رئیس کنفدراسیون صادرات ایران با اشاره به دلایل چنین اقدامی گفت: هر چقدر فاصله ما در مبادلات تجاری از دلار بیشتر شود، مشکلات کمتر میشود، بنابراین به نظر میرسد، این تصمیم به دلیل کنترل سیاستهای سختگیرانه آمریکا و فشارهای این کشور بر ما اتخاذ شده است.
وی افزود: از بعد دیگر به نظر میرسد این تصمیم در راستای کاهش تقاضای دلار در بازار و مدیریت واردات اتخاذ شده است.
لاهوتی در ادامه با اشاره به تاثیر ممنوعیت ثبت سفارش با دلار آمریکا بر فعالیت اقتصادی و فعالان اقتصادی گفت: معاملات تعدادی از کالاها براساس نرخ دلار است، به عنوان مثال نفت را نمیتوان با یورو یا روپیه معامله کرد و همچنین خرید خودروهای ژاپنی و کرهای فقط با دلار امکان پذیر است.
وی با بیان اینکه البته معاملات تجاری در کشورهای اروپایی با یورو امکانپذیر است، تصریح کرد: اما نرخ برخی کالاهای بورسی از قبیل پتروشیمیها براساس دلار تعیین میشود و بسیاری از کالاهای وارداتی واحد پول بینالمللی آن براساس دلار است.
رئیس کنفدراسیون صادرات ایران اظهار داشت: براین اساس و به دنبال این تصمیم اتفاقی که در مبادلات تجاری میافتد، بدین صورت است که خریدار اولا با محدودیت در خرید مواجه میشود، زیرا باید به فروشنده کالا اعلام کند که نرخ دلار را براساس نرخ روز تبدیل به یک واحد پول دیگر کند و در موقع پرداخت پول هم فروشنده باید برآورد کند که آیا آن میزان دلار را دریافت میکند یا خیر؟
لاهوتی گفت: بنابراین یک واردکننده به صورت رسمی باید هزینه خرید و فروش ارز را باید پرداخت کند و پرداخت چنین هزینهای افزایش قیمت را به دنبال دارد.
وی در پاسخ به این سوال که ممنوعیت ثبت سفارش با دلار میتواند منجر به افزایش قیمت یورو شود، گفت: عوامل مختلفی بر این مسئله میتواند تاثیر بگذارد، به هرحال کاهش تقاضا در دلار منجر به افزایش تقاضا در یورو میشود.
به گزارش فارس: براساس ابلاغ بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران از امروز مورخ 96.12.09 ثبت سفارش با ارز (دلار آمریکا) امکانپذیر نیست.
ب