مازندمجلس: فرمانده نیروی انتظامی اعلام کرد : پلیس با هر جرم مشهودی طبق قانون برخورد خواهد کرد و اگر معدود افرادی حجاب را رعایت نکنند پلیس به وظیفه خود در این زمینه عمل خواهد کرد.
فرمانده ناجا با بیان اینکه یکی از تاکیدات همیشگی ما و فرماندهان گذشته و همچنین مسئولان کاهش تصادفات و جان باختگان حوادث رانندگی بودند، گفت: ما باید عوامل متعدد زمینه ساز حوادث را بشناسیم. جاده، صنعت خودرو، عامل انسانی و ... از جمله این موارد است که البته عامل انسانی تاثیر بیشتری بر روی حوادث دارد.
اشتری با اشاره به این که برخی از علل وقوع حوادث رانندگی در اختیار پلیس نیست گفت: باید به همین دلیل سهم دیگر دستگاهها نیز در این زمینه مشخص شده و تاکید مقام معظم رهبری این است تا دستگاههای مختلف، همه در کاهش آمار حوادث و جان باختگان رانندگی اقدام کنند.
وی در ادامه با تاکید بر این که باید سهم تمام دستگاهها در بروز حوادث رانندگی مشخص و روشن شود، خاطر نشان کرد: مسئولان مربوطه نیز باید بدانند که چطور عمل کنند. مثلا همین نقاط حادثه ساز درصدی از آن رفع شده است، ولی باید مابقی این نقاط نیز ایمن سازی شود. باید اشکالات را به مسئولان بالاتر و دستگاهها منعکس کنیم.
معایب خودروها باید برطرف شود
فرمانده ناجا با تاکید بر اینکه در حوزه خودرو و ایمنی خودرو باید معایب موجود برطرف شود، تصریح کرد: ما نمی توانیم نسبت به ایمنی خودروها بی تفاوت باشیم و حتما به عنوان پلیس تا آنجا که وظایف مان است به وظیفه خود عمل خواهیم کرد، اما باید سهم دستگاهها در این زمینه مشخص و ابلاغ شود.
اشتری با اشاره به افزوده شدن تعداد زیادی خودرو و موتورسیکلت به چرخه ترافیکی کشور، خاطر نشان کرد: تعداد زیادی خودرو و موتورسیکلت به کشور اضافه شده است، اما تغییری در زیرساختها ایحاد نشده است. در این شرایط موفق شدهایم طی سالهای اخیر تصادفات را کاهش دهیم.
فرمانده ناجا ادامه داد: در این رابطه باید تمام ظرفیتهایمان را به میدان بیاوریم تا حداقل چهار تا پنج درصد در تصادفات و تلفات رانندگی کاهش داشته باشیم. البته در این زمینه نقش اطلاع رسانی، رسانهها و رسانه ملی بسیار موثر است و امروز سازمان صدا و سیما این آمادگی را دارد که در کنار ناجا و در خدمت مردم به وظایف خود در این حوزه عمل کند.
اشتری در ادامه و در بخش دیگری از سخنان خود به نحوه رفتار و برخورد کارکنان راهور با شهروندان اشاره کرد و گفت: نحوه رفتار و برخورد کارکنان ما با آحاد جامعه مهم است. این رفتار باید مقتدرانه و قانونمندانه باشد و در عین حال وقتی قانون را اجرا میکنیم باید توام با رفتار انسانی و مهربانی همراه باشد. چرا که پلیس راهور یکی از مجموعه هایی است که بیشترین ارتباط را با مردم دارد.
پلیس تاکیدی بر صدور جریمه ندارد
وی با اشاره به نقش و ضرورت فرهنگ سازی، اظهار کرد: ما تاکیدی در صدور جرایم رانندگی نداریم و تنها در آنجایی جریمه را اعمال خواهیم کرد که راننده تخلفی کرده باشد. بهترین حالت برای ما فرهنگسازی است، اما کسی که تخلف کند پلیس ناچار به جریمه کردن او است. چرا که این جریمه به نفع خود فرد ، دیگر رانندگان و جامعه است و از حوادث دیگری جلوگیری میکند.
اشتری با بیان این که ما به دنبال این نیستیم که عملکرد خود را با تعداد قبوض جریمه نشان دهیم، ادامه داد: جریمه برای کسانی است که قانون را رعایت نمیکنند. امروز اگر از خانواده بسیاری از جانباختگان حوادث رانندگی و همچنین آسیب دیدگان این حوادث بپرسیم قطعا میگویند که ای کاش پلیس در هنگام تخلف جریمه کرده بود تا این حوادث رخ نمی داد.
به گفته فرهانده نیروی انتظامی پلیس به دنبال این است تا با اطلاع رسانی و فرهنگ سازی و حتی صدور قبض جریمه را کمتر کند.
ضرورت بهره گیری از فناوری های جدید برای کاهش سوانح
اشتری در ادامه سخنان خود به نقش فناوری در کاهش سوانح و تلفات حوادث رانندگی اشاره کرد و گفت: باید از فناوری های جدید در این راستا استفاده کنیم . ما هر چه که بتوانیم مراقبت های الکترونیکی را جایگزین نیروی انسانی کنیم قطعا کارمان موثرتر خواهد شد. در طی چند سال گذشته استفاده کردیم اما تعداد این تجهیزات کم است و همه دستگاهها باید پای کار بیایند و به پلیس برای تامین این تجهیزات کمک کنند.
فرمانده ناجا همچنین به استفاده از تجهیزات روز به عنوان جزو برنامههای پلیس اشاره کرد و گفت: در سالهای 96 – 95 پیشرفت خوبی در این حوزه داشتیم. امیدوارم در سال 97 رشد بهتری در این حوزه انجام دهیم.
افزایش 37 درصدی اعتبارات ناجا
فرمانده ناجا به بودجه پلیس نیز اشاره کرد و گفت: ما از طریق افزایش اعتبارات در این زمینه اقداماتی را انجام خواهیم داد و امسال خوشبختانه در مجموعه اعتبارات ناجا 37 درصد رشد داشته ایم که بخشی از آن مربوط به فاوا، راهور و ... است. البته هم چنان تا رسیدن به نقطه ایدهآل فاصله داریم و خلاهایی وجود دارد ، اما این رشد بودجه خوب بوده و انشاءالله در خدمت مردم باشیم.
اشتری با اشاره به ساماندهی موتورسیکلت سواران، گفت: متاسفانه امروز به دلیل عدم رعایت مقررات و همچنین عدم استفاده از کلاه ایمنی، درصدی از راکبان موتورسیکلتها بعد از تصادف فوت میکنند و دلیل آن هم ضربه سر است. باید در این زمینه و برای کاهش این آمار اقداماتی صورت گیرد .
وی ادامه داد: البته من پیش از این نیز توصیه کردهام که اگر در مواقعی درگیری میان این افراد و ماموران پلیس پیش آمد ماموران ما نگذارند که این درگیری زیاد شود تا حادثه ای رخ دهد. اگر جوانی آمد و برای جلوگیری از توقف موتورش سماجت کرد باید ماموران صحنه را مدیریت کرده و طور دیگری رفتار کنند.
فرمانده ناجا با اشاره به اقدامات گسترده پلیس در حوزه هایی همچون صدور گواهینامه ، صدور پلاک و .... اظهار کرد: در سال 96 اقدامات خوبی در این زمینه صورت گرفته است و میلیون ها خدمات از سوی پلیس راهور ارائه شده است. البته اشکالاتی هم وجود داشته است که باید رفع شود.
برخورد ناجا با جرم مشهود و بد حجابی
فرمانده ناجا در ادامه سخنان خود به ناهنجاریهای اجتماع اشاره کرد و گفت: ناجا با هر جرم مشهودی طبق قانون برخورد خواهد کرد. بارها گفته ایم که عمده مردم عزیز و بزرگوار ما و زنان جامعه ما موضوعات عفاف و حجاب را رعایت می کنند ، اما اگر معدود افرادی هستند که هنجار شکنی کرده و حجاب را رعایت نمیکنند پلیس در قبال آنان به وظایف خود عمل کرده و بر اساس قانون با جرم مشهود که در منظر عموم باشد برخورد خواهد کرد.
وی با بیان این که ما باید در این زمینه با جدیت کار خود را انجام دهیم، خاطر نشان کرد: در این مورد بیشتر صحبت خواهد شد.
فرمانده ناجا با اشاره به سفرهای نوزوزی نیز ، گفت: قرارگاه نوروزی پلیس راهور از 25 اسفند ماه فعال شده و فعالیتش تا 15 فروردین ماه سال آینده ادامه خواهد داشت. ماموران راهور باید حتما برای این ایام آمادگی لازم را داشته باشند و بهترین خدمات را به مردم ارائه دهند تا شهروندان با کمترین حوادث بهترین سفر و ایام خوبی را در کنار خانواده شان داشته باشند. در همین راستا نیز تعداد قابل توجهی نیروی کمکی و خودرو به ناوگان پلیس راهور اضافه شده است.
منبع : نامه نیوز