این قرارداد در شرایطی امضا شد که رییسجمهور آمریکا، دونالد ترامپ پیشتر در روز پنجشنبه خواهان پیشبرد برنامه خود برای وضع تعرفه بر واردات فولاد و آلومینیوم شده بود. حرکتی که کشورهای دیگر و صندوق بینالمللی پول میگویند میتواند باعث به راه افتادن یک جنگ تجاری شود.
توافق جامع و پیشرونده شراکت ترانس پاسیفیک (سیپیتیپیپی)، تعرفهها را در کشورهایی که در مجموع صاحب ۱۳ درصد اقتصاد جهان هستند (روی هم رفته تولید ناخالص ملی آنها بالغ بر ۱۰ تریلیون دلار میشود)، کاهش میدهد. اگر ایالات متحده در این توافق بود این کشورها ۴۰ درصد اقتصاد جهان را در بر میگرفتند.
رییسجمهور شیلی، میشله باچهلت گفت: امروز ما با افتخار این پروسه را به یک جمعبندی رساندیم و پیامی قدرتمند به جامعه بینالمللی ارسال کردیم که بازارهای آزاد، یکپارچگی اقتصادی و همکاری بینالمللی بهترین ابزارهای ایجاد فرصتهای اقتصادی و شکوفایی هستند.
طبق آمارهای تجاری شیلی و کانادا، این توافق، حتی بدون آمریکا، در برگیرنده بازاریست که نزدیک به ۵۰۰ میلیون نفر جمعیت دارد، که آن را به یکی از بزرگترین قراردادهای تجاری جهان تبدیل میکند.
ترامپ پنجشنبه شب اعلام کرد که تعرفهای ۲۵ درصدی بر واردات فولاد و تعرفهای ۱۰ درصدی بر واردات آلومینیوم وضع خواهد کرد، هرچند او گفت معافیتهایی برای کانادا و مکزیک که متحدین این کشور تحت پیمان نفتا هستند، وجود خواهد داشت.