وی بیان داشت: سند توسعهای استان که دستگاهها در بخشهای مختلف ماموریتهای خود را برای برنامه ششم تعریف کردند در اختیار شهرستان قرار گیرد تا در چارچوب مشخصی برای شهرستان هم برنامهریزی شود.
پورابراهیمی عنوان کرد: انطباق اسناد بالادستی و سند استانی با برش شهرستانی از ماموریتهای دستگاههاست و درخواست داریم که در براساس کمیتهها و کارگروههای تخصصی نظرگیری دستگاهها انجام شده و جمعبندی نهایی به امضای دستگاهها برسد.
نماینده مردم کرمان و راور در مجلس ابراز داشت: شهرستان کرمان پیشانی استان کرمان است و اگر برنامهای جامع و کامل برای آن نوشته شود و اقدامات مثبتی در این رویکرد رقم بخورد، شهرستانهای دیگر هم میتوانند الگو بگیرند.
وی ادامه داد: هر چه کار کیفیتر، مستدلتر و قابل دفاعتر باشد، بهتر میتوان مسیر تحقق آن را هم پیگیری کرد.
پورابراهیمی گفت: با توجه به پایلوت بودن کرمان به عنوان یکی از سه استان اقتصاد مقاومتی و پیشرو بودن کرمان نسبت به دو استان دیگر، انتظار میرود در تهیه سند توسعه استان و شهرستان کرمان با رویکرد اقتصاد مقاومتی وارد شویم.
وی با اشاره به سفر رئیس جمهور به استان کرمان عنوان کرد: در سفر رئیس جمهور به استان کرمان تاکید کردیم که تنها داشتن تابلوی اقتصاد مقاومتی بدون محتوا و برنامه ویژه، مشکلی را از استان رفع نمیکند و باید تفاوتی در حوزه تصمیمات دولتی و حوزههای مسؤولیتی و فرآیندهای آن داشته باشیم.
رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: این نگاه متقاوت فقط مربوط به بودجه نیست و به تنهایی نمیتوان کار کرد، بلکه باید وارد کار محتوایی شویم، لذا به رئیس جمهور پیشنهادات دادیم که نیازمند اخذ یکسری اختیارات متناظر با مدیران دستگاهی هستیم که از مرکز به استان داده شود.
پورابراهیمی خاطرنشان کرد: به دلیل جلسات مستمر، مطالبهگری استاندار و ستاد دولت در استان و اقدامات سه سالهای که در مجلس داشتیم، رئیس جمهور در شورای اداری استان کرمان اعلام کرد که کرمان را استان اول اجرای اختیارت استانی قرار میدهیم و با وجود مقاومت هایی در مجموعه دولت نسبت به این موضوع وجود دارد، اما ما به جد پیگیر موضوع هستیم.
وی ابراز داشت: یکی از نگاههای مدنظر در تدوین سند توسعه شهرستان کرمان این باید باشد که جنس توسعه ما متفاوت از رویکردهای اداری جاری قرار گیرد.
پورابراهیمی گفت: حوزه تصمیمات شهرستان کرمان را رویکرد سیاستهای اقتصاد مقاومتی ببینم و در این امر سیاستهایی که دو سال است در استان اجرایی شدند از جمله معینهای اقتصادی در نظر گرفته شوند.
نماینده مردم کرمان و راور در مجلس شورای اسلامی همچنین خواستار تفکیک ادارات شهرستان کرمان براساس ضوابط و مقررات شد و عنوان کرد: بعضی ادارات شهرستانی کرمان مانند میراث فرهنگی، صنعت و معدن، مالیاتی و فنی و حرفهای اصلا وجود خارجی ندارند و بعضی دستگاههایی نیز مانند ورزش و جوانان تنها اسم دارند، اما نیروی انسانی و چارت سازمانی ندارند.
پورابراهیمی همچنین به تفاوت سرانههای هزینهکرد در بودجه نسبت به جمعیت واقعی اشاره کرد و با برشمردن مضرات آن گفت: در حال حاضر جمعیت واقعی شهر کرمان نسبت به آمار سرشماری که سرانههای آن برای بهداشت و درمان، آموزش و پرورش و ... گذاشته میشود به مراتب بیشتر است و این سرانه موجب شده تا مسأله خدمات و هزینهها با مشکل مواجه شود.
چ