وی با بیان اینکه واردات پوشاک از گمرکات دیگر به صورت کیلویی انجام نمیشود، گفت: نصب کد شناسه بر روی پوشاک وارداتی و تولید داخلی الزامی است.
مدیرکل دفتر خدمات بازرگانی وزارت صنعت، معدن و تجارت افزود: در حال حاضر الصاق کد شناسه کالا بر روی پوشاک، عملیاتی شده، اما برای مبارزه با واردات پوشاک قاچاق، حتما باید کد رهگیری هم عملیاتی شود.
وی گفت: براساس قانون، یک سال پس از انجام کد شناسه باید کد رهگیری کالا هم عملیاتی شود.
تابش با بیان اینکه ارتباط وبسرویسی با گمرک هنوز عملیاتی نشده است، اظهار داشت: با برقراری این ارتباط، فساد کمتر میشود، زیرا بجای افراد، ارتباطات از طریق سیستمی انجام میشود.
وی افزود: کد رهگیری کالا این امکان را فراهم میکند، تا مسیر هر کالا از مبدا تا مقصد کاملا مشخص و قابل رهگیری باشد، به عبارتی با راهاندازی کد رهگیری امکان گردش کالای قاچاق در سطح عرضه مقدور نخواهد بود.
به گفته تابش ثبت سفارش کلیه 12 گروه کالایی شامل دخانیات، موبایل و تجهیزات سیم کارت خور، پوشاک، لوازم خانگی، داروها و کالاهای سلامت محور، خودرو، قطعات یدکی خودرو، طلا و مسکوکات، محصولات کشاورزی و داروهای دامی، فرآوردههای نفتی و گاز و پتروشیمی، سرگرمی و اسباب بازی در سامانه جامع تجارت انجام میشود و در مورد این 12 گروه کالایی نصب کد شناسه کالا عملیاتی شده است.
ب