وی با بیان این که نمی دانیم این تحریم ها علیه اشخاص حقیقی، سهم آنها در شرکت ها، گروه های اقتصادی یا شرکت های بزرگ است یا خیر ؟، اظهار داشت: این پرسش هایی است که جوابی برای آنها ارایه نشده است.
رئیس صندوق بین المللی پول همچنین به سه مساله اقتصادی جهان اشاره کرد و افزود: مساله اول بدهی کشورها است که در کل به 162 هزار میلیارد دلار رسیده است.
وی خروج سرمایه از کشورهای در حال توسعه به دلیل سخت تر شدن سیاست های پولی آمریکا و ایجاد مانع برخی کشورها از انتقال کالا و خدمات را مشکلات دیگر نظام اقتصادی جهان خواند.
بیست و دومین همایش بین المللی سن پترزبورگ دیروز و امروز با شرکت نمایندگان بیش از 140 کشور ازجمله جمهوری اسلامی ایران برگزار شد.
نشست اصلی و پایانی این همایش تبدیل به فرصتی برای انتقاد از سیاست های آمریکا و خروج این کشور از برجام شد.
ولادیمیر پوتین رئیس جمهوری روسیه در انتقاد از تصمیمات یکجانبه آمریکا اظهار داشت: گویا همه کشورها در حال بازی کردن فوتبال هستند با این تفاوت که قوانین جودو در زمین فوتبال حاکم شده است.
امانوئل مکرون رئیس جمهوری فرانسه نیز با انتقاد از عملکرد یکجانبه آمریکا در توافق های بین المللی گفت: ما در حال دفاع از حق حاکمیت خود هستیم و معتقدیم که دفاع از برجام در واقع دفاع از حق فرانسه است.
وی گفت: شرایط به گونه ای است که گویا هر چهار سال دولت های آمریکا ممکن است زیر توافقات بین المللی بزنند، از این رو امیدواریم دوره ریاست جمهوری در این کشور به 10 سال افزایش یابد تا شاید مشکل تا حدی برطرف شود.
بیش از 2 هزار صاحب نظر و کارشناس اقتصادی و رسانه ای در این نشست حضور داشتند و هر گاه انتقادی از سیاست های یکجانبه گرایانه آمریکا مطرح می شد، سخنران را تشویق می کردند.
شببس **اروپام*391* 1346**1917
اقتصاد
ایران
برجام 97
صندوق بین المللی پول