کاردار سفارت هند افزود: رابطه بین دو کشور هند و ایران به عنوان دو کشور دوست و همسایه رابطه تاریخی و تمدنی است و این ارتباط باعث شده که هر دو کشور خواهان توسعه ارتباطات مدرن باشند.
اوتام با بیان اینکه هند اهمیت فوقالعاده زیادی برای ارتباط با ایران قائل است، بیان داشت: پتانسیل بسیار زیادی بین هر دوکشور در همه زمینه های اقتصادی وجود دارد.
وی با بیان اینکه در سفر روحانی به هند 9 تفاهمنامه و یادداشت همکاری بین دوکشور به امضا رسید، گفت: یکی از این تفاهمنامهها در راستای برداشتن مالیات بر درآمد و تعرفهها است، بطوریکه این تفاهمنامه باعث میشود که هندیهایی که در ایران کار میکنند وایرانیانی که در هند کار میکنند به هر دو کشور مالیات و تعرفه نپردازند و این مبالغ یکی شوند.
اوتام اظهار داشت: 4 تفاهمنامه هم بین اتاقهای مشترک بازرگانی ایران و هند به امضا رسیده است.
کاردار سفارت هند بیان داشت: ارتباطات، انرژی، تجارت و سرمایهگذاری، ارتباط مردم و مردم از جمله موضوعات تفاهمنامههای منعقد شده بین دو کشور است.
وی با اشاره به بندر چابهار بیان داشت: هند به دنبال توسعه بندر چابهار است و این بندر از منظر تجاری برای هر دو کشور ایران و هند بسیار اهمیت دارد زیرا این بندر باعث ارتباط بین افغانستان و آسیای میانه میشود و همچنین ارتباط با کریدور شمالی در منطقه را برقرار میکند.
اوتام گفت: برای استفاده از تمام پتانسیل بندر چابهار، هند در حال توسعه خط آهن چابهار به زاهدان هم هست.
* افتتاح شعبه بانک پاسارگاد در هند بزودی
وی با اشاره به مسائل بانکی بین دو کشور گفت: تعدادی از بانکهای ایرانی درخواست افتتاح شعبه در هند را دادهاند که تقاضای بانک پاسارگاد به مرحله نهایی رسیده است.
اوتام افزود: یک بانک هندی هم اجازه سرمایهگذاری با روپیه را توسط بانک مرکزی هند در ایران دریافت کرده است و از این پس شرکتهای هندی میتوانند با روپیه در ایران سرمایهگذاری کنند.
* تشکیل کمیته بررسی مکانیزم سرمایهگذاری و تجارت بین ایران و هند با پول ملی
اوتام اظهار داشت: تاکنون 6 بانک ایرانی اجازه سرمایهگذاری با هند را به این شکل داشتهاند و توسط مکانیزمی که برای حذف دلار از مبادلات تجاری و جایگزین روپیه تعریف شده است از این پس این 6 بانک میتوانند سرمایهگذاری هم انجام دهند، بنابراین یک کمیته مشترک تشکیل شد که مکانیزمهای سرمایهگذاری و تجارت روپیه و ریال را بین دو کشور بررسی کند.
کاردار سفارت هند با بیان اینکه دو کشور سعی دارند ارتباطات گستردهای را در زمینه انرژی شکل دهند، گفت: سال گذشته تجارت بین دو کشور ایران و هند 12.8 میلیارد دلار بوده که قسمت اعظم آن خرید نفت بوده است.
اوتام با بیان اینکه رئیس جمهور ایران پیشنهاد فروش بلند مدت نفت به هند را دادهاند گفت: از طرفی از سرمایهگذاری هندیها در عرصه انرژی ایران استقبال کردهاند.
وی با بیان اینکه ظرفیت تجارت بین ایران و هند بسیار زیاد است، افزود: بنابراین باید تجارت بین دو کشور متنوع شود و این تنوع باید به سمت فعالیتهای غیرنفتی پیش رود.
اوتام بیان داشت: هند در سال گذشته 27.1 میلیون تن نفت از ایران وارد کرده است و این رقم دو برابر آنچه است که سال قبلتر وارد کرده و این میزان واردات نفت بیش از میزانی که در زمان تحریمها نفت وارد میکرده است.
وی با بیان اینکه هند خرید نفت خود را از ایران کاهش نداده است، گفت: ایران شرکت خوب انرژی هند است و اتفاقا واردات نفت از ایران را افزایش هم میدهیم.
کاردار سفارت هند بیان داشت: تخمین زده میشود رشد GDP هند در سال 2018 هفت درصد باشد و تا سال 2025 اندازه اقتصاد هند به 4.3 تریلیون دلار خواهد رسید.
وی بیان داشت: برای رسیدن به این رشد تا سال 2025 به انرژی بسیار زیادی نیاز خواهیم داشت و از آنجا که ایران دارنده ذخایره نفت و گاز در جهان است بنابراین ما میخواهیم ارتباطات گستردهتری در این زمینه با ایران داشته باشیم.
* بررسی تعرفه ترجیحی واردات کالا بین ایران و هند
اوتام در پاسخ به سوال خبرنگار فارس در خصوص اینکه هند چه برنامهای برای انعقاد قرارداد تعرفه ترجیحی و کاهش تعرفههای محصولات صادراتی کشاورزی ایران دارد، گفت: در مذاکرات بین دو کشور روی انعقاد قرارداد تعرفه ترجیحی هم صحبت شده و دو کشور در حال بررسی این موضوع هستند و باید نتایج اعلام شود تا مشخص شود که چه کالاهایی به کشورها با استفاده از تعرفه ترجیحی میتواند وارد شود.
وی همچنین در خصوص افزایش ناگهانی قیمت برنج هند و مشکلاتی که در اثر این مقوله برای واردکنندگان ایرانی بوجود میآید، گفت: ممنوعیت واردات برنج در مقاطعی از سال توسط ایران یکی از عوامل این مسئله است که اگر اجازه واردات برنج به کشور ایران در تمام فصول سال فراهم باشد این مساله کمتر پیش خواهد آمد ضمن اینکه قیمت برنج براساس عرضه و تقاضا تعیین میشود.
اوتام با بیان اینکه هند بهترین برنج خود را به ایران صادر میکند بیان داشت: یکی از دلایل اینکه قیمت این کالا بالا به نظر میرسد کیفیت خوب برنج هندی و صادرات مرغوبترین برنج هندی به ایران است.
کاردار سفارت هند در پاسخ به سوال خبرنگار فارس در خصوص میزان واردات چای و برنج هندی به ایران گفت: در سال 2018 - 2017 هفتصد هزار تن برنج به ایران صادر شده است که ارزش آن 709 میلیون دلار بوده و همچنین در این سال 25 هزار تن چای به ارزش 97 میلیون دلار به ایران صادر شده است.
براساس این گزارش: با مشارکت سفارت هند نمایشگاه تجاری هندی source India Iran از تاریخ 19 لغایت 21 اسفند ماه 1396 در برج میلاد تهران برپا میشود.
در این نمایشگاه نزدیک به 100 شرکت هندی نماینده صنایع مختلفی مانند ماشین آلات مهندسی، غذا، فن آوری اطلاعات، پلاستیک، لاستیک حضور دارند.
این شرکتها با هدف شناسایی شریکان مناسب ایرانی برای همکاری در زمینه تجارت و سرمایهگذاری و همچنین سرمایهگذاری مشترک احتمالی محصولات خود را به نمایشگاه خواهند گذاشت.
ک