وی گفت: امیدواریم هیچ جا طعم تلخ جنگ را نچشد و جاهایی که درگیر برادر کشی هستند هرچه سریعتر بتوانند راه حل سیاسی بیابند.
وزیر امور خارجه تصریح کرد: ما افتخار می کنیم زمان سختی در کنار بوسنی بودیم و زمانی که جامعه جهاتی با بی تفاوتی از کنار صربنیستا عبور می کرد در کنار مردم بوسنی بودیم و امروز هم در کنار آنها هستیم.
ظریف تاکید کرد: ارتباطاتی که میان دو ملت بوده و با خون شهدای ایرانی و بوسنی رنگین شده است ادامه می یابد. ما وارد یک دوره جدید بین دو کشور شدیم. در این سفر یک هیات بلندپایه اقتصادی است که می تواند زمینه همکاری گسترده شود.
وی ادامه داد: ما امروز در این منطقه با خطر جدیدی مواجه ایم و آن خطر افراط است. افراط یکبار این منطقه را به آتش کشیده است. دین هیچ افراطی ندارد. نه افراطیون دهه ۹۰ و نه افراطیون امروز منطقه غرب آسیا.
وزیر امور خارجه تاکید کرد:همانطور که به خود اجازه نمی دهیم افراطیون دهه ۹۰ را مسیحی بدانیم، افراطیون امروزخاورمیانه را نیز مسلمان نمی دانیم.
ظریف گفت: فرهنگ اصیل بوسنی بر اساس عرفان اسلامی و منطق وحدت بنا شده و خوشحالم این فرهنگ مقابله با خشونت و نپذیرفتن نفرت حاکم است. امروز افراط داعشی و تروریسم در منطقه خاورمیانه از نظر سرزمینی شکست خورده اما این خطر و افراد وابسته به این تفکر خطرناک که هیچ ارتباطی به اسلام ندارند هنوز هستند.