برگزیده ها

مازندمجلس: دولت سریلانکا به منظور کنترل گسترش خشونت ها پس از وقوع حملات بوداییان به مغازه های مسلمانان در یکی از شهرهای این کشور به مدت 15 روز وضعیت اضطراری اعلام کرد.

مازندمجلس: روز گذشته بی بی سی گزارش داد: دایاسیری جایاسکارا سخنگوی دولت سریلانکا تاکید کرد: دولت علیه افرادی که به گسترش خشونت ها در رسانه های اجتماعی از جمله فیس بوک دامن می زنند برخورد جدی خواهد کرد.
دولت سریلانکا ارتش این کشور را برای کنترل خشونت ها به شهر کاندی که خشونت ها از آنجا آغاز شد، اعزام و در این شهر حکومت نظامی وضع کرده است.

روز گذشته گروهی از بوداییان افراطی به چند مغازه مسلمانان در این شهر حمله کرده و آنها را به آتش کشیدند.تنش میان مسلمانان و بوداییان در سریلانکا از یک سال گذشته افزایش یافته است. گروه های افراطی بودایی، مسلمانان را به گرایش اجباری بوداییان به دین اسلام و همچنین تخریب اماکن مقدس بودایی متهم کرده اند.
سال گذشته نیز دولت سریلانکا پس از وقوع چندین درگیری میان مسلمانان و بوداییان در شهر 'گیل' واقع در جنوب سریلانکا در این شهر محدودیت رفت و آمد وضع کرد.
بوداییان همچنین به حضور مسلمانان روهینگیا در سریلانکا معترض هستند.سال گذشته پلیس سریلانکا، 'اکمینامنا دایاراتنا' یک راهب بودایی این کشور را به جرم هدایت حمله به گروهی از مهاجران روهیگنیا در یک ساختمان تحت کنترل سازمان ملل در نزدیکی کلمبو بازداشت کرد.گروه های افراطی و ملی گرای بودایی در زمان حکومت دولت پیشین این کشور قدرت گرفتند. آنها در طول سال های 2012 تا 2015 حملات زیادی علیه مراکز تجاری مسلمانان در سریلانکا انجام دادند.در جریان حمله گروهی از بوداییان به مسلمانان در دو شهر این کشور در سال 2014، 4 مسلمان کشته و بیش از 100 نفر دیگر مجروح شدند.پس از این حملات راجاپاکس رئیس جمهور اسبق سریلانکا متهم به حمایت و حتی تشویق گروه های ملی گرای بودایی شد.هفته گذشته نیز به دنبال تخریب مغازه های مسلمانان در شهری به نام آمپارا در شرق کشور سریلانکا توسط افراطیون بودایی، پلیس تدابیر امنیتی شدیدی در منطقه اعلام کرد.
مقامات پلیس سریلانکا اعلام کردند که اوضاع بحرانی در این شهر پس از آن ایجاد شد که گروهی از بودائیان به یک مغازه و یک مسجد حمله کردند.
به گفته مقامات پلیس در این درگیری ها دست کم پنج نفر مجروح شده اند و یک مسجد نیز خسارت دیده است. این درگیری ها بین اکثریت بوداییان سینهالس و اقلیت مسلمان صورت گرفت.
پس از پخش شایعاتی در مورد این که یک رستوران اسلامی در شهر آمپارا در غذاهایش از قرص عقیم سازی استفاده می کند، گروهی از بودائیان به آنجا رفته و به این رستوران حمله کردند اما به علت شدت تشنج ایجاد شده، درگیری به مغازه های دیگر نیز کشیده شد و مسجد واقع در آن خیابان نیز مورد حمله قرار گرفت.
افزایش خشونت علیه مسلمانان در سریلانکا واکنش گروههای سیاسی و مدنی و حتی دیپلماتهای خارجی ساکن در این کشور را به دنبال داشته است بطوریکه برخی دیپلمات های خارجی ضمن محکوم کردن اقدامات خشونت آمیز علیه مسلمان، از دولت سریلانکا درخواست کردند به حقوق اقلیت ها و آزادی های آنها احترام بگذارد با این حال حمله به مسلمانان همچنان ادامه دارد.از جمعیت 12 میلیونی سریلانکا نزدیک به 70 در صد بودایی، نزدیک به 13 درصد هندو و نزدیک به 9 درصد نیز مسلمان هستند. بقیه جمعیت این کشور هم پیرو مذاهب دیگر هستند.
سریلانکا مسلمانان بوداییان بودایی گذشته گروهی خشونت مسلمان درگیری مغازه اعلام بودائیان نزدیک افراطی ایجاد مقامات جمعیت اقلیت آمپارا رستوران خارجی تخریب حکومت کنترل گزارش افزایش همچنین مجروح حملات دنبال
اخرین اخبار