عضو هیات نمایندگان اتاق بازرگانی تهران بیان داشت: براساس آمار اعلامی از سوی قوه قضائیه نزدیک 15 میلیون پرونده در جریان وجود دارد که اگر هر پرونده دو طرف داشته باشد 30 میلیون نفر درگیر نظام قضائی هستند و این بدان معنی است که هر خانواده ایرانی 1.2 پرونده در قوه قضائیه دارد که این موضوع یک ایراد اساسی است.
نایب رئیس اتاق بازرگانی ایران اظهار داشت: باید قوانین اصلاح شود زیرا نمیتوان این روند و این رویه را ادامه داد و با چنین شرایطی نمیتوان یک فضای اقتصادی مناسب داشت و رویکرد مسئولین قوه قضائیه باید این باشد که به فعالیت کسب و کار اصلاح شود.
وی با اشاره به اتفاقی که برای گروه امیر منصور آریا در سال 1390 افتاد گفت: از آن پس قوه قضاییه برای ثبت شرکت گواهی عدم سوء پیشینه را طلب کرد که این موضوع نشان می دهد که فضای نااطمینانی را تعمیم داده ایم به بخش خصوصی و هر شهروند ایرانی که می خواهد شرکت ثبت کند مظنون به سوء پیشینه است مگر خلاف آن ثابت شود.
* دلیل آشفتگی بازار ارز چیست؟
محمد لاهوتی عضو کمیسیون اتاق بازرگانی تهران در این جلسه گفت : مهمرین دستاورد کاهش تورم و تک رقمی کردن آن بود که در نهایت، به ثبات در بازار ارز و قوانین واردات و صادرات انجامید.
وی بیان داشت: متاسفانه از شروع دولت دوازدهم احساس می شود که این شرایط خیلی مورد توجه دولت نیست و عملا ما شاهد تغییر لحظه ای قوانین که بعضا مورد انتقاد رئیس جمهور در دولت قبل هم بود، هستیم . اما از شروع دولت دوازدهم تا کنون به وفور شاهد به هم ریختگی و آشفتگی در بازار و ممنوعیت و محدودیت در حوزه صادرات و واردات به دلیل تغییر قوانین بوده ایم.
وی با اشاره به اینکه در دو ماه گذشته نرخ ارز بیش از 25 درصد افزایش یافته است گفت: البته افزایش تدریجی نرخ تورم به نرخ ارز رعایت نشده است و علیرغم تذکراتی که از سوی اتاق بازرگانی تهران و فعالان اقتصادی صورت می گرفت، این فنر رها شده است؛ اما اکنون بیش از مقداری که باید نرخ ارز، افزایش می یافت این نرخ افزایش یافته است و این امر، شرایط تجارت و برنامه ریزی برای اقتصاد را برای صادرکننده و واردکننده سخت کرده است.
لاهوتی گفت: بنابراین با وجود تراز تجاری کشور، درآمدهای ارزی و شرایط بهتر اقتصادی، دلیل این آشفتگی را چطور می توان تحلیل کرد؟
* جریمه میلیاردی کارخانجات لبنی
کاوه زرگران عضو هیات نمایندگان اتاق بازرگانی تهران در مورد افزایش قیمت شیرخام و لبنیات گفت: اجازه افزایش قیمت خرید شیرخام داده شد و در قبال آن هم اجازه افزایش قیمت فروش به کارخانجات داده شد اما بعد گفته شد شیرخام را با افزایش قیمت بخرید اما قیمت محصول نهایی نباید افزایش یابد که در نتیجه برخی کارخانجات از این موضوع تمرد کردند و بالاجبار به تعزیرات معرفی شدند و در نتیجه ارقام بالایی از جمله 160، 40 و 20 میلیارد تومان جریمه شده اند که معلوم نیست با چه مقیاسی این جریمه ها صورت گرفته است.
وی افزود: روز گذشته در اولین اقدام حساب بانکی یکی از کارخانجات لبنی توقیف شده است و این منجر به مشکلاتی برای ادامه فعالیت آنها می شود.
زرگران اظهار داشت: برای این کارخانه ها امکان پرداخت این جریمه ها در صورت مقصر بودن و مقصر نبودن ندارند و باید در این موضوع بازنگری شود.
وی با بیان اینکه شرایط اقتصادی به گونه ای است که رئیس جمهور در روز 22 بهمن درباره مرغ و تخم مرغ صحبت کردند، گفت: اگر تدبیری انجام نشود ممکن است وی در 12 فروردین مجبور به صحبت درباره لبنیات و شیر و ماست شود.
در ادامه این نشست که با حضور نهاوندیان معاون رئیس جمهور برگزار شد کوروش پرویزیان مدیرعامل بانک پارسیان گفت: باوجود حضور شما در دولت این همه ناهماهنگی در حوزه اقتصاد چگونه قابل توجیه است؟
وی بیان داشت: چرا روی هزینهها مدیریت نمی شود؟