مازندمجلس: رییس سازمان انرژی اتمی از احداث بیمارستان هستهای فوق پیشرفته در استان البرز خبر داد و گفت که این بیمارستان ظرف چهار سال آینده به بهرهبرداری میرسد.
وی افزود: روز قبل از عید شرکت متولی این کار با کمک وزارت بهداشت توانست السی لازم را باز کند و کار عملا در سال 97 به طور جدی آغاز میشود. امیدواریم ظرف چهار سال آینده کشور عزیزمان از یک بیمارستان فوقالعاده تخصصی برخوردار شود که برای معالجه امراض صعبالعلاج بخصوص سرطان است و در غرب آسیا بینظیر است، انشاءالله بتوانیم کار را با سرعت پیش ببریم.
صالحی در یک گفت وگوی رادیویی با بیان اینکه بیستم فروردین ماه دستاوردهای فراوانی در حوزه هستهای به معرض دید گذاشته میشود، گفت: ما پروژه جالبی در بحث کم آبی و خشکسالی داریم که سازمان به سهم خود تلاش میکند حداقل کاری در این زمینه انجام دهد. ما توانستیم دستگاهی را بسازیم که با حداقل انرژی، رطوبت هوا را به آب تبدیل میکند. نمونه این دستگاه ساخته شده و انشاءالله 20 فروردین رونمایی میشود.
رییس سازمان انرژی اتمی اضافه کرد: با ساخت این دستگاه هر خانهای بخصوص در جاهایی که رطوبت هوا بیشتر است امکان تولید آب آشامیدنی را پیدا میکند. این دستگاه با قیمت مناسب قابل تهیه است و میتوان در هر خانهای رطوبت هوا را به آب آشامیدنی تبدیل کرد.
پیشرفتها در زمینه آب سنگین 20 فروردین رونمایی میشود
بهروز کمالوندی اظهار کرد: ما در زمینه آب سنگین پیشرفتهای خوبی داشتیم که بخشی از آن 20 فروردین به مردم عرضه میشود البته الان کمافیالسابق تولید خوبی در زمینه آب سنگین داریم و به آمریکا و روسیه هم صادر کرده بودیم که دو کشور مهم دنیا هستند و به تعدادی از کشورهای دیگر هم مقادیر کمی صادر کردیم و در حال مذاکره هستیم که مقادیر بیشتری را صادر کنیم.
وی افزود: بنا بر این است که در آینده از آب سنگین به عنوان ماده اولیه برای محصولات دیگر استفاده کنیم که بخشی از آن بیستم فروردین ماه رونمایی میشود.
کمالوندی در گفتوگو با رادیو ادامه داد: ما دو یا سه اولویت اساسی داریم که یکی از آنها توسعه نیروگاهی و افزایش ظرفیت نیروگاهها از هزار مگاوات است. صحبتهایی هم در زمینه نیروگاههای کوچک صورت گرفته که یک اولویت در جهت تولید انرژی و احتمالا استفاده از آبشیرینکن است.
سخنگوی سازمان انرژی اتمی ادامه داد: اولویت دیگر ما به توسعه کاربرد پرتوها بر میگردد که استفاده پزشکی دارد بخصوص که در این زمینه به لحاظ کمیت مشکلی نداریم و کیفیت هم خوب است ولی میخواهیم کیفیت اول دنیا را داشته باشیم. مثلا کارهایی مثل GMP یا FDG کارهای درجه اول دنیاست و اگر کسی GMP انجام میدهد و تولید ایزوتوپ از این مسیر را دارد وقتی با کشورهای پیشرفته دنیا صحبت میکنیم، میگویند این درجه اول تولید به لحاظ کیفیت است و این هدف ماست.
وی در پایان خاطرنشان کرد: البته در علوم، صنایع و تکنولوژی جدید به خصوص کوانتوم آقای دکتر صالحی شخصا نظرشان این است که حتما سازمان روی آن کار کند.
منبع : نامه نیوز