برگزیده ها
پیش بینی تولید ۱۵۰ هزار تن قارچ خوراکی تا پایان سال جاری

مازندمجلس: مدیر کل دفتر امور گلخانه ها، گیاهان دارویی و قارچ معاونت امور باغبانی وزارت جهاد کشاورزی گفت: پیش بینی می شود تا پایان امسال تولید قارچ خوراکی در کشور به ۱۵۰ هزار تن افزایش یابد.

مازندمجلس: مدیر کل دفتر امور گلخانه ها، گیاهان دارویی و قارچ معاونت امور باغبانی وزارت جهاد کشاورزی گفت: پیش بینی می شود تا پایان امسال تولید قارچ خوراکی در کشور به ۱۵۰ هزار تن افزایش یابد.

به گزارش ایلنا و به نقل از وزارت جهاد کشاورزی، غلامرضا تقوی مدیر کل دفتر امور گلخانه ها، گیاهان دارویی و قارچ معاونت امور باغبانی وزارت جهاد کشاورزی اظهار کرد: برای سال جاری ۱۰ هکتار افزایش سطح زیر کشت قارچ خوراکی هدفگذاری شده که از این سطح تا امروز ۷ هکتار آن محقق شده است.

وی پیش بینی کرد که با افزایش ۱۰ هکتاری سطح زیر کشت قارچ خوراکی، ۱۳ هزار تن به تولید و ۷ هزار تن به صادرات این محصول افزوده شود.

وی در عین حال گفت: از ابتدای سال جاری تا آبان ماه ۹۷۵ تن قارچ خوراکی به کشورهایی مانند عراق و روسیه صادر شده است.

تقوی ادامه داد: رقبای اصلی ایران در صادرات قارچ خوراکی چین، مجارستان و برخی کشورهای اروپایی هستند.

مدیر کل دفتر امور گلخانه ها، گیاهان دارویی و قارچ وزارت جهاد کشاورزی میزان تولید قارچ خوراکی در سال ۹۵ را ۱۳۷ هزار تن عنوان و خاطر نشان کرد:نزدیک به ۹۸ درصد این میزان تولید قارچ دکمه ای و ۲ درصد قارچ صدفی بوده است.

وی اذعان داشت: میانگین عملکرد تولید قارچ در کشور ۲۰ کیلوگرم در متر مربع می باشد و استان های تهران، البرز و اصفهان جزو استان های برتر تولید این محصول هستند.

تقوی، ایجاد تنوع در تولید گونه های قارچ را از برنامه های این دفتر اعلام و تصریح کرد: برنامه ساماندهی و توسعه دست کم چهار گونه قارچ ترافل، شاه صدف و قارچ صدفی، شی تاکه و گنودرما تدوین شده است و هر یک از این گونه ها از ارزش اقتصادی بالایی برخوردارند.

وی اصلاح و بازسازی و تجهیز واحدهای تولید قارچ و افزایش واحدهای تولیدی اسپان (بذر قارچ) را از دیگر برنامه ها در حوزه این محصول برشمرد.

مدیر کل دفتر امور گلخانه ها، گیاها دارویی و قارچ معاونت امور باغبانی درباره مصرف سرانه قارچ گفت: مصرف سرانه این محصول در ایران برای هر نفر یک کیلوگرم است که تلاش می کنیم این عدد را در طول برنامه ششم توسعه به بیش از یک کیلو نیم کیلوگرم برسانیم.

وی افزود: متوسط مصرف سرانه جهانی قارچ خوراکی دو کیلوگرم و در اروپا چهار کیلوگرم است.

تقوی، تقویت انجمن تولید کنندگان قارچ کشور را از اقدام های موثر دانست و اظهار داشت: ما با همکاری این انجمن افزایش مصرف سرانه قارج خوراکی و ایجاد زنجیره های تولید در کشور را دنبال خواهیم کرد.

وی ادامه داد: این انجمن در چرخه صدور پروانه تاسیس و بهره برداری از واحد های تولید قارچ نیز ورود پیدا کرده و از ظرفیت های آن در زمینه آموزشی نیز استفاده خواهیم کرد.

تقوی گفت: ما همچنین در نظر داریم در زمینه آموزش تولید قارچ از تجربیات کشورهای پیشرو مانند چین و مجارستان استفاده کنیم.

 

تولید خوراکی کیلوگرم افزایش سرانه برنامه محصول گلخانه کشاورزی وزارت دارویی انجمن معاونت باغبانی گیاهان استفاده توسعه خواهیم ایجاد زمینه واحدهای مانند هکتار اظهار پایان صادرات ادامه میزان کشورهای مجارستان استان
اخرین اخبار