به گزارش خبرنگار سیاسی ایلنا، غلامحسین شافعی روز شنبه در دومین روز بیست و نهمین کنفرانس بینالمللی احزاب آسیایی و دومین کنفرانس جاده ابریشم گفت: نخستین تاثیری که پروژه جاده ابریشم برای ایران خواهد داشت این است که بتوانیم به ظرفیتهای داخلی کشورمان در بخشهای مختلف اقتصادی و تجاری در عرصه جهانی بپردازیم و این امر موجب افزایش همکاریها و رشد و توسعه روابط اقتصادی با دیگر کشورها خواهد شد.
وی ادامه داد: در این ارتباط اتاق بازرگانی بینالمللی جاده ابریشم از سوی فدراسیون اتاقهای بازرگانی برای توسعه اقتصادی میان ۶۵ اتاق بازرگانی تشکیل شد و گسترش تعاملات دو و چندجانبه واقع در این قاره در زمینه تجاری، سرمایهگذاری، حذف موانع تجاری و حذف تعرفههای گمرکی را در دستور کار خود دارد.
شافعی گفت: اتاق ایران هم در این زمینه برنامههایی تدوین کرده و در اختیار اتاق بازرگانی جاده ابریشم قرار خواهد داد. در داخل کشور هم باید زیرساختهای لازم با همکاری دولت ، مجلس و نهادهای ذیربط آماده شود و اگر قوانین دست و پاگیری دارد این مشکل برطرف شود.
وی در خصوص بکارگیری ظرفیتهای سیاسی در توسعه همکاریهای اقتصادی هم پیشنهادهایی ارائه کرد.
شافعی این پیشنهادها را شامل استفاده از ظرفیتهای سیاسی احزاب کشورهای واقع در مسیر جاده ابریشم در جهت کسب حمایتهای لازم مربوط برای افزایش همکاریهای اقتصادی و کمک به اجرای پروژههای جاده ابریشم، فراهم آوردن تسهیلات لازم برای صدور روادید فعالان اقتصادی میان کشورهای واقع در مسیر جاده ابریشم، توجه ویژه به تحکیم پیوندهای اقتصادی فی مابین کشورهای مختلف از طریق تشکیل کمیته راهبردی اقتصادی با هدف هم افزایی و همکاریهای اقتصادی بویژه در چارچوب پروژههای جاده ابریشم، بکارگیری ظرفیتهای سیاسی کشورهای عضو در جهت رفع موانع و مشکلات سیاسی و اقتصادی و مشکلات سیاسی تحمیل شده بر هر یک از کشورهای عضو ، تقویت همکاری بینالمللی کنفرانس اقتصادی احزاب آسیا با جاده ابریشم به عنوان دو نهاد سیاسی و اقتصادی با هدف ارتقای همکاری کشورهای عضو در چارچوب برنامهها و پروژههای جاده ابریشم برشمرد.
وی گفت: امید است برگزاری این اجلاس و تبادل نظر بین احزاب برجسته بتواند مسیر همکاری با پروژههای جاده ابریشم را هموار کرده و به نزدیک شدن کشورها و ملت های آسیایی برای دستیابی به رشد اقتصادی و رفاه مردم منطقه منجر شود.