به گزارش ایلنا، مصطفی کواکبیان در نشست علنی بعدازظهر امروز مجلس شورای اسلامی در تذکر شفاهی خود، گفت: آقای رییس من اصل ۱۱۰ قانون اساسی و ماده ۱۴۸ آیین نامه را در راستای یک اخطار مطرح می کنم اما قبل ازمطرح کردن این اخطار، تذکری دارم به استاندارو شهردار تهران برای غافلگیری در زمینه بارش برف و سرما بویژه در کوچههای فرعی زیرا برق بسیاری مناطق در این حوزه انتخابیه قطع شده است.
نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی، تصریح کرد: من کاری به مشکلات بودجه و به شرکتهای دولتیکه نظارت نمی شوند و اوارق مشارکت ممکن است که حاصل نشود و جداول، ردیفها و اعضای هیئت علمی که افزایش صفر درصدی ندارند، ندارم و نمی خواهم در مورد این مسائل صحبت کنم بلکه یک سوال اساسی از حضرتعالی دارم.
وی ادامه داد: به عنوان رییس مجلس از شما درباره بند و تبصره ۴ بودجه سوال دارم و این در حالی است که بنده در این خصوص نیز به شما قبلا تذکر دادم و رییس جمهور زمان تقدیم لایحه فرمودند که این بودجه شفاف وعملکردی است.
کواکبیان افزود: بنده عرض میکنم ما ۳۲ درصد درآمدهای نفت را به صندوق توسعه ملی میبریم و سپس میآییم و میگوییم به اذن مقام معظم رهبری قصد داریم برداشت کنیم. بنابراین چه دلیلی دارد اگر واقعا باید به اذن مقام معظم رهبری حاصل شود ایشان با تشخیصی که دارند، بطور حتم ضرورتها را بهتر از ما تشخیص میدهند.
نماینده مردم تهران در مجلس ادامه داد: ما نمیدانیم چرا برای واکسن سینه پهلو و صداوسیما مبالغی را درنظر میگیرند اما برای دیپلماسی و بازنشستگان کشوری و لشکری این مبالغ را اختصاص نمیدهیم بنابراین اگر قرار است ازصندوق برداشته شود، ربطی به بودجه ندارد.
لار یجانی در پاسخ به اخطار کوابیان، گفت: همانطور که خودتان استدلال کردید، شان سیاستهای کلی طبق قانون اساسی مربوط به رهبری پس از مشورت با مجمع تشیخص مصلحت نظام است و همچنین در این راستا ایشان سیاست ها را ابلاغ کردند.
رییس مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: درباره صندوق ایشان گفتند،۳۰ درصد باید از منابع نفت، گاز به صندوق برود و این صندوق نیز موضوع عجیب وغریبی نیست و پشتوانه ای است برا ی تولید کشور که اشتغال ایجاد می کند و تا بخش خصوصی از این منابع استفاده نکند و فربه نشود، اشتغال ایجاد نمی شود بنابراین این فکر اساسا درست است.
وی ادامه داد: منتهی دولت در این تبصره ،یک جدولی را نوشته اند که از صندوق دریافت کنند و برای بودجه عمرانی ،جاری وهم مواردی که برخی را شما برشمردید بنابراین دولت باید سیاست کلی را تغییر می داد و این شان دولت نبود که سیاست کلی را تغییر بدهد و اگر شما اینجا شما اخطار می دادید، بنده می پذیرفتم و باید این موضوع را حذف می کردیم زیرا خلاف سیاست های کلی بود.
لاریجانی افزود: لاجرم میبایست مقام معظم رهبری برای سیاست های کلی امسال تبصرهای تعیین میکردند ومواردی را در این زمینه تایشان تایید کردند ومواردی را نیز قبول نکردند و گفتند این جز مواردی است که الزامی ندارد و باید سیاست کلی در سرجای خودش باشد ومواردی که اظطراری است، من فقط برای سال ۹۷ موارد مختصر را می پذیرم بنابراین سیاست های کلی را نیز با خود ایشان تغییر دادند.
رییس مجلس شورای اسلامی یادآورشد: کامل این موضوع مطابق با قانون اساسی انجام شده است و این کمکی بوده است که باید خود ایشان سیاست را تغییر می دادند و ما نمیتوانستیم تغییر دهیم و دست ما بسته بود و الان دست ما باز شد و برای مواردی را که ضرورت دارد و اگر نخواهیم از این استفاده کنیم، جای ندارند که دولت استفاده کند بنابراین این موضوع مشکل قانون اساسی ندارد و شما مخالف هستید بحث دیگری است می توانید در زمان به موقع در این زمینه صحبت کنید.