مازندمجلس: ترامپ در حالی به سراغ قرارداد جدیدی با عربستان آمده است که هنوز کشورهای عربی را لایق دوشیدن میداند و سعودیها در این تخیل غرق هستند که با این قراردادها به قطب منطقه تبدیل خواهند شد.
بعد از آنکه ترامپ از پی به قدرت رسیدن در آمریکا برای حل مشکلات اقتصادی اش به سراغ کشورهای عربی غرب آسیا آمد و در گفتمانش از این کشورها با عنوان گاوهای شیردهی یاد کرد که باید آنها را دوشید، پنج ماه پس از تکیه بر قدرت، بزرگترین قرار داد تسلیحاتی قرن را با محمد بن سلمان، ولیعهد عربستان امضا کرد. محمد بن سلمان چند ماه قبل از امضای این قرارداد، از طرحی با عنوان « افق 2030 » رونمایی کرد که مدعی شد با این طرح قصد دارد وابستگی عربستان از نفت را طی این برنامه قطع کند.
حال پس از گذشت بیش از هفت ماه از امضای بزرگترین قرارداد تسلیحاتی قرن بین رژیم سعودی و آمریکا، رسانه های آمریکایی از قرارداد جدیدی سخن می گویند که در عرصه فناوری ارتباطات بین دو طرف در حال امضا است.
قرار داد جدید سعودی و آمریکا
طبق آنچه رسانه های آمریکایی اعلام کرده اند این قرارداد بین دو شرکت «آلفابت» آمریکا و شرکت نفتی «آرامکو» عربستان منعقد خواهد شد. شرکت آمریکایی «آلفابت» شرکت مادرِ «گوگل» است. براساس این قرارداد شرکت آمریکایی متعهد می شود تا شهری شبیه "سیلیکون ولی" را- که در سانفرانسیسکو آمریکا به عنوان زیربنای فعالیت شرکت گوگل ایجاد کرده است- در عربستان سعودی بسازد.
اینکه قرار است شرکت آمریکایی چه دادهایی را به این شهر تکنولوژیک بیاورد و مدیریت کند و آرامکو چه اقداماتی خواهد کرد مشخص نیست. اما رسانه های آمریکایی تصریح کرده اند که مجموعه ای از مسئولان بلندپایه اجرایی آرامکو و آلفابت چند ماه است که مذاکرات پیوسته ای در خصوص این طرح داشته اند. براساس خبر رسانه های آمریکایی «لاری پیج»، رئیس اجرایی شرکت آمریکایی در این نشست ها حضور داشته است و ولی عهد سعودی، بن سلمان نیز بر اجرای این طرح تأکید کرده است.
هنوز از جزئیات این طرح، بندهای آن، زمانبندی اجرای آن و مبلغ آن مشخص نشده است اما رسانه های آمریکایی تصریح کرده اند، ارزش آن به اندازه ای بالا است که می تواند در بورس سعودی قرار گیرد.
هدف طرفین
آنچه رسانه های آمریکایی به عنوان هدف عربستان سعودی ذکر کرده اند، رسیدن به اهداف طرح «افق 2030» بن سلمان، مبنی بر عدم وابستگی به نفت است.
هدف گوگل از ورود به این توافق، پیشی گرفتن از دو رقیبش، آمازون و مایکروسافت در عرصه توان رایانه ای و ذخیره سازی اینترنتی است. چرا که در این زمینه آمازون در حال برنامه ریزی برای ایجاد فروشگاه غول پیکر در بحرین است. از سوی دیگر مایکروسافت نیز از قصدش برای ایجاد دو بانک داده های غول پیکر در آفریقای جنوبی خبر داده است. لذا گوگل به سمت این قرارداد با سعودی آمده است.
به گفته رسانه های آمریکایی در صورتی که این پروژه اجرا شود، عربستان به مرکز اینترنتی منطقه غرب آسیا تبدیل خواهد شد.
جمع بندی
اگر سخنان ترامپ در خصوص دوشیدن کشورهای عربی را کنار اهدافی که برای این طرح معرفی شده، قرار دهیم باید پرسید آیا آمریکا قصد دارد عربستان را به قطب فضای مجازی در منطقه تبدیل کند؟ این امری است که بن سلمان را دچار خطای محاسباتی کرده است. شاید هنوز بن سلمان درک نکرده است که آمریکا در حال دوشیدن حاکمیت سعودی است یا آنکه قصد دارد آنها را به قدرت منطقه تبدیل کند.
منبع : نامه نیوز