در گزارش این مرکز اشاره شده که اعتبار مشخصی برای تأمین وجوه مورد نیاز جهت تکمیل زیرساختهای این منطقه از سوی دبیرخانه شورایعالی مناطق آزاد تجاری-صنعتی و ویژه اقتصادی پیشبینی نشده است.
در این گزارش، یکی دیگر از مشکلات منطقه آزاد بانه-مریوان را وجود مساحتهای دارای معارض میداند؛ به عنوان مثال در محدوده پیشنهادی بانه، 373نفر ساکن هستند؛ همچنین مساحت کل عرصه نیز 2821هکتار است که 428هکتار آن جزء مستثنیات و 2392هکتار آن جزء منابع ملی است. در محدوده پیشنهادی مریوان نیز مساحت کل عرصه 5747.43هکتار است که از این مقدار 3094.5هکتار جزء مستثنیات و مقدار 2652.93 هکتار جزء منابع ملی است. همچنین بخشی از زمینهای حاشیه جاده اصلی باشماق-مریوان توسط اتباع خارجی بهصورت وکالتی خریداری شده و علاوه بر آن، اغلب زمینهای موجود در محدوده پیشنهادی قطعهبندی شده و افراد حقیقی صاحب آن هستند که وجود این حجم از معارض، مشکلاتی را در آینده ایجاد خواهد کرد.
مرکز پژوهشهای مجلس با وجود تمام مشکلات مطرح شده برای این منطقه پیشنهاد میکند که باید بازنگری در شیوه ایجاد و مدیریت و نقشههای هر دو منطقه صورت گیرد.
به گزارش فارس، زیرساختهای موجود در منطقه آزاد بانه-مریوان توسط شورایعالی مناطق آزاد، به کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی پیشنهاد شده که در جدول زیر، اشکالات مرکز پژوهشهای مجلس به موقعیت این منطقه آمده است: