مازندمجلس: وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی از تدوین بسته حمایتی جدید حمایت از اصحاب رسانه خبر داد.
وی افزود: در همین راستا در سفرهایی که به استانهای مختلف کشور داریم، تفاهمنامههایی در راستای توسعه زیرساخت های فرهنگی هنری و همچنین حمایت از برنامههای فرهنگی هنری با استانها منعقد میشود که روز گذشته تفاهمنامهای با حدود ۹۰ میلیارد تومان اعتبار با استان کرمانشاه منعقد کردیم.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی افزود: البته با این اعتبارات تمام مشکلات حوزه فرهنگ و هنر استانها مرتفع نمی شود و امیدواریم مکمل های دیگری نیز برای کمک به حوزه فرهنگ و هنر مورد استفاده قرار گیرد.
صالحی با اشاره به کمبود اعتبارات فرهنگی در کشور، گفت: تنها چند درصد اعتبارات کشور صرف امور فرهنگی میشود و در این بین سهم کمی به وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی می رسد. نمیخواهم روضه فرهنگی بخوانم، اما در این شرایط باید استفاده حداکثری از منابع ببریم.
وی با بیان اینکه نگاه ما نباید رویاپردازانه باشد، گفت: دوره آرمان گرایی و رویاپردازی تمام شده، امروز باید آجر آجر روی هم بگذاریم تا شاید بتوانیم زیرسقفی قرار بگیریم.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با بیان اینکه ظرفیت های قابل توجهی در حوزه صنایع فرهنگی کشور داریم، گفت: اگر بدنبال تحقق اقتصاد مقاومتی هستیم، باید مسیر حمایت از صنایع فرهنگی را دنبال کنیم.
صالحی افزود: استانداران باید در حوزه اقتصاد فرهنگ فعال شوند و از ظرفیتهای فرهنگی هنری استفاده کنند.
وی به موضوع بیمه فعلان فرهنگی و هنری نیز اشاره کرد و گفت: در این زمینه مسیر جدیدی را دنبال میکنیم.
وی افزود: اعتبارات ما در زمینه بیمه فعالان فرهنگی محدود است، با این وجود سال گذشته توانستیم ۱۰ هزار نفر فعال فرهنگی جدید را بیمه کنیم و از ۱۹ هزار نفر سال ۹۵ به حدود ۳۰ هزار نفر برسانیم.
صالحی در ادامه از تدوین بسته حمایتی جدید حمایت از اصحاب رسانه خبر داد و افزود: معاونت مطبوعاتی جدید در حال تدوین این بسته است و در این راستا تمام روشهای حمایتی گذشته لحاظ شده و موارد مثبت آن احصاء میشود.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی بیمه خبرنگاران، حمایت از رسانهها و رفع مشکلات کمبود کاغذ را از جمله موارد مدنظر دربسته حمایتی جدید عنوان کرد.
صالحی همچنین با بیان اینکه باید از مخدوش شدن و مبتذل شدن موسیقی ایرانی محافظت کنیم، گفت: در این راه باید از ظرفیت انجمن های موسیقی بیشتر استفاده کنیم.
وی همچنین با بیان اینکه کرمانشاه از ظرفیتهای ملی موسیقی کشور است، گفت: تقویت موسیقی بومی و محلی این استان در دستور کار قرار دارد.
صالحی در بخش دیگری از سخنانش به مفاد تفاهم نامه منعقده با استانداری کرمانشاه اشاره کرد و گفت: این تفاهمنامه چهار محور دارد که یکی یکی از آنها ایجاد زیرساختهای فرهنگی و هنری است و بر این اساس هفت مجتمع فرهنگی هنری در شهرهای استان احداث می شود. احداث تالار مرکزی شهر، مرمت مجتمع های فرهنگی و هنری و کتابخانه های مناطق زلزله زده و نیز نوسازی فضاهای فرهنگی نیز در این تفاهم نامه دیده شده است.
وی تقویت برنامهها و رویدادهای فرهنگی، هنری و رسانهای، تقویت انجمنهای فرهنگی هنری استان و حمایت از مولفان و اصحاب فرهنگ، هنر و رسانه را از دیگر بخش های این تفاهم نامه عنوان کرد.
ایسنا
منبع : هنر نیوز