مازندمجلس: قائم مقام نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران بعد از ظهر سهشنبه ۱۸ اردیبهشت ماه درباره آخرین وضعیت تراکنشها و میزان فروش این رویداد فرهنگی گفت: تا پایان روز ششم نمایشگاه شبکههای بانکی بانک عامل نمایشگاه تراکنشهایی به ارزش ۴۲ میلیارد تومان را ثبت کرده است.
شهرامنیا ادامه داد: به نظر میرسد رضایت ناشران از فروش نسبت به سال گذشته بیشتر شده و این نشان میدهد که عدالت در جانماییها لحاظ شده است و ناشران کوچک نیز از فروش در نمایشگاه به سبب چینش غرفهها انتفاع میبرند. غالب ناشران از شرایط امسال راضی هستند و عدالت بیشتری میبینند البته از امروز به بعد انتظار داریم باتوجه به ورود سازمانها و نهادها و دانشجویان فروش بالاتر هم برود. تفکیک بخش به بخش میزان فروش بخشهیا مختلف نمایشگاه را در پایان اعلام میکنیم.
قائم مقام نمایشگاه درباره نسبت افزایش فروش در نمایشگاه با افزایش قیمت کتاب نیز اظهار داشت: کتابهایی که در نمایشگاه امسال عرضه میشوند همگی چاپ سال گذشتهاند و انتشارشان مربوط به دوره پیک قیمت ارز و کاغذ نبوده است. اگر آن افزایش قیمت را درنظر بگیریم میتوان گفت فروش نسبت به سال گذشته تغییراتی نداشته است. سال گذشته در پایان نمایشگاه کارتخوانهای بانک عامل نمایشگاه ۸۳ میلیارد تومان ثبت کرده بودند و ما امسال انتظار افزایش ۵ تا ۱۰ درصدی داریم.
او سپس درباره مشکلات ارزی بخش ناشران خارجی توضیح داد: ناشران موظف شدند کتابهای تا پیش از سال ۲۰۱۷ و ۲۰۱۸ را تنها با نرخ رسمی ارز دولتی بفروشند درباره کتابهای ۲۰۱۷ و ۲۰۱۸ چنانچه قیمت ارزی که خریداری کرده بودند بالاتر بود باید با تخفیف مناسب آن را برای خریدار جبران میکردند خوشبختانه با همکاری مسئولان و شخص معاون اول رئیسجمهور و مکاتبه با بانک مرکزی ارز لازم با قیمت ۴۲۰۰ برای بخش بینالملل تامین شد و در اختیارشان قرار گرفت یعنی از دیروز ناشران تنها با نرخ ارز دولتی که همان دلار ۴۲۰۰ تومانی است باید کتابهایشان را بفروشند.
شهرامنیا اضافه کرد: اگر در بخش بینالملل کف تخفیف ۱۰ درصد رعایت نشود یا قیمت کتابها با ارزی غیر از نرخ ارز رسمی مبادله شود تخلف محسوب میشود درمورد ارزهای با قیمت بالا نیز فاکتورها را میتوانند ارائه تا مابهالتفاوت آن پرداخت شود البته هنوز نواقصی در بخش عربی وجود دارد که در تلاشیم برطرف شود.
شهرامنیا در پایان درباره مشکلات ثبت سفارش در بخش خارجی نیز گفت: چه در بخش لاتین و چه در بخش عربی یک مشکل برای ثبت سفارش وجود دارد و آن هم اینکه بیشتر غرفهها نمایندگی ناشران خارجی هستند و خود ناشران در نمایشگاه شرکت نکردند. خوب است که پیشبینیهای لازم را برای ثبت سفارش داشته باشیم چراکه نیازمند تهیه منابع جدید هستیم تا پیش از دوره بیست و چهارم نمایشگاه حمایتهای ارزی صورت میگرفت که آخرین دوره آن به سال ۸۴ برمیگردد که ۹ میلیون دلار یعنی مجموع ۷۷ میلیون تومان به موسسه و نمایشگاه تخفیف داده شد امروز به نظر میرسد بیش از پیش نیازمند بازگشت حمایتهای ارزی به نمایشگاه هستیم و امیدواریم سال آینده گامهای جدی در این حوزه برداریم.
ایلنا
منبع : هنر نیوز