فصل6: غلاﻣﺮﺿﺎ ﻛﺎﺗﺐ، در توضیح روند استیضاح وزرا در مجلس شورای اسلامی، گفت: براساس ماده 221 هیأت رئیسه موظف است بلافاصله طرح استیضاح را به کمیسیون تخصصی ذیربط ارجاع کند. کمیسیون مکلف است حداکثر ظرف یک هفته ضمن اطلاعرسانی به استیضاحکنندگان و دعوت کتبی وزیر مربوطه موارد استیضاح را بررسی کند و پس از جلسه نتیجه را به هیات رئیسه اعلام کند.
نماینده مردم گرمسار در مجلس شورای اسلامی در پاسخ به اینکه در صورتی که طرح استیضاح 10 محور داشته باشد و کمیسیون تنها 5 محور را در یک هفته بررسی کند وظیفه کمیسیونها چیست، توضیح داد: جلسهای که با دستورکار "طرح استیضاح وزرا" در کمیسیونهای تخصصی برگزار میشود به منظور بررسی این طرح نیست بلکه در این جلسه وزیر سعی میکند با توضیحات خود درباره مشکلات مدنظر نمایندگان، آنها را متقاعد کند.
کمیسیونهای تخصصی باید ظرف مدت یک هفته نتیجه استیضاح را به هیات رئیسه اعلام کند
وی ادامه داد: براساس آییننامه داخلی مجلس کمیسیونهای تخصصی موظفاند ظرف مدت یک هفته نتیجه "طرح استیضاح وزرا" را بررسی و به هیات رئیسه اطلاع دهند.
اگر کمیسیونهای تخصصی ظرف مدت یک هفته نتیجه جلسه استیضاح وزرا را به هیات رئیسه اعلام نکند و حداقل ده نفر از امضاکنندگان استیضاح از طرح آن منصرف نشده باشند می توانند مستقیم از هیات رئیسه بخواهند استیضاح وزیر را اعلام وصول کند
رئیس کمیسیون آیین نامه داخلی مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: اگر کمیسیون ظرف مدت یک هفته نتیجه جلسه استیضاح وزیر را به هیات رئیسه اعلام نکند و حداقل ده نفر از امضاکنندگان استیضاح از طرح آن منصرف نشده باشند میتوانند مستقیم از هیات رئیسه بخواهند استیضاح وزیر را اعلام وصول کند.
کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس روز گذشته( یکشنبه 25 آذر ماه) با دستورکار بررسی استیضاح وزیر علوم برگزار شد. طرح استیضاح وزیر علوم 10 محور داشت که در جلسه روز گذشته تنها 5 محور بررسی شد اعضای کمیسیون بالاتفاق از استیضاح کنندگان درخواست داشتند که جلسه دیگری برگزار شود تا 5 محور باقیمانده نیز بررسی شود به همین دلیل تصمیمگیری در مورد استیضاح وزیر علوم به جلسه بعدی موکول شد.