جدی باشیم. اگر سیاست‌‌های مالی، اصلاحات ساختاری نداشته باشد در سال‌‌های پیشرو با مشکلات جدی روبه‌رو خواهیم بود.
او افزود: نظر بسیاری از صاحبنظران آن است که تفاوت معناداری بین لایحه بودجه ۹۸ با سال‌‌های گذشته، غیر از افزایش ارقام متناسب با تورم دیده نمی‌‌شود.

نوبخت و قصه ی شیر و خالکوبی

رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی کشور نیز در حاشیه جلسه اقتصاد مقاومتی به دو موضوع مهم که در این ستاد مطرح شده بود، پرداخت و اظهار داشت: برخی از اصلاحات بودجه با مقاومت همراه است و با اراده‌ جمعی محقق می‌شود. تلاش کردیم در لایحه بودجه 98، اصلاح ساختاری که در ابلاغیه اخیر مقام معظم رهبری گنجانده شده بود را لحاظ کنیم.
محمدباقر نوبخت افزود:اصلاح ساختار بودجه به نحوی که با اقتصاد مقاومتی هماهنگ باشد، مورد نظر این ستاد و سازمان برنامه و بودجه است.
او تصریح کرد: در تبصره 21 لایحه بودجه 98 حدود 10 موضوع را اصلاح کردیم. همچنین در صورت لزوم، برای اصلاح ساختار، موارد دیگر را هم اصلاح می‌کنیم.
رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی کشور به مقاومت‌هایی که در اصلاح ساختار بودجه وجود دارد، اشاره کرد و با ذکر مثالی گفت: این مقاومت‌ها مانند آن شخصی است که می‌خواست طرح یک شیر را خالکوبی کند و هر کجا که درد داشت، از انجام خالکوبی منصرف می‌شد درحالی‌که نقش شیر بدون یال و دُم نمی‌شود.
نوبخت بخش دیگر اصلاح ساختار بودجه را نهادسازی بودجه‌ای دانست و گفت: پیشنهاد سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی به فرمانده ستاد اقتصاد مقاومتی در مورد نهادسازی بودجه مطرح شده، پس از آن هم به شورای عالی هماهنگی اقتصادی اعلام خواهیم کرد و در نهایت با تائید رهبری، ما می‌توانیم از سال 1398بخشی از اصلاحات ساختاری بودجه را انجام دهیم.

معاون وزیر اقتصاد با پست اینستایی وارد شد 

در این اوضاع بهروز علیشیری معاون وزیر اسبق اقتصاد اظهار نظر از طریق شبکه اجتماعی اینستاگرام را بهترین رسانه برای ابراز دیدگاه خود دانست و در پستی نوشت: رییس مجلس شوری اسلامی اعلام کردند که حسب دستور مقام رهبری، قرار است ظرف چهار ماه در کشور اصلاح ساختاری صورت بگیرد. یک اتفاق خوب و مبارک، اما حساس و تعیین کننده! خوب و مبارک است؛ به این خاطر که بدون انجام اصلاحات ساختاری کشور کارامد نخواهد شد و در مسیر توسعه حرکت نخواهد کرد. حساس و تعیین کننده است؛ به این خاطر که باید فهم درست از اصلاحات ساختاری داشت تا به مسیر غلط یا گمراه کننده نرویم، و به حجم اقدامات نارسا و بی نتیجه گذشته در نغلتیم.

یوسفیان ملّا حرف همشهری را تبیین کرد
 
واکنش دیگر بهارستانی ها این بود که عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس در گفتگو با خبرنگار پارلمانی خبرگزاری فارس تأکید کرد که اساساً دستور مقام معظم رهبری مربوط به نظام بودجه‌ریزی است و ارتباطی با مسائل دیگر ندارد.
عزت الله یوسفیان ملا با اشاره به ضرورت بازنگری در نظام بودجه‌ریزی کشور گفت:در بحث بودجه‌ریزی مشکلاتی وجود دارد که باید برای بهبود وضعیت هرچه سریع‌تر آنها را مرتفع کرد.
نماینده مردم آمل در مجلس شورای اسلامی با اشاره به بررسی بودجه سال ۹۸ در مجلس خاطرنشان کرد: ما بودجه را در زمان مقرر در مجلس بررسی خواهیم کرد و پس از تصویب آن که به احتمال زیاد دو هفته زمان می‌برد در مدت چهار ماه تعیین شده تغییرات لازم را طبق دستور رهبر انقلاب دنبال خواهیم کرد.

رییس ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی و تاکید بر اصلاحات

اما از سمت ساکنان خیابان پاستور، معاون اول رییس جمهوری در جلسه ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی با اشاره به تاکید رهبر معظم انقلاب مبنی بر تدوین برنامه ای برای اصلاح ساختار بودجه کشور با هدف کاهش هزینه ها و حمایت از برنامه های اقتصاد مقاومتی، گفت: یکی از ظرفیت‌های اقتصاد مقاومتی قدرت اجماع‌سازی آن است.
اسحاق جهانگیری اصلاح ساختار بودجه در شرایط کنونی را کاری پرفایده، سودمند و در جهت منافع کشور دانست و اظهار داشت: لازمه اصلاحات ساختاری در بودجه کشور را اجماع و وفاق همگانی است.
او افزود: یکی از ظرفیت های اقتصاد مقاومتی قدرت اجماع سازی آن است و در حال حاضر شاهد شکل گیری وفاق ملی و فرصتی مناسب هستیم که اجماع همه ارکان نظام برای اصلاحات ساختاری در بودجه کشور را فراهم کرده و زمینه های لازم برای مشارکت در این کار به خوبی ایجاد شده است.
رییس ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی همچنین با اشاره به آمادگی مجلس شورای اسلامی برای کمک به اصلاح ساختاری بودجه، خاطر نشان کرد: لازم است سازمان برنامه و بودجه کشور موضوع اصلاح ساختار بودجه را در قالب نقشه راهی جامع و منسجم به همراه برنامه زمانبندی برای اجرا تدوین کند تا با مشارکت قوای سه گانه و سایر نهادها و دستگاه ها بتوانیم این کار بزرگ و ضروری را به انجام برسانیم.
جهانگیری در ادامه با اشاره به اینکه ویژگی مشکلات کشور امروز پیچیده و دشوار است، خاطر نشان کرد: البته حل این چالش ها غیرممکن نیست و می توان با اصلاحات مناسب در ساختار بودجه، برنامه ها و راه‌کارهای مناسب برای حل و فصل این مسائل تدوین کرد.

بی بی سی و گیر دادن به قانون اساسی

جالب اینکه در میان رسانه های فارسی زبان خارجی، بی بی سی با برداشتی خود خواسته از صحبتهای رییس مجلس،کل موضوع را به سمت بازنگری در قانون اساسی سوق داد.
این رسانه دولتی انگلیس در وبسایت خود نوشت: اصلاح ساختار کشور در عمل می تواند به معنی بازنگری در قانون اساسی جمهوری اسلامی هم باشد که تاکنون فقط یک بار انجام شده است.

مدیر کل روابط عمومی مجلس دست به توییتر شد

مهدی کیایی مدیرکل فرهنگی و روابط عمومی مجلس شورای اسلامی نیز برای شفاف شدن ابهام ایجاد شده، روی به شبکه اجتماعی فیلتر شده ی توییتر آورد و در پیامی کوتاه سخنان علی لاریجانی را مربوط به اصلاح ساختار بودجه‌ریزی در کشور دانست و نوشت: تصور رسانه‌ها مبنی بر لزوم اصلاح ساختاری در کشور برداشت دقیقی نیست.

ابهام قم را لاریجانی در اراک روشن کرد

و اما رییس مجلس شورای اسلامی یک روز پس از صحبتهایش در شورای اداری قم پیرامون نظر رهبر انقلاب برای انجام اصلاحات تا چهار ماه آینده در ساختار کشور، صبح پنجشنبه 18 بهمن در بدو ورود به استان مرکزی در فرودگاه اراک در جمع خبرنگاران اظهار داشت: موضوع اصلاح ساختار کشور در رابطه با بحث بودجه ریزی مطرح شده و رهبر معظم انقلاب به سران قوا تاکید کردند که بودجه سال ۹۸، متناسب با شرایط تحریمی تغییرات لازم را داشته باشد.
علی لاریجانی افزود: لازم است حجم دولت کوچک و چابک شود تا بهره وری کار ارتقا یافته و فعالیت های عمرانی کشور با کمک مردم رونق گیرد.
او بیان کرد: پیاده سازی همه مباحث این مقوله در بودجه ۹۸ و در فرصتی کوتاه ممکن نبود و باید مکانیزم هایی برای این مهم در نظر گرفته می شد، البته برخی از مقولات مرتبط با این مهم در بودجه ۹۸ مدنظر قرار گرفته است.
لاریجانی خاطرنشان کرد: مقرر شد در چهار ماه ابتدای سال آینده، اصلاح ساختارهای بودجه ای متناسب با شرایط کشور در دستور کار قرار گیرد و مردم نقش بیشتری در اقتصاد پیدا کنند و بودجه عمرانی نیز وضعیت بهتری پیدا کند و حتی اگر لازم بود بودجه ۹۸ اصلاحاتی داشته باشد، اصلاحات آن به مجلس ارائه شود.

خواندن این پاراگراف جرم نیست

به هر تقدیر شرایط آونگی زندگی توده مردم به دلیل عدم توفبق دولت در بازسازی ساختارهای معیوب اقتصاد کشور، گستره ی وسیعی از نارضایتی را به وجود آورده است. با وجود این باید پذیرفت که بدون اصلاح ریشه ای نهادهای مالی و بودجه‌ای و فرآیند برنامه ریزی و اجرا در کشور، این امر پیوسته تکرار خواهند شد و اصلاح آنان نیز نیازمند به تحمل نمودن دوره‌های گذار و تحمیل هزینه‌های سنگین به جامعه و اقتصاد کشور خواهد بود.
هم چنین در وضعیت کنونی جامعه ما، تمام گروهها و جناح‌های سیاسی کشور در اینکه اقتصاد در شرایط غیر مطلوبی به سر می‌برد با هم اتفاق نظر دارند.بنابراین اشتیاق راهکارهای جدید در بین دستگاه‌های سیاستگذار احساس می شود که البته به همین دلیل بازار اشکال تراشی و مشکل نمایی از طرف برخی مراکز و محافل به شدت رونق یافته و کار را برای سیاستگذاران مشکل‌تر نموده تا جایی که از دل صحبت های یک مسئول ارشد نظام قرآئت های خودخواسته ی بسیاری صورت می گیرد و حواشی متعددی برای او ایجاد می شود که علی لاریجانی بعنوان رییس مجلس در همین ماه بهمن خیلی محسوس از کرج تا قم آن را احساس کرد.

علی لاریجانی اصلاح ساختار کشور مقام معظم رهبری مجلس شورای اسلامی دولت
اخرین اخبار