وی تصریح کرد: اگر به پدیده قاچاق توجه نشود، این معضل میتواند گریبانگیر بحث تولید در داخل شده و سرمایههای ریالی و ارزی کشور را با مشکل و چالش جدی مواجه کند.
عضو سابق کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس گفت: امروز سالانه بیش از 20 میلیارد دلار واردات کالای قاچاق در ایران صورت میگیرد که بخش اعظم و بیش از 60 درصد آن از مبادی رسمی گمرکات وارد کشور میشود، یعنی با سوءاستفاده از روشهای مختلف بخش اعظمی از کالای قاچاق از مبادی گمرکات رسمی کشور وارد میشود که تهدیدی جدی است.
آصفری ادامه داد: در برخی اجناس که امکان تولیدات آن در داخل وجود دارد، اگر به این مقوله طور جدی پرداخته نشود، روز به روز شاهد ورشکستگی و تعطیلی کارخانهها و بخشهای تولیدی در داخل کشور خواهیم بود.
وی بیان کرد: متاسفانه دولت به جای اینکه با دانه درشتهای کالای قاچاق مبارزه و کانتینرهای کالای قاچاقی را که از طریق دریا و مبادی رسمی وارد کشور میشوند را از بین ببرد، با جوانان مبارزه میکنند که به دلیل عدم اشتغال مغازهای را در یک پاساژ با قیمتهای سنگین کرایه کرده و مشغول به کسب درآمد هستند.
آصفری با بیان اینکه مبارزه با کالای قاچاق در خیابان انقلاب و جمهوری و پاساژ علاءالدین نیست، تاکید کرد: مبارزه با کالای قاچاق باید در مرزهای ورودی داخل کشور باشد، نه اینکه در خیابان انقلاب و جمهوری و پاساژ علاءالدین با قاچاق مبارزه شود.
عضو سابق کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس ادامه داد: مبارزه با کالای قاچاق برخورد با کولبران جوانی که از سر ناچیزی و از سر بیکاری کالای قاچاق وارد کشور کرده نیست، بلکه باید با کسانی که کشتی کشتی کالای قاچاق را به طور رسمی و از مبادی گمرکات کشور وارد کشور میکنند، مبارزه کرد.
وی گفت: امروزه با وارد شدن یک میلیون دلار کالای قاچاق در کشور هزاران شغل از کشورمان رخت میبندد و هزاران نفر با مشکل جدی مواجه میشوند، امروز متاسفانه کسانی وارد عرصه کالای قاچاق میشوند که به نوعی با سیستمهای نظارتی کشورها آشنا هستند و ارتباط دارند.
آصفری افزود: در امر مبارزه با کالای قاچاق نباید با زن خانهداری که سرپرست خانواده بوده و اقلام و لوازم آرایشی را از کیش و جاهای دیگر وارد کشور میکنند و به فروش میرساند، برخورد کرد، بلکه باید با وارد کنندههای عمده کالای قاچاق برخورد شود، اگر دولت این اراده را در مبارزه با کالای قاچاق نداشته باشد نمیشود گفت که با کالای قاچاق مبارزه شده است.
وی ادامه داد: امروزه هزاران کشتی از بندرعباس و خلیج فارس وارد مرزهای آبی کشور میشوند که بعضی از آنها به نوعی در اختیار بعضی از وابستگان قدرت است ولی به جرات میتوان گفت تا دولت ارادهای برای این موضوع نداشته باشد و تبعیضها در این زمینه کنار گذاشته نشود نمیتوان گفت که با کالای قاچاق مبارزه میکنیم.
عضو سابق کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس گفت: برای مبارزه با کالای قاچاق امروز باید دولت اول از خودش شروع کند، اگر دولت از خود شروع نکند نمیتواند با سخنرانی همایش و آمار و ارقام اعلام کند که با کالای قاچاق مبارزه میکند.
و