وی افزود: طی جلسات متعددی که با وزارت بهداشت درخصوص پرداخت مابهالتفاوت نرخ ارز مبادلهای از ابتدای سال برگزار شد، سهم وزارت بهداشت بابت داروهای ساخته شده، شیر خشک، تجهیزات مصرفی، مواد اولیه دارویی و ملزومات هشت هزار میلیارد ریال از 30 هزار میلیارد ریال یارانه دولت در نظر گرفته شد.
معاون علمی سازمان برنامه و بودجه افزود: با درخواست وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی مبنی بر وجود ردیف مابه التفاوت نرخ ارز از سال 92 ذیل وزارتخانه یادشده و افزایش اعتبار فوق به سرجمع این ردیف، اقدام لازم در دست اجراست.
وی اضافه کرد: همچنین اعتبار این ردیف بین سازمان های بیمه گر پایه توزیع شده و افزایش قیمت دارو توسط بیمه تحت پوشش قرار داده میشود تا قیمت نهایی دارو برای مصرفکننده تغییر نکرده و سهم فرانشیز بیمار ثابت نگه داشته شود. ضمن اینکه از ایجاد هرگونه رانت و تبعیض بین شرکتها جلوگیری میشود.
نمکی درباره قیمت گذاری داروهای تولید داخل توضیح داد: در رابطه با داروهای تولید داخل، اقلام جانبی، بستهبندی و بقیه غیر از مواد اولیه مدتهاست که از طریق آزاد یعنی قیمت بالای 4500 تومان برای صنعت دارو تهیه میشد که اگر قرار باشد صنعت دارو آن را هم طبق مصوبه جدید با 4200 تومان دریافت کند، از قیمت تمام شده اقلام بستهبندی و مواد جانبی کاسته خواهد شد.
وی همچنین افزود: برای مواد اولیه وارداتی نیز که بین 35 تا 40 درصد از قیمت تمام شده دارو را تشکیل می دهد، تمهیدات لازم برای پرداخت مابه التفاوت از طریق دولت به شکلی که هیچ گونه فشاری به مصرف کنندگان دارو وارد نشود، اندیشیدهایم.
وی تاکید کرد: افزایش قیمت دارو به خارج از افزایش معمول سنواتی که در سالهای قبل نیز اعمال شده اتفاق نخواهد افتاد و همچنان حمایت دولت در قالب یارانه ارزی ادامه خواهد یافت.
به گزارش ایرنا، سخنگوی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی هفته گذشته در نشست خبری اعلام کرد که ارز 4200 تومانی به شرکت های دارویی داده می شود و قیمت دارو هم بر اساس این ارز تعیین و یارانه دارو به بیمه ها منتقل می شود تا مردم تحت فشار قرار نگیرند.
ایرج حریرچی افزود: ابتدا قرار بود ارز 3800 تومانی به شرکت های دارویی ارائه و بعد مابه التفاوت به آنان پرداخت شود اما اکنون ارز 4200 تومانی به آنان داده و یارانه به بیمه منتقل می شود.
اقتصام**9132*2025
اقتصاد
ارز دارو
سازمان برنامه و بودجه
نمکی