مازندمجلس: بیش از یک سال از صدور حکم اعدام بابک زنجانی، متهم اول بزرگترین پرونده فساد نفتی میگذرد، اما همچنان بازگشت اموال او که در خارج از کشور قرار دارد، در هاله ابهام است. روز گذشته وکیل وزارت نفت از دور جدید مذاکرات با شرکای خارجی زنجانی خبر داد که با واکنش وکیل بابک زنجانی روبهرو شد.
او همچنین درباره آخرین وضعیت فروش اموال توقیفشده بابک زنجانی، افزود: «موفق به فروش بخش بسیار ناچیزی از اموال زنجانی شدهایم و عمده اموال وی فروش نرفته و روی دستمان مانده است».
هندی همچنین به ایلنا، گفت: «با توجه به رأی دادگاه، ٩٠ درصد اموال بابک زنجانی به وزارت نفت منتقل شده که این میزان یکپنجم بدهیاش را میپوشاند و بابت بقیه مطالبات هم منتظریم ببینیم چه پیش میآید».
ساعتی بعد، وکیلمدافع بابک زنجانی به خبر حضور شرکای موکلش در ایران واکنش نشان داد و آن را محرمانه خواند و به رسانهایشدن آن از سوی مسئولان وزارت نفت انتقاد کرد.
رسول کوهپایهزاده به ایلنا، گفت: «متأسفانه آقای هندی برخلاف تصمیماتی که در مذاکرات فیمابین صورت گرفته و مقرر شده بود که تا حصول نتیجه این مسئله محرمانه بماند، این موضوع را رسانهای کردند».
او با بیان اینکه مذاکره با شرکای خارجی زنجانی در یکی از کشورهای خارجی انجام شده است، تأکید کرد: «مقرر شد تا وصول نتیجه یعنی پرداخت محکومبه که معادل یکمیلیاردو ۹۶۷ میلیونو ۵۰۰ هزار یورو است، طرفین مفاد این قرارداد را بهصورت محرمانه حفظ کنند و رسانهای نشود و این موضوع مورد تأیید مقامات امنیتی و قضائی بود».
کوهپایهزاده افزود: «اگر افراد میگویند که دغدغه استیفای حقوق بیتالمال را دارند نباید با اظهارنظرهای غیرمسئولانه این قرارداد را به خطر بیندازند. پیشنویس قرارداد حاضر است و به نقطهای رسیدیم که اگر با تدبیر عمل شود میتوان این مبلغ را وصول کرد».
او همچنین به ایسنا، گفت: «شرکای خارجی زنجانی ملاحظات خاص سیاسی، امنیتی، اقتصادی و اطلاعاتی خودشان را دارند و اینکه موضوعی با این درجه اهمیت زمانی که میخواهد به نتیجه برسد بهراحتی توسط مسئولان رسانهای و افشا میشود جای تعجب دارد بهویژه اینکه پرونده بابک زنجانی دارای ابعاد داخلی و بینالمللی است. هر زمانی که میخواهیم در مذاکرات به نتیجه برسیم خبرهایی محرمانه در رسانهها منتشر میشود، یک بار نام بانک مبادلهکننده مطالبات و یک بار هم اسم کشورهای مذاکرهکننده را اعلام میکنند».
بابک زنجانی به اتهام افساد فیالارض از طریق اخلال در نظام اقتصادی کشور با تشکیل و رهبری سازمانیافته بهمنظور ارتکاب جرائمی مانند جعل ٢٤ فقره اسناد و صورتحساب بانکی، استفاده از اسناد مجعول و پولشویی به اعدام محکوم شده است.
آذرماه بود که رئیس قوه قضائیه در دیدار با تشکلهای دانشجویی، درباره پرونده بابک زنجانی گفته بود: «این شخص بیش از دو میلیارد دلار پول بیتالمال را برداشته و نمیگوید که این پول کجاست. بارها تیمهایی از سپاه، حفاظت اطلاعات قوه قضائیه، وزارت اطلاعات، دادستانی و وزارت خارجه به کشورهای مختلفی که این فرد مدعی بوده در آنها مبالغی دارد، اعزام کردهایم، اما اثری از این پولها نیست».
آیتالله آملیلاریجانی در ادامه گفته بود: «وکیل آقای زنجانی به مسئولان ذیربط گفته بود تیمی از تاجیکستان قرار است به ایران بیایند تا درباره پرداخت پول صحبت کنند، اما شما باید تعهد بدهید که بابک زنجانی را اعدام نمیکنید. ما گفتیم بههیچعنوان چنین تعهدی نمیدهیم، اما اگر چنین اتفاقی افتاد شاید قاضی پرونده در مجازات او تخفیف قائل شود».
مهرماه سال جاری و در پانزدهمین جلسه تجدیدنظر پرونده فساد نفتی، قاضی مقیسه گفت بابک زنجانی در جلسه مواجهه با متهمان ردیف دوم و سوم پرونده صریحا اعلام کرد پول دارم و یک ریال نمیدهم.
بیژن زنگنه، وزیر نفت هم در ایام انتخابات ریاستجمهوری گفته بود: «بابک زنجانی ساعتی یکمیلیونو ٨٠ هزار تومان پول مملکت را بالا کشیده است. الان هم راحت میچرخد، به ریش همه ما میخندد و زبانش هم از ما درازتر است».
منبع : نامه نیوز