بنابر اعلام روز دوشنبه سازمان مالیاتی، نادر جنتی با یادآوری دستورالعمل مالیات مقطوع عملکرد سال 1396 برخی از صاحبان مشاغل در اجرای تبصره اصلاحی قانون مالیات های مستقیم گفت: برای تکریم مودیان و تسهیل وصول مالیات و ایجاد هماهنگی و وحدت رویه در تعیین مالیات عملکرد سال گذشته برخی از صاحبان مشاغل که درگروه سوم ماده 2 آیین نامه اجرایی قانون فوق قرار می گیرند، میزان مالیات عملکرد سال 1396 آنان با افزایش پنج درصد نسبت به مالیات قطعی عملکرد سال 1395 به صورت مقطوع تعیین شده است.
وی همچنین از امکان تقسیط چهارماهه مالیات مقطوع خبر داد و گفت: نپرداختن به موقع مالیات و یا در صورت تقسیط، پرداخت نشدن اقساط در سررسیدهای مقرر، مشمول جریمه موضوع ماده 190 قانون مالیات های مستقیم خواهد بود.
معاون مالیات های مستقیم سازمان امور مالیاتی کشور تاکید کرد: آن دسته از صاحبان مشاغل گروه سوم موضوع ماده 2 آیین نامه اجرایی موضوع ماده 95 قانون مالیات های مستقیم که مجموع فروش کالا و خدمات آنها در سال گذشته حداکثر 10 برابر معافیت موضوع ماده 84 قانون مالیات های مستقیم و به مبلغ 240 میلیون تومان باشد، مشمول دستورالعمل خواهند شد.
وی افزود: صاحبان مشاغل گروه سوم که مشمول این دستورالعمل هستند، باید حداکثر تا پایان خردادماه امسال با ورود به سامانه سازمان امور مالیاتی کشور به نشانی www.tax.gov.ir نسبت به تنظیم و ارسال فرم مربوط و پرداخت مالیات متعلقه اقدام کنند؛ البته در صورت ارسال این فرم، نیازی به ارسال اظهارنامه مالیاتی عملکرد سال 1396 نخواهند داشت.
جنتی تاکید کرد: بنابراین آن دسته از صاحبان مشاغل موصوف که به تکالیف خود در چهارچوب مفاد دستورالعمل صادره عمل کنند، با افزایش پنج درصد به مالیات قطعی عملکرد سال 95، مالیات سال 96 آنها قطعی شده و از تسهیلات مربوط به تقسیط پرداخت مالیات بهره مند می شوند.
به گزارش ایرنا، براساس آیین نامه اجرایی موضوع ماده 95 قانون مالیات های مستقیم، صاحبان مشاغل براساس شاخصها و معیارهایی از قبیل نوع و یا حجم فعالیت به سه گروه تقسیم می شوند؛ گروه نخست افرادی هستند که مجموع مبلغ فروش کالا و خدمات سال قبل یا 10 برابر درآمد مشمول مالیات قطعی شده (پیش از کسر معافیت) طبق آخرین برگ مالیات قطعی(مجموع اصلی و متمم) عملکرد 91 و به بعد که تا تاریخ پایان دیماه سال پیش از شروع سال مالیاتی ابلاغ شده باشد، هر کدام بیشتر از مبلغ 30 میلیارد ریال و بیشتر باشد.
گروه دوم به مشاغلی اختصاص دارد که مجموع مبلغ فروش کالا و خدمات سال پیش یا 10 برابر درآمد مشمول مالیات قطعی شده (پیش از کسر معافیت) طبق آخرین برگ مالیات قطعی(مجموع اصلی و متمم) عملکرد 91 و به بعد که تا تاریخ پایان دیماه سال گذشته از شروع سال مالیاتی ابلاغ شده باشد، هرکدام بیشتر از مبلغ 10 میلیارد و تا 30 میلیارد ریال باشد.
در گروه سوم، مودیانی که در گروههای اول و دوم قرار نمیگیرند و اغلب واحدهای صنفی و خرده فروشی ها هستند.
اقتصام*2025** 2023
اقتصاد
ماليات
مشاغل
جنتي