وی افزود: موضوع این طرح این است که با توجه به تسهیلاتی که اکنون در حوزه مسکن ارائه میشود بازپرداخت آن متناسب با درآمد مردم نیست چرا که تقریباً همه باید برای اخذ این تسهیلات سپردهگذاری کنند که خیلیها این سپرده را ندارند.
رئیس کمیسیون عمران مجلس همچنین تصریح کرد: در صورتی هم که این سپرده را پیدا کرده و در بانک بگذارند وامی که به آنها ارائه میشود حداکثر 45 درصد قیمت مسکن ارائه میشود. در واقع این افراد باید وامی بگیرند، سپردهگذاری کنند و مجدد وامی برای مسکن بگیرد تا در نهایت 45 درصد منزلی که میخواهد خریداری کند وام اخذ میکند.
رضایی همچنین یادآور شد: پس از اخذ این وام هم این افراد باید 55 درصد از هزینه مسکن را خود پرداخت کند که قطعاً توانایی آن را ندارد. در این صورت هم وام اخذ شده را باید طی 12 سال بازپرداخت کند.
وی ادامه داد: کارمندی که زیر 2 میلیون تومان حقوق میگیرد چگونه میتواند این مبالغ را پرداخت کند و یا میخواهد 55 درصد از هزینه را به صورت نقدی برای مسکن خود هزینه کند و تنها بابت 45 درصد وامی که اخذ میکند ماهانه 900 هزار تومان پرداخت کند و این واقعاً از توان مردم خارج است.
رئیس کمیسیون عمران مجلس در بخش دیگری از سخنانش با تشریح جزئیات طرح مذکور عنوان کرد: ما به دنبال این هستیم که طرحی تدوین شود تا بر اساس آن سودهای بانکی در این زمینه را به 6 درصد کاهش دهیم همچنین بازپرداخت آن بالای 15 سال شود تا بر این اساس هم سود بانکی کم شود و هم بازپرداخت افزایش یابد تا مردم بتوانند صاحب مسکن شوند.
رضایی بر همین اساس اضافه کرد: این طرح از چند جهت به نفع کشور است چرا که مسئولان کشور در مقابل محرومان و مستضعفان هم وظیفهای دارند. فردی که توان پرداخت این مبالغ را ندارد باید چه کار کند لذا افرادی که در رأس نظام هستند باید در این رابطه اقداماتی صورت دهند لذا ما به سمتی رفتیم که در این طرح به دولت پیشنهاد داده میشود سود بانکی را پایین بیاورد.
وی افزود: این طرح با همکاری مرکز پژوهشهای مجلس و وزارت راه و شهرسازی آماده شده است و امیدواریم آن را بتوانیم به نتیجه برسانیم.
رضایی کوچی همچنین به نشست مشترک کمیسیون عمران و وزارت راه و شهرسازی اشاره کرد و گفت: در نخستین جلسه تخصصی کمیسیون با وزارت راه و شهرسازی و شورای معاونین هم به این موضوع اشاره شد که ما بر روی بحث مسکن متمرکز شویم یعنی یکی از اولویتهای اصلی ما مسکن است که به آن ورود کردیم و طبیعی است که ما نشستهای بیشتری در این رابطه داشته باشیم قرار است. این جلسات به صورت سلسلهوار و منسجم ادامه داشته باشد تا بتوانیم به سمت تولید مسکن و مقاومسازی بافتهای فرسوده برویم، آن هم با رویکرد نگاه به دهکهای پایین جامعه.
رئیس کمیسیون عمران مجلس در خاتمه یادآور شد: ما در حال حاضر 3 میلیون واحد مسکونی در کشور کم داریم و زمانی که موضوع مسکن حل شود، اشتغال و واحدهای تولیدی ما و بسیاری از واحدهای متنوع به راه میافتند.